Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya demana a tots els districtes un reforç de les unitats nocturnes de la Guàrdia Urbana per donar resposta a l’incivisme i la inseguretat

Elsa Artadi anuncia que Junts per Catalunya defensarà en els Plens dels 10 Consells de districte de la ciutat la petició l’increment d’agents en el torn de nit i una reorganització perquè no els hagin de compartir entre dos o tres territoris

 

El Grup Municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona demanarà a tots els districtes de Barcelona un reforç de les unitats nocturnes de la Guàrdia Urbana per donar resposta a l’incivisme i la inseguretat que pateixen els veïns i veïnes. La portaveu del Grup de JuntsxCat, Elsa Artadi, ha presentat avui en roda de premsa la proposta que defensaran als 10 Consells de districte de la ciutat de reclamar l’increment d’agents en el torn de nit i una reorganització perquè no els hagin de compartir entre dos o tres territoris.

 

Des d’avui, quan es celebra el ple de Gràcia, que presideix el regidor de JuntsxCat Ferran Mascarell, i al llarg de les dues pròximes setmanes, es celebraran els plenaris dels 10 Consells de Districte de la ciutat de Barcelona d’aquest mes d’octubre, i que són els primers ordinaris del mandat que es va posar en marxa el passat 15 de juny. El grup que presideix Joaquim Forn ha decidit presentar a tots els plenaris la mateixa proposta, ja sigui en forma de proposició o de Prec dirigit al Govern. Com ha explicat Artadi, els barris de Gràcia, com els dels altres districtes de Barcelona, “necessiten més Guàrdia Urbana a les nits; necessiten més agents i també un canvi en la seva organització. I creiem que ara, quan s’han anunciat noves convocatòries i més grans d’agents de Guardia Urbana per aquest mandat, és moment de posar-s’hi. Els problemes de seguretat i civisme a Barcelona a les nits s’accentuen”.

 

La portaveu del Grup de JuntsxCat ha recordat que l’organització de la Guàrdia Urbana en el torn de nit està parcialment centralitzada des de ja fa uns quants anys, en temps dels alcaldes socialistes. Aquest torn està dividit en quatre unitats nocturnes, les UNO; i entre les quatre es reparteixen els 10 districtes. Així, l’UNO 1 s’ocupa de Ciutat Vella i Sant Martí; l’UNO 2 de l’Eixample i Gràcia; l’UNO 3 de Sants-Montjuïc, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, i l’UNO 4 d’Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu. Les extensions dels territoris que han d’abastar i el nombre de població a qui donen servei són molts grans, i també des de fa anys les queixes de la població per no sentir-se ben atesos són habituals a les Audiència públiques dels districtes, o als Consells de Barri.

 

És per aquest motiu que als 10 consells de districtes que es celebraran els pròxims dies, els consellers i consellers de Junts per Catalunya defensaran, ja sigui a través de Proposicions o de Precs dirigits al Govern, que cadascun dels 10 districtes “disposin de la presència suficient d’agents de la Guàrdia Urbana propis de districte al torn de nit, i que la seva presència i activitat no s’hagi de compartir amb altres districtes”, com passa ara.

 

“Confiem que en els diferents districtes s’aprovin aquestes propostes i el Govern accepti els diferents Precs i es posi a treballar”, ha dit Artadi, que considera que “cal posar en marxa una reorganització de la Guàrdia Urbana de nit per poder donar resposta a les demandes i necessitats dels ciutadans i ciutadanes”. Elsa Artadi ha explicat que aquest canvi és necessari per donar resposta tant als problemes de seguretat, els nombre de delictes ha augmentat mot els darrers anys, també de nit; com, sobretot, per poder donar una resposta immediata als problemes de convivència i incivisme que es donen a la nit. “Avui la gent dels barris truca de nit a la Guàrdia Urbana per molèsties, baralles, soroll, festes il·legals…, i la Guàrdia Urbana no apareix. Això no pot ser. Necessitem un canvi important. Volem que el Govern aprofiti que tindrà més recursos i les noves promocions de guàrdies urbans per millorar el servei que donen als districtes des del torn de nit”, ha dit Artadi.

 

També a la roda de premsa, el regidor de Seguretat de JuntsxCat, Jordi Martí, ha contextualitzat la proposta de Junts per Catalunya per augmentar els recursos del torn de nit i avançar cap a la seva descentralització, en una estratègia general de la formació per millorar la seguretat i la prevenció a la ciutat de Barcelona en que també té una funció destacada la seva funció de treball conjunt i coordinació amb els responsables d’Interior del Govern de la Generalitat. Així, Martí ha explicat que “hem iniciat converses amb el govern de la Generalitat i els responsables del departament d’Interior per millorar tota coordinació i feina conjunta respecte a la prevenció i seguretat de Barcelona i perquè el pla “Barcelona, ciutat segura”, que lidera l’executiu català i el conseller Miquel Buch doni solucions”.

 

En el marc d’aquests converses amb la Generalitat, Jordi Martí ha avançat els 4 àmbits en el que actualment està treballant el grup municipal i que se centren en: potenciar la millora de la coordinació entre els cossos de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana; apressar a la construcció i posada en marxa del nou Centre de Coordinació d’Emergències (CECOR); incidir en una bona distribució dels més de 300 nous agents de Mossos que donaran servei els pròxims mesos a la ciutat; i treballar perquè la Guàrdia Urbana pugui utilitzar les pistoles Taser de descàrrega elèctrica.

 

 

 

Barcelona, 2 d’octubre del 2019

Darreres notícies

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

Segueix-nos