Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya defensa l’aprovació dels pressupostos per al 2020 com un exercici de responsabilitat

La diputada Teresa Pallarès reclama un estat independent perquè Catalunya pugui gestionar els recursos propis: “Això no va de números, va de concepte i model de país”

Ple del Parlament (13-2-2020)

La diputada de Junts per Catalunya Teresa Pallarès ha defensat l’aprovació dels pressupostos per aquest 2020 en considerar que és un exercici de “responsabilitat” i ja que posen “les persones al centre i les seves necessitats com a estrictes rectors de l’acció del Govern”. En el debat de pressupostos que ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda al Parlament, la diputada també ha agraït que el president Torra “hagi posat els interessos dels catalans per davant dels interessos partidistes i individuals”, en instar a aprovar els comptes abans de convocar eleccions.

Pallarès ha assenyalat que la millor resposta a les acusacions que alguns espais polítics envien al Govern, acusant-lo de no governar, reben avui la millor resposta: “uns pressupostos que posen les persones al centre, redueixen les desigualtats socials, de gènere, garanteixen l’equitat territorial, permeten dinamitzar l’economia i fer front a l’emergència climàtica”. “Aquests pressupostos posen Catalunya a l’alçada de les societats més modernes, amb la vinculació dels objectius del Govern als Objectius de Desenvolupament Sostenible, vinculant els programes amb els compromisos i fites de l’Agenda 2030”, ha celebrat.

 

Teresa Pallarès: “La millor política social és la que dóna les mateixes oportunitats a tothom. I això només es garanteix amb una economia productiva que generi més llocs de treball i de qualitat”

 

Dels comptes de la Generalitat per aquest 2020, Teresa Pallarès també n’ha destacat l’aprofundiment en l’economia productiva i el seu funcionament, un element clau de l’economia redistributiva: “Un estat del benestar fort i sostingut només es garanteix amb unes polítiques dirigides a l’impuls i consolidació de l’economia productiva. La millor política social és la que dóna les mateixes oportunitats a tothom. I això només es garanteix amb una economia productiva que generi més llocs de treball i de qualitat”.

Finalment, Pallarès ha destacat també els greuges que pateix Catalunya amb el dèficit fiscal i els incompliments de l’Estat amb el país. “Quan nosaltres parlem d’un estat independent en forma de República, parlem de disposar de tots els nostres recursos, i poder posar tots aquests recursos i tot el talent que té aquest país al servei de les persones. Això no va de números, va de concepte i model de país”, ha conclòs. El ple del Parlament ha rebutjat les esmenes a la totalitat dels grups parlamentaris del PP, la CUP, Cat-ECP, PSC i Ciudadanos, durant el debat del projecte de llei de pressupostos per al 2020. Ara, els comptes de la Generalitat seguiran el seu curs parlamentari, s’obre un període d’esmenes parcials que es traslladarà a les comissions corresponents, per elevar-ho finalment al ple del Parlament i aprovar-los a mitjans d’abril.

 

 

Llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat

El Parlament de Catalunya ha aprovat que la llei de mesures fiscals, financeres i administratives segueixi el seu curs parlamentari. La norma recull un seguit de mesures fiscals i tributàries i mesures per fer front a la creixent desigualtat econòmica i els greus problemes mediambientals. El diputat de Junts per Catalunya, Jordi Munell, ha contextualitzat la situació en què s’ha aprovat aquesta llei, denunciat novament el dèficit fiscal que pateix Catalunya i les dificultats en les quals s’han fet els pressupostos. La Generalitat no té la capacitat de fer una política pròpia recaptatòria. Gairebé el 90% dels tributs els recapta l’Estat i no els torna, o els torna tard, escassos i malament. No estem en unes condicions normals pressupostàries”, ha reblat Munell.

 

Recupera la intervenció sencera de la diputada Teresa Pallarès a través del nostre canal de YouTube:

 

Barcelona, 12 de febrer de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama que es decreti l’estat d’alarma a Catalunya per poder aplicar de forma immediata un confinament nocturn

Ho ha traslladat el president del Grup parlamentari, Albert Batet, a la reunió d’aquest vespre de representants parlamentaris …

Més informació

Junts per Catalunya defensa el sistema propi d’emergències de Catalunya davant la recentralització de l’estat espanyol: “Suposaria la seva dissolució”

Aurora Madaula denuncia que l’estat espanyol debati una proposició de llei que recentralitza els serveis d’emergències i de …

Més informació

Borràs: “A la ultradreta se la combat i als governs presumptament progressistes se’ls exigeixen solucions”

Borràs evita l’ús del torn de rèplica per no normalitzar la presència de l’extrema dreta al Congrés: “no …

Més informació

Segueix-nos