Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya dóna suport a la iniciativa ciutadana que reclama que s’iniciïn els tràmits per nomenar Ronda Les Corts l’actual Gran Via de Carles III

El Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, que presideix Elsa Artadi, ha donat suport a la iniciativa ciutadana que reclama que s’iniciïn els tràmits per nomenar Ronda Les Corts l’actual Gran Via de Carles III.

 

Amb el nom de “Retorn cap als nostres noms”, un grup de ciutadans s’ha constituït en comissió promotora d’una iniciativa ciutadana que pretén aconseguir les signatures suficients per promoure el debat i votació al Plenari de Les Corts una proposta de canvi de la denominació de la Gran Via de Carles III pel nom de Ronda de les Corts. Aquesta iniciativa ciutadana te l’origen en les conclusions que es varen assolir al cicle de conferències celebrades a la Biblioteca Montserrat Abelló: “Toponímia de les Corts. Noms de llocs i la seva història”, que van tenir lloc el mes de novembre de 2018, i en que es varen presentar i debatre noms de carrers susceptibles de canvi, i propostes de nous noms seguint criteris històrics i de toponímia.

 

La comissió promotora ha apostat pel nom de Ronda de Les Corts en considerar que és més apropiat perquè s’ajusta al seu passat geogràfic i històric i facilita l’inici d’un impuls per recuperar la toponímia dels barris del districte de Les Corts, i es mostra convençuda també que aquest canvi de nom podria ser de gran acollida i consens entre la ciutadania del districte de Les Corts perquè determina un posicionament de respecte a la diversitat cultural i no ret homenatge a cap personalitat de rellevància pública.

 

El grup municipal de Junts per Catalunya ha donat ple suport a la iniciativa, en entendre també que el nou nom encaixa perfectament amb les denominacions que aquesta via, la Ronda del Mig, té en creuar gairebé tota la ciutat, com són Ronda Guinardó o Ronda General Mitre.

 

 

 

Barcelona, 26 de novembre de 2019

Darreres notícies

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

Segueix-nos