Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya denuncia l’obstaculització i la mala gestió de l’estat espanyol en relació amb el retorn dels papers de Salamanca

Els diputats Xavier Quinquillà i Lluís Font defensen el sistema educatiu de Catalunya i asseguren que la gran aposta del país és el talent de la seva gent

El diputat de Junts per Catalunya, Francesc Ten, ha interpel·lat la consellera de Cultura, Laura Borràs, sobre quina és la situació dels papers de Salamanca. El diputat ha fet un repàs històric dels greuges de l’estat en el compliment de les mesures acordades per al seu retorn, però ha assenyalat les dificultats que s’ha trobat la Generalitat de Catalunya a l’hora de reclamar a l’executiu central qualsevol tema de memòria i de dignitat. “La mala gestió, l’obstaculització, i la bandera política del no retorn dels papers de Salamanca per part de partits i d’institucions espanyoles, no podria ser entesa com una demostració fefaent de la mala transició democràtica i del poc sentit plurinacional d’aquest Estat?”, ha apuntat el diputat. En aquesta línia, Ten ha assegurat que “si estem al mateix bàndol, el de la concòrdia i al costat de la memòria històrica, no ens ho haurien d’haver tornat ja?”. És per això que ha reclamat el retorn dels Papers de Salamanca perquè, ha considerat, és una “indignitat” que es negui el dret a recuperar-los – a la ciutadania, a les administracions o a organitzacions i entitats que ho reclamaven.

Defensa del sistema educatiu de Catalunya

D’altra banda, el diputat de Junts per Catalunya, Xavier Quinquillà, ha defensat la posició del grup parlamentari en relació amb la moció sobre la situació de l’educació pública a Catalunya. El diputat ha assegurat que des de la crisi econòmica la Generalitat treballa per revertir la situació. Quinquillà ha proposat algunes solucions en matèria educativa com són la lluita contra la segregació escolar – apel·lant a la corresponsabilitat dels diferents centres – o la implementació del model d’escola inclusiva. Per a tot això, però, ha remarcat que cal superar el problema de l’infrafinançament i la falta de recursos dels quals disposa la Generalitat.

Finalment, ha expressat el suport explícit al col·lectiu docent davant l’ofensiva política, policial i judicial que estan patint les escoles, “amb falses acusacions d’adoctrinament o posant permanentment en qüestió el model lingüístic”.

En aquesta línia, el diputat de Junts per Catalunya, Lluís Font, també ha defensat la importància de garantir l’accés a la formació a tothom al llarg de la seva vida. “La gran aposta del país és el talent de la seva gent i això reverteix en la mateixa gent per tenir una vida més lliure. Totes les mesures que apuntin en aquesta direcció són les mesures que volem pel país”, ha reblat.

 

Barcelona, 7 de febrer de 2019

Darreres notícies

El president Puigdemont i Jordi Sànchez apel·len a votar amb l’esperit de l’1 d’octubre el proper 28-A, en una conversa entre Brussel·les i la presó de Soto del Real

Feia 553 dies que Puigdemont i Sànchez no conversaven en persona, des que un ocupava el càrrec de …

Més informació

Josep Rull: “Anem a Madrid a defensar l’1 d’octubre i li diem a Sánchez, Rivera i Casado que no hi renunciarem mai i no demanarem mai perdó”

Ferran Bel: “El 28-A no votarem si Pedro Sánchez seguirà sent president del Govern espanyol, sinó si el …

Més informació

Jordi Sànchez: “El dia 28 necessitem una gran mobilització perquè ens hi juguem o l’autodeterminació o caure en el risc d’un nou 155”

 El candidat al Congrés assegura que qui vulgui ajudar “els que som a la presó i a l’exili, …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.