Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya demana reforçar la investigació i recerca en l’àmbit de la salut i una atenció als col·lectius vulnerables durant la pandèmia

El Grup parlamentari ha presentat un seguit de propostes, conjuntament amb el Grup republicà, destinades a enfortir el sistema sanitari, a tenir un sistema de salut pública sòlida i un model assistencial integrat i adaptat a la transformació digital 

Junta per Catalunya ha demanat reforçar la investigació i la recerca en l’àmbit de la salut per poder pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19. El Grup parlamentari ha presentat una proposta de resolució que reclama la priorització de les polítiques públiques de recerca per a cercar tractaments, vacunes i protocols de detecció ràpids i eficaços. També demana que s’estableixi que la col·laboració públicoprivada es faci des de polítiques públiques, que en determinin els valors i les pràctiques de vocació de servei públic. La diputada de Junts per Catalunya, Anna Erra, ha assegurat que “la recerca és un puntal bàsic a l’hora d’afrontar la crisi sanitària, la recerca és una política social i econòmica. Volem incentivar-la i això es tradueix en fons provinents de pressupostos, per poder, per exemple, avaluar els danys psicosocials que ha causat la Covid-19”.

D’altra banda, el Grup parlamentari també ha presentat una proposta de resolució on destaca la importància de prestar una atenció als col·lectius més vulnerables durant la pandèmia, com ho han estat les dones víctimes de violències masclistes. Durant el confinament es va produir un augment del 88% en les trucades al telèfon d’atenció contra la violència masclista per l’obligació de conviure amb l’agressor i la impossibilitat de contactar amb altres persones. Erra ha explicat que la proposta de resolució presentada és un “prec per garantir la seguretat de les dones amb tots els recursos necessaris, millorar les xarxes de suport i reforçar els recursos d’acompanyament, així com que es garanteixi el dret d’accés als serveis de salut sexual i reproductiva”.

A més, el Grup parlamentari, conjuntament amb el Grup republicà, ha presentat un seguit de mesures destinades a repensar i enfortir el sistema sanitari, per tenir un sistema de salut pública sòlida; per modernitzar la gestió dels centres; per tenir un model assistencial integrat i adaptat a la transformació digital. D’entre els punts, en destaca l’especial atenció als professionals de l’atenció primària. “Volem una sanitat de proximitat, és per això, que volem augmentar els recursos humans, materials i tecnològics per fer front a la demanda creixent en aquest nivell assistencial, reprendre l’atenció presencial als CAPS i consultoris i mantenir l’atenció primària en residències”, ha reivindicat la diputada durant la seva intervenció. En aquest sentit, la diputada ha fet una crida a continuar col·laborant amb les administracions municipals i supramunicipals, agents socials i altres institucions, per donar una excel·lent resposta als ciutadans.

 

https://twitter.com/JuntsxCatParl/status/1314529391939145730

 

 

D’entre les propostes també urgeixen a l’estat espanyol garant tir la vigència dels ERTO fins al juny de 2021 i a reforçar el SEPE i donar sortida a les prestacions pendents i solucionar les moltes errades que deriven en problemes econòmics per a moltes famílies.

Defensa de les institucions i l’autogovern

 

 

El portaveu del Grup parlamentari, Eduard Pujol, ha defensat una moció de Junts per Catalunya en què es denuncia la repressió de l’estat contra els presidents de la Generalitat, la ingerència de l’Estat espanyol en les institucions catalanes, la condemna de les pressions i la censura sobre el Parlament i el debat parlamentari, així com constata la necessitat d’una llei d’amnistia. “La democràcia es defensa amb vots, amb respecte, amb actituds i amb valors. Aquesta moció és l’abecedari d’una societat que vol viure en llibertat i amb el vot com a garantia de canvi”, ha defensat Pujol.

“Ara fa 3 anys l’Estat va silenciar aquest parlament i els parlaments no es fan callar. Catalunya és subjecte polític. Som una nació que ve de lluny i que arribarà allà on democràticament decideixi anar”, ha reblat finalment. 

 

Barcelona, 9 d’octubre de 2020


 

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos