Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya denuncia la campanya contra l’economia catalana utilitzada pel bloc del 155 per tensar la política del país

El portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, denuncia el ‘GAL financer’ que ha patit Catalunya i la qualifica d’operació “vergonyant, antidemocràtica i il·legal”

La diputada de Junts per Catalunya, Anna Era,  celebra que els treballadors públics hagin pogut recuperar els seus drets després de dues crisis: l’econòmica i la del 155

 

La diputada de Junts per Catalunya, Teresa Pallarès, ha denunciat, dimecres al matí al ple del Parlament, la campanya contra l’economia catalana utilitzada pel bloc del 155 per tensar la política del país. En una pregunta oral que la diputada ha traslladat a la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha lamentat que alguns partits i institucions hagin fet un ús “malintencionat i partidista del relat que, de forma irresponsable, correlacionaven la situació política d’anormalitat a un desgast demagògic en termes econòmics”.

En aquest sentit, Pallarès ha assegurat que el Decret-Llei 15/2017 del 6 d’octubre, que facilitava a les empreses el canvi de seu social, va ser el punt d’inici d’aquesta campanya “intensa i malèvola” de l’estat. Un relat al qual, ha afegit la diputada, s’hi va sumar el rei Felip VI amb el seu discurs del passat 3 d’octubre.

Al seu torn, la consellera Àngels Chacón ha subscrit les afirmacions de Pallarès, i ha afegit que “creiem en la llibertat d’empreses, però no hi ha llibertat quan hi ha pressió exercida al teixit empresarial” i ha conclòs assegurant que les xifres no han donat finalment veracitat a aquest discurs després de realitzar un estudi sobre el trasllat: de les 618.000 empreses, un 0,59% es van traslladar.

El portaveu del grup parlamentari, Albert Batet, ha denunciat el ‘GAL financer’ que ha patit Catalunya i ha lamentat que hagi estat una operació de repressió per part de l’estat espanyol “vergonyant, antidemocràtica i il·legal”. Batet ha sentenciat que urgeix la necessitat de crear la Comissió d’Investigació del 155 per saber “qui ha estat el perpetuador d’aquesta operació – que ha comptat amb la complicitat del monarca espanyol – que ha afectat les empreses catalanes, els accionistes i els treballadors del teixit empresarial”. És per això que ha emplaçat el president de la Generalitat, Quim Torra, a fer una valoració d’aquests fets. El president li ha assegurat que és un capítol més “de la greu causa general contra l’independentisme, que ha construït proves per culpar el sobiranisme per encausar-los de delictes que són una operació dissenyada”.

 

 

Avenços en matèria de drets dels treballadors públics

La diputada de Junts per Catalunya, Anna Erra, ha celebrat que la Generalitat hagi treballat per recuperar els drets que els treballadors públics després de la crisi. Una crisi que ha estat doble, ha remarcat, “d’una banda econòmica i de l’altra repressiva amb el 155”.

Erra ha destacat la feina del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, per haver aconseguit dos acords a la mesa de negociació dels empleats públics, com són l’increment de l’1,95%  de la massa i que els treballadors puguin percebre el 100% de la retribució en qualsevol moment de baixa, des del primer dia i per qualsevol motiu.

Al seu torn, el conseller Puigneró, ha agraït la tasca dels treballadors públics durant aquest període de crisi i ha destacat que el Govern treballarà per fer efectiu el retorn de les pagues extra dels períodes que comprenen l’any 2013 i 2014.

 

Barcelona, 10 d’octubre de 2018

Darreres notícies

Junts per Catalunya insta el magistrat Marchena a abandonar la causa que manté els líders sobiranistes en una presó preventiva injustificada

El portaveu adjunt considera que el judici dels presos polítics no serà just, “quan qui hi ha al …

Més informació

El Parlament activa la Comissió del Reglament i posa en marxa la ponència que ha de redactar la reforma del text a petició de Junts per Catalunya

El portaveu de Junts per Catalunya celebra que s’hagi constituït aquesta comissió perquè permetrà impulsar reformes i “dotar …

Més informació

Els diputats de Junts per Catalunya participen com a observadors en les consultes populars al País Basc

Eduard Pujol respon a Carmen Calvo que un govern “que es diu que és democràtic no hauria d’acceptar …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.