Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya insisteix que la Llei Celaá no blinda el català a les escoles

La senadora Assumpció Castellví critica “les presses” del Govern espanyol per aprovar la nova Llei Educativa “sense poder-hi incorporar ni una sola esmena”

La senadora de Junts per Catalunya Assumpció Castellví ha explicat aquest dimecres en el Ple del Senat que tramita la nova Llei Educativa, la LOMLOE, que “aquesta llei no blinda el català a les escoles” i, en canvi, “desprotegeix la immersió lingüística”. A més, ha dit que amb la Llei Celaá, “es posa en risc un pilar fonamental del nostre sistema educatiu, que és la cooperació entre la iniciativa pública i la privada concertada”. La senadora ha destacat que a Catalunya aquests dos sistemes funcionen conjuntament i perfectament, i que “les escoles sostingudes amb fons públics han de ser gratuïtes”.

D’altra banda, Castellví ha criticat la manera i les formes de tramitar aquesta llei. “Si el Senat no gaudia de bona fama, avui li sumarem dues tasses més de desprestigi, ahir amb els PGE i avui amb la LOMLOE”, ha insistit. “Aprovaran una Llei Educativa a velocitats maratonianes quan el temps de tramitació al Senat era fins al 25 de febrer, i la liquidaran avui, 23 de desembre”, ha lamentat, insistint en que s’han llegit les esmenes “a corre-cuita” i “sense poder aprofundir ni admetre modificacions”.

La senadora ha assegurat que aquesta situació “ens provoca preocupació i tristesa perquè demostra un gran desinterès per la feina feta pels diferents grups parlamentaris que hem presentat esmenes”. I ha afegit: “Ens costa imaginar que, de 646 esmenes presentades entre tots, cap, cap pugui ser acceptada”. Abans de finalitzar la seva intervenció, Castellví ha advertit que a Junts per Catalunya “no ens agrada gens la Llei Wert i la volem derogar”, però amb la LOMLOE “ens han tirat una galleda d’aigua freda “. “Aquesta llei és millor que la Wert? Sí, però no tant com per tirar coets i donar-los carta blanca, com han fet altres “.

Madrid
23 de desembre de 2020

Darreres notícies

Nogueras: “La llei de Podem i PSC es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”

L’esmena de Junts busca preservar i protegir el model català de Bombers, únic a l’Estat espanyol i referent …

Més informació

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Segueix-nos