Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya insta el Govern a elaborar un full de ruta per fer front a l’emergència climàtica que estigui alineat amb els objectius fixats per la UE

D’entre les propostes de conclusions que ha presentat el Grup parlamentari hi ha la desfossilització de l’economia, recarbonitzar els sòls i els sistemes naturals i buscar la complicitat de tota la societat

 

Junts per Catalunya ha presentat al ple del Parlament d’aquest dimarts al matí les conclusions de la Comissió́ de Seguiment de l’Emergència Climàtica. D’entre les recomanacions, el Grup parlamentari ha instat el Govern a elaborar un full de ruta per fer front a l’emergència climàtica que estigui alineat amb els objectius fixats per la UE i li demana que creï les condicions per què els tots els sectors de la societat puguin actuar amb implicació, investigació, innovació i imaginació. El portaveu de Junts per Catalunya a la comissió, Pep Puig, també ha recomanat que el Govern prengui la iniciativa de convocar una Assemblea ciutadana, formada per representants de la població, que deliberi escoltant veus expertes en tots els àmbits.

 

D’entre les propostes de conclusions presentades pel Grup parlamentari, Puig ha defensat la necessitat de desfossilitzar l’economia, de deixar de cremar materials fòssils per disposar de l’energia necessària per a les activitats quotidianes, així com reduir la present demanda d’energia, minimitzant el malbaratament en la generació i l’ús de l’energia. “Els governs han de permetre i animar els consumidors a evitar les formes de consum intensives en carboni, a través, per exemple, d’incentius i infraestructures per permetre el desplaçament en bicicleta i el cotxe compartit; la millora de l’eficiència energètica de l’habitatge; o polítiques per reduir el malbaratament alimentari”, ha explicat.

https://twitter.com/JuntsxCatParl/status/1338824841676394501?s=20

Finalment, el diputat de Junts per Catalunya ha assenyalat també com un element clau la recerca de la complicitat de tota la societat entorn de l’emergència climàtica. “Aquest repte implica tothom, ens responsabilitza a totes i a tots, començant per les administracions públiques, passant per tot el teixit empresarial i acabant amb totes les persones que conformem  la societat”, ha reblat. “Ningú pot excusar-se per no actuar, doncs abandonar la crema de materials fòssils per disposar d’energia, abandonar l’economia extractiva, industrialista-productivista-consumista ens afecta ja avui i ens afectarà, encara més, en els anys que vindran. I fer-ho realitat requereix compromís individual i col·lectiu”, ha conclòs.

 

Barcelona, 15 de desembre de 2020

 

Darreres notícies

Nogueras: “La llei de Podem i PSC es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”

L’esmena de Junts busca preservar i protegir el model català de Bombers, únic a l’Estat espanyol i referent …

Més informació

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Segueix-nos