Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya força el govern Colau a preparar una campanya de Nadal per potenciar el vessant cultural, solidari, de promoció econòmica i internacional de la ciutat

La Comissió d’Economia i Hisenda aprova per unanimitat una proposició del grup municipal de Junts per Catalunya que compromet l’executiu a impulsar una nova campanya nadalenca de suport al comerç que suposi un punt d’inflexió respecte el decreixement dels darrers anys, que incrementi les propostes i activitats encaminades a potenciar el vessant cultural, solidari i de promoció econòmica i internacional de la ciutat en aquestes dates, i que es posi especial èmfasi en reforçar i renovar la il·luminació de carrers, equipaments municipals i façanes d’edificis
 
La portaveu Elsa Artadi lamenta que l’anunci de la Regidora de Comerç, Montse Ballarín, de la seva voluntat de tornar a fer un Nadal amb més llum en realitat es concreti en que enguany hi haurà una setmana menys d’il·luminació nadalenca que l’any passat  
  
El Grup Municipal de Junts per Catalunya a Barcelona ha forçat avui el Govern que encapçala Ada Colau a preparar una campanya de Nadal que posi punt i final a la foscor del darrer mandat i s’impliqui en fer que Barcelona torni a brillar. La portaveu del Grup de JuntsxCat, Elsa Artadi, ha lamentat, en el transcurs del debat aquesta tarda a la Comissió d’Economia i Hisenda de la seva proposició, que l’anunci de la Regidora de Comerç, Montse Ballarín, de la seva voluntat de tornar a fer un Nadal amb més llum en realitat s’acabi concretant en que enguany hi haurà una setmana menys d’il·luminació nadalenca que l’any passat.
 
De la mà d’Elsa Artadi i Ferran Mascarell, el grup de Junts per Catalunya ha centrat bona part dels debats a la Comissió d’Economia i Hisenda que s’ha celebrat aquesta tarda a l’Ajuntament en propostes de suport al món del comerç de proximitat i els mercats municipals.
 
La Comissió d’Economia i Hisenda ha aprovat per unanimitat una proposició del grup municipal de Junts per Catalunya, que ha defensat la seva portaveu Elsa Artadi, que compromet l’executiu municipal “a preparar i presentar de forma immediata una campanya de Nadal que suposi un punt d’inflexió respecte el decreixement de l’últim mandat, que incrementi tant en nombre com en durada totes aquelles propostes i activitats encaminades a potenciar el vessant cultural, solidari i de promoció econòmica i internacional de la ciutat en aquestes dates, i que es posi especial èmfasi en reforçar i renovar la il·luminació de carrers, equipaments municipals i façanes d’edificis.”
 
Com ha explicat Elsa Artadi, hi ha un consens general sobre que en els darrers anys la ciutat de Barcelona ha perdut el seu atractiu nadalenc per la manca de compromís del govern d’Ada Colau i els Comuns en la campanya de Nadal. La campanya de Nadal té una gran importància per a sectors estratègics de la ciutat com el comerç i el turisme, així com també pels ciutadans i ciutadanes de Barcelona, que volen celebrar i gaudir de la ciutat en unes dates tan assenyalades. “Els eixos comercials, les associacions de comerciants i els mercats municipals ja fan un esforç molt gran per dur a terme activitats i accions per potenciar la celebració d’aquestes dates”, ha dit Artadi, “i cal recuperar el suport de l’Ajuntament”. “Portem 4 anys de retrocés pel que fa a la campanya i això afecta el comerç i també les famílies que volen gaudir d’unes festes tan especials. Ja fa 3 mesos que tenim nou Govern, i estem a només dos mesos del Nadal. Volem que es reforci i es faci una campanya que estigui a l’alçada de la nostra ciutat”, ha dit Artadi.
 
La portaveu municipal de JuntsxCat ha assegurat que “ens preocupa, a nosaltres i preocupa a les associacions i eixos comercials de la ciutat, perquè no volem seguir amb la tònica dels últims quatre anys, és a dir, amb una manca de lideratge de l’Àrea de Comerç i Mercats a l’hora de coordinar totes les àrees implicades en la promoció del Nadal a la ciutat; perquè no tenim constància que s’hagi celebrat cap Taula de Coordinació de cara a aquest Nadal, com diversos grups municipals ja van demanar a finals del mandat passat; perquè podríem seguir amb una il·luminació de carrers escassa i un disseny que pràcticament no s’ha renovat; perquè es pugui mantenir una oferta d’activitats i iniciatives que no acaba d’atraure a veïns i visitants; i, en definitiva, perquè puguem seguir amb una ciutat que ha perdut pistonada pel que fa a l’atractiu nadalenc”.
 
