Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya demanarà que es restitueixin els drets dels diputats suspesos

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés considera que “se’ls va suspendre dels seus drets de forma fraudulenta. No podem permetre que polítics pacifistes siguin suspesos per raons violentes”

Junts per Catalunya exigirà amb caràcter retroactiu que es restitueixin els drets polítics i econòmics dels diputats suspesos a l’empara del delicte de rebel·lió pel qual se’ls estava investigant durant el judici per l’1 d’octubre. Després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem, en la qual no s’acusa els presos polítics del delicte de rebel·lió, la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha denunciat que se’ls va suspendre de “forma fraudulenta”, i ha acusat la presidenta del Congrés de “laminar un dels principis més sagrats de la democràcia: el dret a la representació política”. Borràs ha lamentat que la presidenta fes cas omís del dret a la presumpció d’innocència i que, com ella, també el president del Senat, Manuel Cruz, prenguessin la decisió de suspendre’ls, “deixant milers de ciutadans sense la justa i proporcional representació política, que neix de la voluntat popular”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1184078433950810113?s=20

 

 

“Els jutges es permeten fer sentències polítiques i la presidenta del Congrés usurpa les funcions del president del Tribunal Suprem”

 

“Els jutges es permeten fer sentències polítiques i la presidenta del Congrés usurpa les funcions del president del Tribunal Suprem”, ha sentenciat Borràs, que ha seguit assegurant que la protecció dels drets dels diputats “hauria d’estar per damunt de qualsevol ideologia, perquè quan es vulneren els drets, es vulnera la democràcia”. És per això que ha acusat Batet i Cruz de transitar per vies punitives i judicials en comptes de polítiques, unes pràctiques molt allunyades “dels discursos de Pedro Sánchez, donat que són diferents de les decisions que acaba prenent el Gobierno, del PSOE i el PSC”.

Des del Parlament, també s’exigirà la restitució dels drets polítics i econòmics del president Puigdemont, que és diputat de la Cambra i després que el jutge Llarena hagi demanat al Parlament aixecar la seva suspensió.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1184082204370055168?s=20

 

Recupera la roda de premsa de la portaveu i candidata de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, i el portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Barcelona, 15 d’octubre de 2019


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya aconsegueix l’aprovació al Congrés de la ‘motxilla austríaca’ per acabar amb la dualitat del mercat de treball

Un error de Podemos permet tirar endavant l’esmena de JxCAT a la comissió de reconstrucció El Congrés ha …

Més informació

La Comissió de Reconstrucció aprova una esmena de Junts per Catalunya perquè les Corporacions Locals puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria per la crisi de la Covid-19

Tots els grups excepte el PSOE han donat llum verda a l’esmena, que també inclou la no aplicació …

Més informació

El Parlament insta el Govern a crear un fons extraordinari pel món local per pal·liar els efectes de la Covid-19, a proposta de Junts per Catalunya

Altres propostes de Junts per Catalunya aprovades pel ple també reconeixen la feina de la societat civil i …

Més informació

Segueix-nos