Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya demana que les mesures per lluitar contra la Covid-19 siguin dialogades, compartides i mantinguin l’equilibri entre salvar la vida i salvar l’economia

Lluís Guinó exigeix al Govern treballar amb responsabilitat, previsió i transparència i reclama més ajuts pels sectors més afectats per la crisi per “acabar amb la pandèmia, resoldre la crisi sanitària, econòmica i social i el país en surti enfortit”

 

 

El president del Grup parlamentari, Albert Batet, ha demanat que les mesures que emprengui el Govern per lluitar contra la Covid-19 i per encara la reobertura dels sectors afectats siguin “dialogades i compartides entre tots els actors” i que responguin a un equilibri entre garantir la salut i salvar la vida i l’economia. En la sessió de control al Govern que s’ha fet aquest dimecres al Parlament de Catalunya, Batet ha considerat que les mesures són necessàries, però instat el Govern a treballar amb previsibilitat i previsió per avançar-se als diferents escenaris i ha apel·lat ciutadania, grups polítics i sectors afectats a treballar conjuntament en la gestió per superar la crisi. “Convé generar confiança i solidaritat. No és hora de politiqueries, sinó que cal trobar les millors energies i mesures per enfortir la societat els propers dies. No és hora de retrets, sinó de solucions”, ha dit.

 

Recupera la rèplica del conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, a través del nostre canal de YouTube.

 

Transparència, responsabilitat i més fons per sortir enfortits de la pandèmia

 

 

En aquesta mateixa línia, el diputat de Junts per Catalunya Lluís Guinó ha exigit al Govern treballar amb responsabilitat, previsió i transparència a l’hora de prendre noves mesures i ha urgit la necessitat de tenir més ajuts pels sectors més afectats per la crisi. “Exigim al Govern que gasti, avui és una necessitat que sigui el Govern qui resolgui els problemes econòmics de la societat”, ha dit i ha afegit que l’atenció de l’Executiu ha d’estar centrada a acabar amb la pandèmia, resoldre la crisi econòmica i social que se’n deriva i “que el país en surti enfortit”.

Finalment,  ha subratllat que cal demanar al govern espanyol que la gestió els fons europeus es faci des de Catalunya, perquè hi ha un millor coneixement dels projectes: “Cal que facin un esforç de transmissió i transferència de recursos per tal que els projectes, que n’hi ha molts a Catalunya, es puguin desenvolupar”.

 

 

Aturada dels desnonaments de les famílies vulnerables durant la pandèmia

El Parlament ha validat durant el ple d’aquest dimecres el decret llei de reforç̧ de la protecció́ del dret a l’habitatge davant els efectes de la pandèmia de la Covid-19 impulsat pel Govern. Les dues grans línies d’aquesta mesura, dirigida pel departament de Territori i Sostenibilitat i el conseller Damià Calvet, són la garantia que no hi haurà desnonaments de les famílies vulnerables que visquin en habitatges de grans tenidors durant la vigència de l’estat d’alarma i també assegura que no hi haurà cap desnonament de persones que visquin en habitatges de grans tenidors fins i tot quan siguin ocupants sense títol habilitant des d’abans de l’entrada en vigor de l’actual estat d’alarma.

El diputat Toni Morral ha defensat que amb aquest decret amplia l’actuació no només als desnonaments d’habitatges de lloguer, sinó també als d’àmbit hipotecari o les ocupacions d’habitatges propietat de grans tenidors per part de famílies vulnerables. “Treballem per garantir que no hi hagi cap desnonament en període d’estat d’alarma. Però̀ també́ posem les condicions perquè̀ no hagi cap desnonament sense alternativa a famílies vulnerables el dia després de l’estat d’alarma”. “No podem fer fora la gent de casa, sigui seva o no, sense alternativa a un habitatge digne. No és només una qüestió́ política és fonamentalment una obligació́ ètica”, ha reblat finalment.

 

 

Posar la cultura i l’esport al centre

 

 

La diputada de Junts per Catalunya Mònica Sales ha celebrat que la decisió de posar la cultura al centre, com a focus, i declarar-la bé essencial ha permès que una part del món cultural no hagi hagut de tancar i que el Govern hagi pogut acompanyar amb  mesures econòmiques els que sí que han hagut d’aturar la seva. “El Govern i vostè defensen la cultura aquí i on calgui i posen sempre en valor la riquesa social que porta implícita, com a pilar fonamental de l’estat del benestar”, ha assenyalat.

 

Recupera la rèplica de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, a través del nostre canal de YouTube.

 

 

D’altra banda, el diputat Francesc de Dalmases ha remarcat els beneficis individuals i col·lectius de la pràctica esportiva, i ara especialment durant la pandèmia. “L’esport també és l’esforç de centenars de milers de persones implicades en clubs i associacions de tota mida d’arreu del país i la bona feina de petites i mitjanes empreses que directe o indirectament viuen de i per l’esport.  Tots han fet un esforç enorme”, ha reblat en defensa del sector.

 

Recupera la rèplica de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, a través del nostre canal de YouTube.

 

Ple del Parlament (18/11/20)

 

Barcelona, 18 de novembre de 2020

Darreres notícies

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Junts per Catalunya insisteix que la Llei Celaá no blinda el català a les escoles

La senadora Assumpció Castellví critica “les presses” del Govern espanyol per aprovar la nova Llei Educativa “sense poder-hi …

Més informació

Segueix-nos