Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya demanarà que es restitueixin els drets dels diputats suspesos

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés considera que “se’ls va suspendre dels seus drets de forma fraudulenta. No podem permetre que polítics pacifistes siguin suspesos per raons violentes”

Junts per Catalunya exigirà amb caràcter retroactiu que es restitueixin els drets polítics i econòmics dels diputats suspesos a l’empara del delicte de rebel·lió pel qual se’ls estava investigant durant el judici per l’1 d’octubre. Després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem, en la qual no s’acusa els presos polítics del delicte de rebel·lió, la portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha denunciat que se’ls va suspendre de “forma fraudulenta”, i ha acusat la presidenta del Congrés de “laminar un dels principis més sagrats de la democràcia: el dret a la representació política”. Borràs ha lamentat que la presidenta fes cas omís del dret a la presumpció d’innocència i que, com ella, també el president del Senat, Manuel Cruz, prenguessin la decisió de suspendre’ls, “deixant milers de ciutadans sense la justa i proporcional representació política, que neix de la voluntat popular”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1184078433950810113?s=20

 

 

“Els jutges es permeten fer sentències polítiques i la presidenta del Congrés usurpa les funcions del president del Tribunal Suprem”

 

“Els jutges es permeten fer sentències polítiques i la presidenta del Congrés usurpa les funcions del president del Tribunal Suprem”, ha sentenciat Borràs, que ha seguit assegurant que la protecció dels drets dels diputats “hauria d’estar per damunt de qualsevol ideologia, perquè quan es vulneren els drets, es vulnera la democràcia”. És per això que ha acusat Batet i Cruz de transitar per vies punitives i judicials en comptes de polítiques, unes pràctiques molt allunyades “dels discursos de Pedro Sánchez, donat que són diferents de les decisions que acaba prenent el Gobierno, del PSOE i el PSC”.

Des del Parlament, també s’exigirà la restitució dels drets polítics i econòmics del president Puigdemont, que és diputat de la Cambra i després que el jutge Llarena hagi demanat al Parlament aixecar la seva suspensió.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1184082204370055168?s=20

 

Recupera la roda de premsa de la portaveu i candidata de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, i el portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Barcelona, 15 d’octubre de 2019


 

Darreres notícies

L’abstenció dels Comuns a la proposta d’Òmnium per revocar l’ús del Palauet Albéniz a la Casa Reial impedeix que s’aprovi la proposició de JuntsxCat que ho demanava

La cap del Grup de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, defensava aquesta iniciativa a la Comissió …

Més informació

El Govern Colau rebutja la proposta de JuntsxCat per impulsar la reforma de La Rambla i manté el bloqueig al projecte

El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, lamenta el vot contrari de Comuns i PSC …

Més informació

Junts per Catalunya rebutja el decret digital del Govern espanyol i assegura que treballarà per defensar i mantenir intactes del drets digitals dels ciutadans

El Parlament ha manifestat el seu suport a la Carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals …

Més informació

Segueix-nos