Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya exigeix al Govern espanyol la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL)

Cañadell al Govern espanyol: “Porten 2 anys governant, han aprovat 50 reials decrets, però la derogació que havien promès no arriba”

La diputada de Junts per Catalunya al Congrés i alcaldessa de Térmens, Concep Cañadell, ha exigit aquest dimecres al Govern espanyol la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, la coneguda com LRSAL. En una pregunta a la ministra de Política Territorial, Cañadell ha lamentat que “el seu partit (PSOE) porta 2 anys governant, han aprovat 50 reials decrets, però la derogació que havien promès d’aquesta llei no arriba”. Una llei, ha dit Cañadell, que va suposar un “cop dur” per a l’autonomia local. “Ho dic també com a alcaldessa d’una petita vila de la Noguera, on les administracions locals som vèrtexs, pulmó vertebrador dels municipis i motor de generació de progrés en el territori”, ha assegurat.

Cañadell ha explicat que aquesta llei va suposar una “invasió” i retallada de competències de l’autonomia local, restriccions per als ajuntaments, limitació en la presa de decisions i capacitat de prestar serveis als ciutadans. “Els municipis s’entenien com administracions locals amb autonomia i aquesta Llei els relegava a gestors”. A més, ha recordat que la majoria dels alcaldes de Catalunya i també d’Espanya van portar davant el TC aquesta llei en defensa de l’autonomia local. “El mateix alcalde de Vigo, Abel Caballero, qui també és president de la Federació de Municipis i Províncies, exigeix la seva derogació”, ha insistit, abans d’afegir que “aquesta Cambra va aprovar el 2018 la seva derogació: ¿per què no es compleix amb allò que s’ha aprovat al Congrés? ”

La diputada ha aprofitat la seva intervenció en el Ple per sol·licitar a l’Executiu de Pedro Sánchez que els ajuntaments puguin utilitzar els romanents de tresoreria, una reclamació reiterada per part de Junts per Catalunya: “Són vitals per poder donar respostes, activar polítiques socials i de reactivació econòmiques, tan necessàries per al futur dels nostres pobles “, ha reblat Cañadell.

Madrid
17 de juny de 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama que es decreti l’estat d’alarma a Catalunya per poder aplicar de forma immediata un confinament nocturn

Ho ha traslladat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, a la reunió d’aquest vespre de representants parlamentaris …

Més informació

Junts per Catalunya defensa el sistema propi d’emergències de Catalunya davant la recentralització de l’estat espanyol: “Suposaria la seva dissolució”

Aurora Madaula denuncia que l’estat espanyol debati una proposició de llei que recentralitza els serveis d’emergències i de …

Més informació

Borràs: “A la ultradreta se la combat i als governs presumptament progressistes se’ls exigeixen solucions”

Borràs evita l’ús del torn de rèplica per no normalitzar la presència de l’extrema dreta al Congrés: “no …

Més informació

Segueix-nos