Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya demana la reprovació de la cap de l’oposició, Lorena Roldán, per les acusacions al president Torra d’encoratjar actituds terroristes

El president del grup parlamentari, Albert Batet, ha exigit la disculpa pública de la cap de l’oposició: “Ha passat tots els límits. En política no tot s’hi val”

Albert Batet: “A l’Estat espanyol prefereixen fer eleccions a fer política. A l’Estat espanyol prefereixen fer eleccions al diàleg”

 

El Parlament de Catalunya ha celebrat el Debat de Política General aquest dimecres amb les compareixences del president de la Generalitat i els portaveus dels grups parlamentaris. Al seu torn, el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat la reprovació de Lorena Roldán, després que el passat dilluns la cap de l’oposició acusés el president de la Generalitat d’encoratjar actituds terroristes. “Ha passat tots els límits. En política no tot s’hi val”, ha dit després de traslladar-li l’oportunitat de rectificar en seu parlamentària. “Aniran contra tots i cadascun de nosaltres, acusant-nos de terrorisme, però a Catalunya ens hem compromès, reiterades vegades, amb la no violència”, ha dit.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1176915481112055808?s=20

 

Batet ha contrastat la distància que existeix entre l’Espanya que reprimeix i que està en fallida, amb la Catalunya en marxa, prospera i socialment justa. “Només volem justícia i una Catalunya lliure. Només volem respecte i democràcia”, ha dit Batet. En aquesta línia, el president de Junts per Catalunya ha acusat l’Estat espanyol de “defugir dels reptes que li planteja la societat, no formant govern i convocant eleccions”. Batet ha enumerat que a l’Estat espanyol hi ha hagut 4 eleccions en 3 anys, dues mocions de censura i més de 500 dies de govern en funcions, evidenciant la crisi institucional que existeix a l’estat per no voler fer front al conflicte que existeix amb Catalunya. “A l’Estat espanyol prefereixen fer eleccions a fer política. A l’Estat espanyol prefereixen fer eleccions al diàleg”, ha conclòs.

 

 

En contraposició a tot això, Batet ha parlat de la Catalunya que avança, com a motor de dinamisme econòmic i que demostra la voluntat de donar resposta a les demanes ciutadanes. “La Catalunya que treballa perquè té un projecte: la independència. La Catalunya que no s’oblida del dia a dia, però tampoc de l’horitzó que més de dos milions de catalans van fixar l’1 d’octubre. La Catalunya que necessita sortir d’Espanya per poder entrar al segle XXI”, ha dit.

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha mostrat ferm en la defensa de l’actitud d’arrel cívica i pacífica de l’independentisme: “Mai  no permetré que es vulgui criminalitzar el moviment independentista, acusant-lo no només de rebel, sinó de terrorista” i ha reiterat que Catalunya sempre ha apostat i apostarà pel diàleg. “Tornarem a exercir tots els drets que ens siguin negats, inclòs el dret d’autodeterminació”, ha dit finalment.

 

 

Recupera totes les fotografies del Debat de Política General a través del nostre enllaç de Flickr:

 

Debat de política general 2019

 

Barcelona, 25 de setembre de 2019

Darreres notícies

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

Segueix-nos