Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya impulsarà una comissió d’investigació per avaluar els danys causats pel 155 i insta la resta de grups a iniciar un debat per modificar el Reglament del Parlament

El president Quim Torra ha demanat al grup parlamentari que posi en marxa una campanya arreu del territori per explicar el “Pla República”

El portaveu i els portaveus adjunts de Junts per Catalunya, Albert Batet, Eduard Pujol i Gemma Geis, s’han reunit aquest dimarts a la tarda amb el president de la Generalitat, Quim Torra. Aquesta trobada tanca la roda de contactes que el president està fent amb els diferents grups del Parlament de Catalunya. Durant la compareixença de premsa posterior a la reunió, Batet ha anunciat que Junts per Catalunya treballarà per impulsar una comissió d’investigació per avaluar els danys del 155. “En aquesta comissió hi hauran de comparèixer tots els executors d’aquest article que tants danys ha causat i és evident que demanarem que Enric Millo vingui al Parlament”, ha sentenciat Batet.

Igualment, el portaveu ha instat els grups parlamentaris del Parlament a iniciar un debat per reformar el Reglament del Parlament. “El compromís del nostre grup parlamentari és prendre totes les mesures necessàries, des d’un punt de vista legislatiu, per desplegar les lleis i tirar endavant la restitució del Govern legítim”, ha dit Batet. En aquesta línia, també ha assegurat que una de les prioritats de la legislatura serà recuperar les lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional, aprovades per la majoria del Parlament de Catalunya. “Hem de ressembrar totes les polítiques socials, econòmiques i de progrés per fer front a les necessitats socials del país, perquè el veritable risc és la fractura social”, i, per això, des del Parlament es treballarà per “fer front a la pobresa i combatre la manca d’oportunitats”.

El president Torra ha traslladat als portaveus del grup la seva voluntat perquè s’impulsi i es doni a conèixer arreu del territori el ‘Pla República’, amb els tres eixos d’acció – Catalunya (Govern, Parlament i ajuntaments), l’espai lliure d’Europa i la mobilització social. “Explicarem aquest pla basat en el procés constituent i el Consell per la República, i en la defensa dels drets humans, civils i polítics”, ha conclòs. Durant la reunió, els portaveus han comunicat al president Torra el compromís “ferm” de Junts per Catalunya d’avançar cap a la República. Igualment li ha comunicat la plena disposició de “treballar i vetllar per tota l’acció del Govern”, per mantenir viu el mandat de l’1-O, revalidat a les urnes el 21-D.

La cimera amb Pedro Sánchez, diàleg de veritat i no màrqueting polític

El portaveu de Junts per Catalunya ha expressat la seva voluntat que la reunió amb Sánchez estigui emmarcada dins el diàleg i acompanyada posteriorment per “accions i fets”. “No volem que es quedi en simple màrqueting polític i és per això que han de començar pel reconeixement del diagnòstic del conflicte polític de Catalunya”, ha reblat Batet, que ha seguit assegurant que “seria un excel·lent punt de partida acceptar el 21D, que hi ha més de 2 milions de catalans i catalanes que volem República i que hi ha una gran majoria social en contra de la repressió”.

Finalment ha lamentat que “Catalunya hagi vist moltes operacions diàleg, amb el ‘apoyaré’ de Zapatero o amb Soraya Sáenz de Santamaria”, i ha desitjat que el govern de Sánchez tingui “valentia per afrontar les solucions necessàries”.

 

 

Barcelona, 12 de juny de 2018

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.