Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya impulsa un acord polític unànime a l’Ajuntament de Barcelona a favor d’un ‘Pacte per la cultura de Barcelona’ per fer-la de nou un far de referència internacional

El regidor Ferran Mascarell celebra el suport de tots els grups “perquè la cultura és de tots”, i remarca que l’objectiu principal d’aquest pacte, que l’ICUB ha de dissenyar en 3 mesos, ha de ser millorar el seu lligam amb l’educació i el benestar dels ciutadans, i estimular el seu potencial, “que ens pot situar entre les tres ciutats més creatives del món, referent en integració social, de diàleg i democràcia”

 

El Grup Municipal de Junts per Catalunya a Barcelona ha aconseguit que s’estableixi un acord polític unànime a l’Ajuntament a favor de formalitzar un ‘Pacte per la cultura de Barcelona’ per fer de la capital catalana de nou un far cultural de referència internacional. El regidor de Cultura del grup de JuntsxCat, Ferran Mascarell, ha celebrat el suport de tots els grups municipals “perquè la cultura és de tots”, i ha remarcat que l’objectiu principal d’aquest pacte, que l’ICUB ha de dissenyar en 3 mesos, ha de ser millorar el seu lligam amb l’educació i el benestar dels ciutadans, i estimular el seu potencial, “que ens pot situar entre les tres ciutats més creatives del món, referent en integració social, de diàleg i democràcia”.

 

La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de l’Ajuntament reunida aquest mati ha aprovat per unanimitat una proposició del Grup municipal de Junts per Catalunya, que ha defensat el regidor Ferran Mascarell, i per la qual s’insta al Govern municipal a: “Desplegar, a traves de l’ICUB i altres organismes implicats, amb la col·laboració del Consell de Cultura de la Ciutat, de BCN Activa, Turisme i Industries Creatives i tots els agents públics, comunitaris i privats de la ciutat, un “Pacte per la Cultura de Barcelona” de caràcter estratègic que promogui la implicació de tots els agents públics i privats del sector  per potenciar el conjunt dels àmbits culturals de la ciutat, convertint-los en referents locals i internacionals per contribuir a la millora del consum cultural, al lligam entre la cultura i l’educació, al lligam amb la participació i la cohesió social i la prosperitat i benestar dels ciutadans”. En un segon punt, la proposició de JuntsxCat també proposa “encarregar a l’Institut de Cultura la concreció d’objectius, el disseny de l’estratègia i el desplegament de la iniciativa amb caràcter d’urgència, aportant un full de ruta calendaritzat i pressupostat al Plenari Municipal en un termini màxim de tres mesos”; i també demana “crear una Comissió d’impuls de regidors, amb representats de tots el partits, destinada a promoure la iniciativa de la manera més eficaç i acordada possible.”.

 

Ferran Mascarell ha agraït el vot favorable de tots els grups polítics, tot exposant que “la cultura no és cosa d’un partit, és cosa de tots. Agraïm la predisposició de la resta de grups polítics per impulsar el Pacte per la cultura de Barcelona. Si sabem sumar i liderar, sabrem explotar l’enorme potencial cultural de la nostra ciutat”. El regidor de JuntsxCat ha explicat que la ciutat té l’oportunitat ara de “desplegar, a través de l’Institut de la Cultura i altres organismes implicats, un Pacte per la Cultura de Barcelona. Un pacte integrador, inclusiu i estratègic, que es presenti en màxim de 3 mesos al Plenari i es constitueixi una comissió d’impuls”.

 

“Volem recuperar la força cultural de Barcelona i convertir-la de nou en un far internacional de cultura”, ha dit Mascarell, que considera que “la nostra ciutat té un potencial que ens pot situar entre les tres ciutats més creatives del món, referent en integració social, de diàleg i democràcia”. “A través d’aquest Pacte per la cultura volem treballar perquè els professionals surtin de la precarietat a que estan condemnats, i afrontar els nous reptes digitals”, ha dit Ferran Mascarell, que també ha assenyalat com un repte “la presència de Barcelona al món, per atraure un turisme més culte i de qualitat i recuperar el pes de l’audiovisual”.

 

El Grup municipal de JuntsxCat entén la cultura com un element bàsic de realització personal i col·lectiva, alhora que a nivell de ciutat és un element clau de projecció, de la seva capitalitat, la seva cohesió social, i un element fonamental de la prosperitat i benestar dels seus habitants i de l’exercici de la seva llibertat d’expressió, i de totes les formes de participació ciutadana.

 

 

 

Barcelona, 19 de novembre de 2019

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos