Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya impulsa la neteja dels solars contigus a l’escola Ferran i Clua per posar fi a la plaga de rates i que es pugui utilitzar amb normalitat el pati

Al Ple del Consell de Districte de Sant Andreu, l’Executiu municipal va acceptar també un altre prec de Junts per Catalunya que reclama ampliar el número de places del Servei d’Àpats en Companyia (SAC) al districte
 
El Govern Colau rebutja la proposta de JuntsxCat per crear un grup de treball amb veïns, entitats i grups polítics que proposin solucions davant les queixes, disfuncions i carències en l’aplicació de les darreres fases de las Nova Xarxa de Bus
 
El Grup Municipal de Junts per Catalunya a Sant Andreu ha aconseguit el compromís del Govern d’Ada Colau i netejarà els solars contigus a l’escola Ferran i Clua per posar fi a la plaga de rates que l’afecta i que els seus alumnes puguin utilitzar de nou amb normalitat el pati. Al Ple del Consell de Districte de Sant Andreu el Govern municipal va acceptar també un altre prec de Junts per Catalunya que reclamava ampliar el número de places del Servei d’Àpats en Companyia (SAC) al districte.
 
El grup de JuntsxCat a Sant Andreu, de la mà de les seva consellera-portaveu Anna Satorra, va aconseguir ahir al Ple del districte que el Govern municipal acceptés i es comprometés a aplicar dos precs relacionats amb els entorns de les escoles Ferran i Clua i la bressol municipal Manigua, i per a l’ampliació del serveis d’àpats en companyia.
 
Així, i en primer lloc, el Govern va acceptar el Prec de Junts per Catalunya, i que va defensar la consellera Anna Satorra, i amb el qual denunciava les greus mancances que afecten severament la qualitat de l’atenció que reben els alumnes de l’Escola Ferran i Clua i l’EBM Manigua, dos equipaments educatius que s’ubiquen a l’illa que limita els carrers Garcilaso i Manigua. La brutícia i el mal estat de conservació en que es troben dos solars contigus a les escoles, així com problemes derivats del clavegueram i del desallotjament de l’aigua de l’entorn, fa que les dues escoles pateixin un plaga de mosquits i rosegadors molt important, fins al punt que impedeix que els infants puguin sortir al pati amb normalitat.
 
Com va recordar ahir Satorra, aquesta problemàtica fa temps que existeix i el districte i l’Institut Municipal d’Educació en són coneixedors, però les mesures que han pres fins ara no han estat efectives. Atès que és una intervenció als patis derivada de la via pública i per tant de competència municipal, Satorra va defensar el Prec següent: “sol·licitem que s’intervingui a l’exterior de les escoles Ferran i Clua i Manigua, amb caràcter d’urgència, netejant els solars amb brutícia, intervenint en el clavegueram i en el sistema de desallotjament d’aigua per tal que els infants puguin tornar de les vacances de Nadal gaudint del pati amb total normalitat”. El Govern va acceptar el Prec.
 
D’altra banda, el Govern va acceptar també ahir el Prec de JuntsxCat que reclamava “ampliar el número de places del Servei d’Àpats en Companyia (SAC) al districte de Sant Andreu”. El SAC és un programa de l’Ajuntament de Barcelona que funciona des del 2010 al districte de Sant Andreu, i està dirigit a les persones grans que viuen soles per tenir un envelliment més actiu. Es tracta d’un projecte consolidat per cobrir les necessitats bàsiques: tenir una alimentació adequada i saludable i establir també un espai comunitari i evitar l’aïllament social de les persones grans. El SAC té una gran demanda als Serveis Socials del districte de Sant Andreu, i per això considerem una bona notícia que el Govern s’avingui ara a ampliar el número de places”, ha dit Anna Satorra.
 
La iniciativa que el Grup de Junts per Catalunya ha presentat a tots els districtes que reclama crear, en el termini màxim d’un mes, un grup de treball, individualitzat per a cada districte, on hi participi el veïnat, les entitats i associacions i els grups municipals, per trobar solucions a totes les carències i disfuncions que s’han esdevingut per a la implantació de la quarta i cinquena fase de la Nova Xarxa de Bus va ser rebutjada amb els vots contraris dels consellers municipals a Sant Andreu de BComú i PSC. La resta de grups hi va votar a favor.
 
Durant el passat mandat, i a diferència de la feina feta en l’inici de la posada en marxa de la Nova Xarxa de Bus, amb l’Alcalde Xavier Trias i el Tinent d’Alcalde Joaquim Forn, la implementació de les darreres fases d’aquesta xarxa han generat mal estar i queixes per part dels usuaris del servei de bus de la ciutat, i s’ha posat de manifest amb la creació de diferents plataformes reivindicatives a molts barris. El Govern Municipal d’Ada Colau no ha tingut prou sensibilitat, ni voluntat, per atendre les demandes dels veïns i veïnes afectats pels canvis de recorregut i els canvis que s’han produït amb les noves línies.
 
Amb la seva proposició, JuntsxCat intenta que el Govern Colau recuperi la voluntat de pacte i acord amb els veïns i els col·lectius que se senten perjudicats per la implantació de les noves línies de bus, i desaparició d’altres, i reculli les demandes veïnals per a la millora de la xarxa. La casuística és molt variada a tota la ciutat, i les queixes dels usuaris, també, i van des de zones que han quedat sense cobrir, o casos de connexions entre parades excessivament distants, amb itineraris en forta pendent; o que s’han quedat sense connexió amb bus serveis públics importants com CAPS, hospitals, escoles, mercats, estacions de metro, que són fonamentals per a molts col·lectius de persones, especialment els més vulnerables.
 
Més en concret, al districte de Sant Andreu, el grup de Junts per Catalunya considera que cal trobar solucions pel fet que als seus barris majoritàriament els usuaris del bus són dones i gent gran, i ara amb bus s’ha perdut la connexió amb el centre de Barcelona des de barris com La Sagrera o Congrés-Indians i Sant Andreu, també manca la connexió amb l’Hospital de Sant Pau i el CAP Maragall des de La Sagrera, i hi ha una baixa freqüència de bus que connecta amb d’altres districtes o parades a molta distància, com és el cas del V27, 11, 191 i el 126, entre d’altres casos.

 

Darreres notícies

Junts per Catalunya aconsegueix l’aprovació al Congrés de la ‘motxilla austríaca’ per acabar amb la dualitat del mercat de treball

Un error de Podemos permet tirar endavant l’esmena de JxCAT a la comissió de reconstrucció El Congrés ha …

Més informació

La Comissió de Reconstrucció aprova una esmena de Junts per Catalunya perquè les Corporacions Locals puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria per la crisi de la Covid-19

Tots els grups excepte el PSOE han donat llum verda a l’esmena, que també inclou la no aplicació …

Més informació

El Parlament insta el Govern a crear un fons extraordinari pel món local per pal·liar els efectes de la Covid-19, a proposta de Junts per Catalunya

Altres propostes de Junts per Catalunya aprovades pel ple també reconeixen la feina de la societat civil i …

Més informació

Segueix-nos