Artadi ha assegurat que “portem massa anys amb una Campanya de Nadal trista i fosca, que no està a l’alçada d’una ciutat com Barcelona. Trobem a faltar una renovació més regular de l’enllumenat de la ciutat. Volem que s’il·luminin més carrers, més façanes i més edificis públics, òbviament sempre sota criteris d’eficiència energètica”.
 
En la seva intervenció, Elsa Artadi ha demanat concrecions a la regidora de Comerç i Mercats, Montse Ballarín, per veure que s’ha trencat amb la política de decreixement del mandat passat quan aquesta ha anunciat que el Govern donaria suport a la proposició perquè té la voluntat de canviar i “tornar a fer brillar la ciutat”. Però Ballarín ha explicat que enguany la campanya de Nadal començarà el pròxim 28 de novembre. Artadi ha lamentat aquesta “novetat”, “perquè tot i la voluntat d’esmena, en realitat el que ens anuncia és una setmana menys d’il·luminació nadalenca, ja que l’any passat es va inaugurar el 22 de novembre”.
 
En aquesta Comissió, la portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi també ha defensat un Prec dirigit el Govern per a reclamar “que l’inici de les obres de remodelació del Mercat d’Horta s’avanci a l’últim trimestre del 2020 i que es consensuï amb els paradistes la ubicació de la carpa del mercat provisional”. Com a ha recordat Artadi, el projecte de remodelació del Mercat d’Horta acumula molts anys de retard, i és de vital necessitat per la continuïtat del mercat que comenci el més aviat possible; i ha ressaltat a més, que la ubicació de la carpa del mercat provisional proposada per l’Ajuntament no compta amb el suport dels paradistes. Malauradament, el Govern municipal ha rebutjat atendre el Prec de Junts per Catalunya.
 
Salari mínim de ciutat
 
D’altra banda, el regidor Ferran Mascarell ha portat a la Comissió d’Economia un tema que el Grup de Junts per Catalunya considera central en la seva acció política, però que lamentablement no és cap prioritat per Ada Colau. Mascarell ha preguntat “en quin punt es troba i quin és el calendari previst pel govern municipal respecte la implantació del salari mínim de ciutat?”. El regidor Mascarell ha exposat que l’Ajuntament hauria de prendre’s aquesta qüestió “com una prioritat per, davant la precarietat d’alguns sectors sortim de l’immobilisme i fem de la proposta de salari mínim de ciutat una referència per fer de Barcelona una ciutat més democràtica, més justa, més benestant i més propera”.
 
Mascarell ha reclamat al Govern municipal que es reprengui la negociació amb sindicats, patronals i agents socials que es va iniciar, amb molt bona acollida, durant el mandat de l’Alcalde Trias; “seria interessant que es tanques un codi de conducta respecte el concursos i les adjudicacions de l’Ajuntament, i que es defineixi un calendari públic d’aplicació d’aquesta política”. Davant la resposta evasiva del Tinent d’Alcaldia Jaume Collboni, Mascarell ha posat exemples de ciutats que sí estan implicats en l’aplicació del salari mínim de ciutat, i ha finalitzat encoratjant el Govern “a impulsar aquest projecte, que nosaltres hi serem per a treballar-hi”.
 
 
Barcelona, 17 de setembre del 2019

 

Darreres notícies

L’abstenció dels Comuns a la proposta d’Òmnium per revocar l’ús del Palauet Albéniz a la Casa Reial impedeix que s’aprovi la proposició de JuntsxCat que ho demanava

La cap del Grup de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, defensava aquesta iniciativa a la Comissió …

Més informació

El Govern Colau rebutja la proposta de JuntsxCat per impulsar la reforma de La Rambla i manté el bloqueig al projecte

El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, lamenta el vot contrari de Comuns i PSC …

Més informació

Junts per Catalunya rebutja el decret digital del Govern espanyol i assegura que treballarà per defensar i mantenir intactes del drets digitals dels ciutadans

El Parlament ha manifestat el seu suport a la Carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals …

Més informació

Segueix-nos