Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya força l’Ajuntament a posar en marxa mesures per facilitar la transició elèctrica de les 125.000 motos afectades per la zona de baixes emissions

Elsa Artadi reclama al govern municipal “rigor, concrecions i propostes viables” a favor de la transició energètica i en la lluita contra el canvi climàtic, i recorda que mentre Barcelona ha anunciat 100 nous punts de recàrrega els pròxims anys, Londres en posarà 50.000 en el mateix període    

 

El Grup Municipal de Junts per Catalunya a Barcelona ha aconseguit avui que el Consell plenari municipal hagi aprovat per unanimitat una proposició que insta l’Ajuntament a crear un grup de treball per acordar des del consens entre els grups polítics i el sector un paquet de mesures per facilitar la transició elèctrica de les més de 125.000 motocicletes que hauran de deixar de circular pel centre de Barcelona en els horaris en que operi la Zona de Baixes Emissions. La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha reclamat al Govern municipal “rigor, concrecions i propostes viables” a favor de la transició energètica i en la lluita contra el canvi climàtic, i recorda que mentre Barcelona ha anunciat 100 nous punts de recàrrega els pròxims anys, Londres en posarà 50.000 en el mateix període.

 

En la defensa de la proposició de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha recordat que ja han passat dos anys des que el llavors conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va llençar la proposta d’establir una Zona de Baixes Emissions a la ciutat de Barcelona, per millorar la qualitat de l’aire de la ciutat i del conjunt de l’Àrea Metropolitana, “una mesura que considerem necessària i que cal impulsar amb ambició; sempre estarem a favor de prendre mesures efectives i urgents en la lluita contra el canvi climàtic”. Artadi ha explicat que “precisament per això, a inici de mandat vam demanar en el seu la declaració de l’emergència climàtica a la ciutat de Barcelona, i vam ser molt crítics amb la decisió de posposar-la fins l’1 de gener de 2020. No entenem el concepte d’emergència diferida i no creiem que la gent que es manifestava al carrer el passat divendres l’entengui tampoc”.

 

Artadi ha assenyalat que per a Junts per Catalunya la zona de baixes emissions és una bona mesura, que ens encamina a aconseguir una ciutat de Barcelona “amb zero energia contaminant, zero emissions dels edificis, zero residus, zero malbaratament de l’aigua i zero emissions per la mobilitat”. Però també ha indicat que JuntsxCat ha detectat que hi ha alguns col·lectius que tenen afectacions importants per la ZBE, com són famílies vulnerables, els professionals del transport, a qui de moment s’ha aplicat una moratòria d’un any, i als motoristes amb el vehicle matriculat abans de 2003, i per a qui no s’ha establert res.

 

A Barcelona, la circulació en motocicleta representa el 30% de la mobilitat, i efectivament, a partir del dia 1 de gener, amb l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions, 4 de cada 10 motocicletes censades a Barcelona (un total aproximadament de 125.000 motos) no podran circular els dies laborables entre les set del matí i les vuit del vespre. Artadi ha recordat que en el Plenari del Consell Municipal de juliol de 2018, ja es va instar al govern municipal a elaborar un Pla director de la Motocicleta a Barcelona per, entre d’altres mesures, liderar la transició cap a l’electrificació de la flota de vehicles a motor de dues rodes de la ciutat, “però ha passat més d’un any i no s’ha fet res”.

 

Elsa Artadi ha defensat que cal donar alguna resposta, perquè no tots els afectats seran absorbits pel transport públic o el servei de motos compartides, i ha defensat una proposició que reclama que: ‘El plenari del Consell Municipal insta al govern de la ciutat a impulsar un grup de treball amb les associacions de motociclistes en el que estiguin també representats els grups polítics municipals, per tal d’acordar mesures urgents que permetin facilitar la transició elèctrica de les 125.000 motocicletes de la ciutat, afectades per l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions’”.  La proposta de Junts per Catalunya ha estat aprovada per unanimitat, i Artadi ha demanat al Govern celeritat en la constitució del grup i la implantació de mesures, “ens cal mesures efectives i urgents, perquè en aquest tema, com en d’altres, anem tard”.

 

A parer de la portaveu del grup municipal, “la transició energètica és de les assignatures pendents a la ciutat de Barcelona, i sense canvis no es podrà lluitar de manera eficaç contra el canvi climàtic”. I per posar un exemple d’aquest camí que encara queda per recórrer i del veritable compromís del Govern actual amb la transició energètica, en relació a d’altres grans ciutats, Artadi ha recordat que recentment el tinent d’Alcaldia, Jaume Collboni, ha anunciat que Barcelona tindrà a finals del mandat actual 100 punts més de recàrrega elèctrica als seus carrers. Pràcticament en el mateix període, la ciutat de Londres ha anunciat que n’instal·larà 50.000. És a dir, a finals del mandat Barcelona tindrà 37 punts de carrega elèctrica per cada 100.000 habitants, mentre que a Londres n’hi haurà 640. “Confiem que tot plegat es pugui superar, i que la tant esperada declaració d’emergència climàtica a la ciutat modifiqui l’estratègia del Govern”, ha conclòs Elsa Artadi.

 

 

 

 

 

Barcelona, 30 de setembre del 2019

Darreres notícies

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

Segueix-nos