Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya impulsa la rebaixa de l’IVA dels serveis funeraris del 21% al 10%

El Congrés dóna llum verda a aquesta iniciativa de Junts per Catalunya malgrat els vots en contra de PSOE i PODEM

 

La comissió d’Hisenda ha aprovat aquest dimarts una Proposició no de Llei de Junts per Catalunya per reduir el tipus impositiu dels serveis funeraris. El portaveu econòmic de JxCat al Congrés, Ferran Bel, ha defensat “una rebaixa del 21% de l’IVA actual al 10%, fet que suposa un estalvi d’entre 300 i 500 euros per família“, i ha explicat que els costos d’aquesta reducció es repartirien al 50% entre l’Estat i les autonomies. A més, ha recordat que els països de l’entorn europeu tenen un IVA superreduït o fins i tot exempt per als serveis funeraris.

 

En la seva intervenció, el diputat ha assegurat que les assegurances de vida cobreixen aproximadament el 50% de les famílies, mentre que l’altre 50% es troba en una situació més vulnerable: “Per a les famílies amb rendes més reduïdes és imprescindible aquesta rebaixa“. Bel ha destacat que la situació post-Covid, a més d’afectar les finances públiques, ha produït un “moment delicat” per a l’economia familiar “i no es pot obviar“.

 

Cal destacar que la mateixa iniciativa es va aprovar el març de 2017 també ha instàncies d’aquesta formació, però sense arribar a aplicar-se. Per això, Junts per Catalunya ha tornat a presentar al Congrés aquesta Proposició no de Llei i que ha tornat a sortir endavant. “Lamentem que PSOE i PODEM hagin votat en contra quan el 2017 van votar-hi a favor, quan no eren al Govern“, ha dit Bel, que espera que aquesta vegada es compleixi el mandat de la Cambra.

 

 

 

Madrid

30 de juny de 2020

 

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos