Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya es conjura en la defensa de la unitat per afrontar les fites polítiques dels propers mesos

El grup parlamentari s’ha reunit amb els diputats electes al Congrés, al Senat i amb els presidents Puigdemont i Torra per encarar el nou curs polític 

El portaveu adjunt ha lamentat que les 300 mesures que ha presentat Pedro Sánchez mostrin de nou la “seva incapacitat pel diàleg real”

Junts per Catalunya s’ha reunit a Brussel·les aquest dimarts amb els grups parlamentaris al Parlament, Congrés i Senat, per treballar la unitat d’acció a les diferents cambres legislatives i abordar una la coordinació discursiva, una única acció política i una orientació política estratègica de cara a la propera tardor. A la trobada també hi han assistit els presidents Puigdemont i Torra, el conseller Lluís Puig i els consellers de Junts per Catalunya del Govern. Tots ells, s’han conjurat per treballar en la unitat estratègica de l’independentisme perquè “és un gran valor de l’independentisme, de la societat catalana, que ha de tenir traducció política. Nosaltres estem disposats, una vegada més, a treballar, a ser referents en aquest discurs”. Així s’hi ha referit el portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, en una atenció a mitjans aquest dimarts a la tarda. “Encarem una tardor política molt intensa que requereix un posicionament clar”, ha dit, esmentant algunes de les fites polítiques i de país del proper setembre, com la Diada, el judici al president Quim Torra o la sentència del judici de l’1 d’octubre. Per tant, un calendari d’un “calat polític extraordinari”. El portaveu adjunt també ha fet èmfasi en la “utilitat”de Junts per Catalunya en tot allò que ha de fer avançar el país: “La nostra ha de ser una eina d’utilitat en els diferents àmbits de la societat”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1168928511798779904?s=20

 

A l’hora de valorar l’actualitat, també ha lamentat que el document amb 300 mesures que ha presentat el president espanyol en funcions Pedro Sánchez per a la investidura demostrin “la seva incapacitat pel diàleg real”. “La decepció és profunda perquè darrere un document que parla de propostes, no hi ha propostes”, ha reiterat Eduard Pujol, que ha sentenciat que és una demostració més de màrqueting polític del PSOE.

 

 

Durant la reunió que s’ha mantingut al llarg del dimarts, també s’ha acordat que Albert Batet assumeixi la presidència del grup parlamentari, que fins ara l’havia ocupat Jordi Sànchez. Aquesta decisió s’emmarca en la voluntat de donar continuïtat a l’estructuració interna per afrontar l’escenari polític dels propers mesos.

 

Pots veure totes les fotografies de la reunió de Junts per Catalunya a Brussel·les a través del nostre canal de Flickr:

 

Reunió del grup parlamentari a Brussel·les 3-4 setembre 2019

 

Brussel·es, 3 de setembre de 2019


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama al Govern espanyol que prohibeixi l’ús de pilotes de goma per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat

Els grups parlamentaris de Junts per Catalunya al Congrés i al Senat volen obrir el debat sobre l’ús …

Més informació

Declaració Institucional en defensa de la salut sexual com a part integrant dels drets humans fonamentals i com a contribució a una societat més justa per a totes les persones.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL El dia 14 febrer commemorem el dia Europeu de la Salut sexual. Des de l’any 2003, …

Més informació

Junts per Catalunya exigeix al senador de Vox acusat de violència masclista que entregui la seva acta immediatament

El Grup Parlamentari al Senat no accepta que un presumpte maltractador utilitzi la immunitat parlamentària per a protegir-se …

Més informació

Segueix-nos