Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya demana la compareixença urgent de Pedro Sánchez per la fuga del Rei emèrit

Borràs considera “molt greu” que Juan Carlos I marxi després d’haver fet fortuna, com sembla, de forma opaca

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha registrat aquest dimecres una petició de compareixença urgent del president de Govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè doni explicacions sobre el fet que l’excap de l’Estat, Juan Carlos I, abandonés Espanya aquest 3 d’agost. Després que en les darreres setmanes s’hagin donat a conèixer les presumptes corrupcions del Rei emèrit, ahir Juan Carlos I va fer públic un comunicat on anunciava la seva marxa. Davant aquest fet, el Govern espanyol ha “tancat files” amb la monarquia “sense exigir que es tornin els diners ni impedir la seva fugida”. En aquest sentit, la portaveu vol saber quina participació ha tingut el Govern de Pedro Sánchez en “l’operació fugida”.

 

Per Borràs, “la fugida d’un Rei que pressumptament ha fet fortuna de forma opaca és molt greu” mentre que “el president i els consellers de Catalunya, per exemple, no poden tornar a Catalunya per posar les urnes”. “Actuarà la justícia per evitar aquesta fuga?”, ha demanat la portaveu en declaracions als mitjans de comunicació. Borràs considera, a més, que “enlloc d’abdicar hauria d’haver confessat” i que la monarquia és una institució “en caiguda lliure, desfasada i fora del nostre temps”.

 

 

 

Madrid, 4 d’agost de 2020

Darreres notícies

Nogueras: “La llei de Podem i PSC es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”

L’esmena de Junts busca preservar i protegir el model català de Bombers, únic a l’Estat espanyol i referent …

Més informació

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Segueix-nos