Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya exigeix que es consideri malaltia professional la baixa laboral dels sanitaris contagiats per Covid-19

Cleries presenta una moció al Senat que insta a l’Executiu a “reconèixer el gran servei dels professionals que han estat sotmesos a un elevat risc causat pel coronavirus”

 

El portaveu de Junts per Catalunya al Senat, Josep Lluís Cleries, ha registrat una moció que insta al Govern espanyol “a considerar malaltia professional la baixa laboral dels professionals sanitaris contagiats per Covid-19, amb tots els beneficis socials que això implica” en termes de “compensació, rehabilitació i tractament”. Així es donaria resposta a les reclamacions de sindicats i associacions de metges, “i més quan en multitud d’ocasions aquests professionals han exercit les seves funcions amb material deficient i improvisat”. Amb aquesta moció, també es dóna resposta a les recomanacions per part de l’OMS que ha demanat als països que tractin els sanitaris contagiats com una malaltia professional.

 

Cleries considera que “atès que l’estat espanyol és un dels que més personal sanitari contagiat ha tingut, no podem permetre que aquestes persones, que han fet un gran servei, sacrifici i entrega atenent pacients amb Covid-19, exposant-se a un risc elevat, tinguin una baixa laboral que no sigui vinculada a malaltia professional”.

 

 

Madrid, 19 de maig de 2020

Darreres notícies

Comunicat en relació amb l’anunci del tancament de les plantes de la multinacional Nissan a Catalunya

Davant de la decisió de la multinacional automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial de les plantes ubicades …

Més informació

Junts per Catalunya demana explicacions al Govern espanyol pel tancament de Nissan a Catalunya

Reclama la compareixença de la ministra d’Indústria al Congrés i al Senat perquè expliqui quins plans té l’Executiu …

Més informació

Matamala proposa al Senat fer l’activitat parlamentària per videoconferència

Considera que es generaria un estalvi en despeses de transport, allotjament i altres dietes   Josep Maria Matamala, …

Més informació

Segueix-nos