Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya demana escoltar i atendre les reclamacions del sector sanitari de reformes profundes i urgents del sistema de salut

El president del Grup parlamentari denuncia l’infrafinançament per part de l’Estat espanyol i urgeix a prendre decisions “que no accepten demora i cal que s’abordin al més aviat possible”.

El president del Grup parlamentari Albert Batet ha instat les administracions a escoltar i atendre les reclamacions del sector sanitari, que reclama reformes urgent i profundes al sistema de salut després de constatar com les “les seves condicions s’han vist agreujades amb la pandèmia del covid-19”. Batet ha recordat l’infrafinançament per part de l’Estat espanyol, però ha considerat que algunes de les reclamacions, com ara disposar de més recursos econòmics per a equipaments i millors condicions per als professionals, “ no accepten demora i cal que s’abordin al més aviat possible”. “La salut és el primer baluard del benestar i de la llibertat. Hem de ser fidels, doncs, un model de salut d’èxit i de referència que, entre tots, hem construït en les darreres dècades”, ha defensat.

 

 

Recupera la intervenció d’Albert Batet a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Major inversió a les poblacions de muntanya i reivindicació de la competitivitat de la indústria catalana

La diputada Imma Gallardo ha reclamat una millora de les infraestructures a les poblacions d’alta muntanya que permetin una millor connexió entre els municipis del Pirineu, inversions en estacions de muntanya, un major manteniment i millora de la seguretat de les vis del Pirineu o un accés generalitzat a la fibra òtica. L’objectiu és, doncs, garantir l’equilibri territorial entre totes les poblacions de Catalunya.

 

 

D’altra banda, el diputat Jordi Munell ha reclamat actuacions per garantir la viabilitat i competitivitat de la indústria catalana, un dels sectors més malparats d’aquesta pandèmia. Munell s’ha mostrat especialment preocupat per l’àmbit de l’automoció, que ha reivindicat com un “dels tractors econòmics de Catalunya, generadora de riquesa i de llocs de treball”. “Cal prendre les accions necessàries per garantir que aquest sector pugui seguir desenvolupant la seva activitat i no es vegi afectada pels efectes negatius derivats de la pandèmia”, ha reivindicat.

 

 

Finalment, la diputada Gemma Geis ha celebrat que el Govern hagi apostat pel projecte del corredor 5G del Mediterrani, que desplegarà aquesta tecnologia per facilitar una mobilitat més sostenible i adaptada a les realitats del segle XXI, i ha assenyalat que es tracta d’un projecte que fomenta la igualtat d’oportunitats i el progrés dels ciutadans.

 

 

Barcelona, 17 de juny de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama que es decreti l’estat d’alarma a Catalunya per poder aplicar de forma immediata un confinament nocturn

Ho ha traslladat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, a la reunió d’aquest vespre de representants parlamentaris …

Més informació

Junts per Catalunya defensa el sistema propi d’emergències de Catalunya davant la recentralització de l’estat espanyol: “Suposaria la seva dissolució”

Aurora Madaula denuncia que l’estat espanyol debati una proposició de llei que recentralitza els serveis d’emergències i de …

Més informació

Borràs: “A la ultradreta se la combat i als governs presumptament progressistes se’ls exigeixen solucions”

Borràs evita l’ús del torn de rèplica per no normalitzar la presència de l’extrema dreta al Congrés: “no …

Més informació

Segueix-nos