Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya exigeix al Govern espanyol un pla de suport per als territoris com el Segrià, afectats per rebrots de la COVID-19

El Grup Parlamentari de JxCat registra al Congrés i al Senat una Proposició no de Llei que reclama una protecció especial per a les persones, llocs de treball i activitats de zones que pateixen rebrots

 

Junts per Catalunya ha registrat aquest dimarts una iniciativa per reclamar un pla de suport als territoris que, com la comarca del Segrià, s’estan veient greument afectats per rebrots de la COVID-19. Després d’una reunió amb el Grup Municipal de Junts per Catalunya Lleida a la Paeria, encapçalat per Toni Postius, i de diverses converses amb alcaldes de la demarcació, així com amb la col·laboració de la diputada per Lleida, Concep Cañadell, i de la senadora per Lleida, Mayte Rivero, JxCAT ha registrat una Proposició no de Llei que busca “adoptar un marc legal de mesures laborals, fiscals i financeres que, davant els rebrots de la pandèmia, permetin mantenir protegides les persones, les ocupacions i les activitats“. La iniciativa recull mesures per a Lleida ciutat i els municipis afectats pel rebrot actual: Alcarràs, Aitona, La Granja d’Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses, Terres del Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

 

 

Mesures destinades a protegir persones, llocs de treball i activitats

 

  1. L’aplicació de les exempcions del 80% i del 60% en les cotitzacions a la Seguretat Social, a les quals es refereix la disposició addicional primera de Reial Decret Llei 24/2020, a les empreses que es mantinguin en situació de tancament a causa de les disposicions administratives extraordinàries adoptades, que limiten sensiblement la mobilitat i la seva tornada a la normalitat, així com a aquelles que registrin caigudes dels seus ingressos superiors al 50%.

 

  1. Permetre l’accés a ERTO per força major, sota les condicions decretades el mes de març, a les empreses situades al territori afectat per la limitació rellevant de la seva activitat, amb les consegüents prestacions extraordinàries per cessament d’activitat als seus treballadors. La mesura també contemplarà la reactivació d’ERTO d’aquelles persones que havien retornat a l’activitat laboral. El reconeixement territorial de l’afectació serà proposat pel Govern de la Generalitat i rubricat per la Seguretat Social.

 

  1. Reconèixer la prestació extraordinària per cessament d’activitat i una exempció en les cotitzacions socials als treballadors autònoms amb caiguda mensual d’ingressos superior al 50%, que es trobin en el territori afectat per la limitació rellevant de la seva activitat per mesures administratiu-sanitàries de lluita contra la COVID-19. El reconeixement territorial de l’afectació serà proposat pel Govern de la Generalitat i rubricat per la Seguretat Social.

 

  1. Modificar els mòduls d’IRPF i IVA per a l’exercici 2020 en el règim d’estimació objectiva aplicable a les activitats de comerç, hostaleria, restauració i altres activitats afectades per la caiguda de la demanda associada al rebrot de la COVID-19, localitzades en l’àrea territorial afectada.

 

  1. L’ampliació del dret a la prestació contributiva per desocupació a les persones treballadores incloses en el Sistema Especial per a Treballadors Autònoms Agraris, encara que no tinguin el període cotitzat amb el mínim necessari, durant el període de confinament forçós a què s’han de sotmetre i sense que aquest període computi a l’efecte dels màxims de percepció de les cotitzacions per desocupació que li corresponguin.

 

  1. Atorgar un suport extraordinari als municipis que ho requereixin per gestionar la població temporera que tenen durant els mesos de la campanya d’estiu.

 

Mesures destinades a reforçar les activitats agràries afectades per la COVID-19

 

  1. L’ampliació dels préstecs de la COVID-19 destinats al sector fructícola (centrals, cooperatives, empreses i agricultors), així com a d’altres empreses i treballadors autònoms afectats pel rebrot de la pandèmia, acompanyada de la subvenció de despeses directes i de naturalesa financera que hagin hagut de suportar a causa de la COVID-19.

 

  1. El reforçament de la campanya mediàtica de suport als productes agroalimentaris que puguin quedar afectats internacionalment a causa de la crisi de la COVID-19.

 

 

 

Madrid

14 de juliol de 2020

 

 

Darreres notícies

Junts per Catalunya porta l’Estat espanyol al TEDH per censurar els debats sobre l’autodeterminació i la monarquia al Parlament

El vicepresident i el secretari primer de la Mesa, Josep Costa i Eusebi Campdepadrós respectivament, al·leguen que s’han …

Més informació

Recull d’activitat trimestral de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Els exiliats, eurodiputats de JxCat – Lliures per Europa, fan públiques les seves activitats al Parlament Europeu des …

Més informació

Borràs a Sánchez: “La suspensió del tercer grau demostra que als presos polítics no se’ls administra justícia sinó venjança”

JxCAT exigeix ​​al president de Govern espanyol que consensuï la distribució dels fons europeus per fer front a …

Més informació

Segueix-nos