Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya defensa el tarannà pacífic i democràtic de la societat catalana i nega que hi hagi cap fractura social ni problemes de convivència

La diputada de Junts per Catalunya Aurora Madaula ha reivindicat que al Parlament s’hi pugui debatre de tot i ha denunciat les amenaces constants d’alguns grups parlamentaris a l’esfera sobiranista

 

La diputada de Junts per Catalunya, Aurora Madaula, ha defensat que Catalunya no pateix cap fractura social ni problemes de convivència. Així s’hi ha referit al ple monogràfic sobre la priorització de l’agenda social i la recuperació de la convivència que va demanar el grup parlamentari de Ciutadans i que s’ha celebrat aquest dimecres al migdia. La diputada ha reiterat que a Catalunya no hi ha cap fractura social ni problemes de convivència. “El que hi ha és un problema polític que s’ha de resoldre amb la política i no amb la judicialització”, ha reblat la diputada, i ha seguit dirigint-se al grup parlamentari de Ciutadans i els ha assegurat que “la política té l’obligació d’intentar resoldre pacíficament les diferencies d’opinió”.

“El que trenca la convivència no és reclamar el dret a l’autodeterminació sinó un grup de policies cantant el ‘a por ellos’ quan emprenen un viatge cap a Catalunya”, ha sentenciat Madaula. En aquesta línia, ha criticat també la decisió del rei Felip VI de “justificar aquesta repressió policial en el seu discurs el 3 d’octubre” i que el tripartit del 155 “aplaudeixi també la repressió i l’amenaça constant amb la intervenció de l’autonomia”.

És per això que la diputada ha reiterat que la societat catalana, si es caracteritza per alguna cosa, és per ser “pacífica i democràtica” i ha recordat que vivim en una situació d’anormalitat amb part del Govern a l’exili i a la presó.

 

Priorització de l’agenda social

La diputada de Junts per Catalunya ha defensat que l’agenda social és una prioritat de la majoria parlamentària de la cambra i del Govern, hi ha recordat que el president va presentar en el Debat de Política General un seguit de mesures socials de gran calat, que ha desplegat o pretén desplegar properament. Una agenda que, segons ha apuntat Madaula, “el grup parlamentari de Ciutadans no comparteix i no vol debatre”. És per això que ha defensat que al Parlament de Catalunya, com la resta de parlaments del món, s’ha de poder debatre de tot, perquè “els debats en democràcia són lliures i enriquidors” i ha defensat que això està directament relacionat amb què “s’ha de poder votar sense estar condicionat per les amenaces”, unes amenaces que, com sosté la diputada, “distorsionen la democràcia, coaccionen els grups parlamentaris o intenten suspendre els drets dels diputats electes”.

 

La Renda Garantida de Ciutadania, una cobertura digna per als col·lectius més febles

D’altra banda, la diputada de Junts per Catalunya, Salwa El Gharbi, ha assegurat que “treballarem per garantir els mínims d’una vida digna a les persones que es troben en situació de risc, de pobresa i d’exclusió social i violència”. La diputada ha exposat que aquesta mesura pretén ser un “suport per a qui no té accés als drets bàsics dels ciutadans i que permeten una vida autònoma i digna; un treball de qualitat i accés a l’habitatge”.

El Gharbi ha lamentat que l’aplicació de l’article 155 hagi estat un element que ha endarrerit el desplegament d’aquesta mesura però ha assegurat que “la Renda Garantida de Ciutadania serà una de les principals prestacions i mesures socials d’aquesta legislatura amb l’honorable president Torra, tal com ho va ser en la legislatura anterior amb el Govern del president Puigdemont”.

 

 

Barcelona, 10 d’octubre de 2018

Darreres notícies

Eduard Pujol: “L’independentisme serà la muralla democràtica i republicana a favor de Catalunya”

El portaveu adjunt ha lamentat que Pedro Sánchez no hagi fet referència a Catalunya durant el seu discurs, …

Més informació

Eduard Pujol: “Estem veient com un fiscal està fent de polític i com els polítics fan de fiscals”

El portaveu adjunt denuncia que “aquells que van votar el 155 no poden lamentar-se per haver facilitat el …

Més informació

Albert Batet: “Si Pedro Sánchez convoca eleccions estarà donant la raó als que van convocar la manifestació de diumenge”

El portaveu de Junts per Catalunya reitera la voluntat del govern català de trobar una solució al conflicte …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.