Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya exigeix al Govern espanyol la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL)

Cañadell al Govern espanyol: “Porten 2 anys governant, han aprovat 50 reials decrets, però la derogació que havien promès no arriba”

La diputada de Junts per Catalunya al Congrés i alcaldessa de Térmens, Concep Cañadell, ha exigit aquest dimecres al Govern espanyol la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, la coneguda com LRSAL. En una pregunta a la ministra de Política Territorial, Cañadell ha lamentat que “el seu partit (PSOE) porta 2 anys governant, han aprovat 50 reials decrets, però la derogació que havien promès d’aquesta llei no arriba”. Una llei, ha dit Cañadell, que va suposar un “cop dur” per a l’autonomia local. “Ho dic també com a alcaldessa d’una petita vila de la Noguera, on les administracions locals som vèrtexs, pulmó vertebrador dels municipis i motor de generació de progrés en el territori”, ha assegurat.

Cañadell ha explicat que aquesta llei va suposar una “invasió” i retallada de competències de l’autonomia local, restriccions per als ajuntaments, limitació en la presa de decisions i capacitat de prestar serveis als ciutadans. “Els municipis s’entenien com administracions locals amb autonomia i aquesta Llei els relegava a gestors”. A més, ha recordat que la majoria dels alcaldes de Catalunya i també d’Espanya van portar davant el TC aquesta llei en defensa de l’autonomia local. “El mateix alcalde de Vigo, Abel Caballero, qui també és president de la Federació de Municipis i Províncies, exigeix la seva derogació”, ha insistit, abans d’afegir que “aquesta Cambra va aprovar el 2018 la seva derogació: ¿per què no es compleix amb allò que s’ha aprovat al Congrés? ”

La diputada ha aprofitat la seva intervenció en el Ple per sol·licitar a l’Executiu de Pedro Sánchez que els ajuntaments puguin utilitzar els romanents de tresoreria, una reclamació reiterada per part de Junts per Catalunya: “Són vitals per poder donar respostes, activar polítiques socials i de reactivació econòmiques, tan necessàries per al futur dels nostres pobles “, ha reblat Cañadell.

Madrid
17 de juny de 2020

Darreres notícies

Junts per Catalunya aconsegueix l’aprovació al Congrés de la ‘motxilla austríaca’ per acabar amb la dualitat del mercat de treball

Un error de Podemos permet tirar endavant l’esmena de JxCAT a la comissió de reconstrucció El Congrés ha …

Més informació

La Comissió de Reconstrucció aprova una esmena de Junts per Catalunya perquè les Corporacions Locals puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria per la crisi de la Covid-19

Tots els grups excepte el PSOE han donat llum verda a l’esmena, que també inclou la no aplicació …

Més informació

El Parlament insta el Govern a crear un fons extraordinari pel món local per pal·liar els efectes de la Covid-19, a proposta de Junts per Catalunya

Altres propostes de Junts per Catalunya aprovades pel ple també reconeixen la feina de la societat civil i …

Més informació

Segueix-nos