Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya defensa el dret d’autodeterminació i la llibertat del Parlament per poder parlar de tot

El diputat Francesc de Dalmases titlla Pedro Sánchez d’ “irresponsable” davant la seva incapacitat de dialogar amb Catalunya i defensa les protestes contra la sentència com “un índex de qualitat democràtica”

 

Ple del Parlament (12-11-2019)

 

El diputat de Junts per Catalunya Jordi Munell ha defensat el dret d’autodeterminació dels pobles com un dret fonamental reconegut a la carta dels Drets Humans i també la llibertat del Parlament de Catalunya a poder debatre de tot, sense ingerències externes. Durant el debat d’una proposta de resolució de la CUP sobre l’autogovern de Catalunya, Munell ha defensat que “no entenem com la Constitució Espanyola, una constitució d’un país que ha signat la carta dels Drets Humans, pugui negar el nostre dret d’autodeterminació”. Tal com ha defensat Munell, el Parlament “és el lloc on es parla de tot allò que preocupi a la ciutadania i no entenem que un tribunal passi per sobre el parlamentarisme i prohibeixi tractar temes que interessa la ciutadania o que la Mesa pugui tramitar les resolucions que aprova la Cambra”. En aquest sentit, el diputat de Junts per Catalunya ha defensat la veu i la força del vot de la ciutadania a decidir el seu futur lliurement: “Condemnem que es persegueixi les persones per les seves idees i que es judicialitzi la política”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1194183948693385216?s=20

 

Pedro Sánchez com a responsable de la ingovernabilitat a Espanya

El diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases ha titllat el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, “d’irresponsable” davant la seva incapacitat de dialogar amb Catalunya o configurar un govern de coalició, que ha portat Espanya a una nova repetició electoral. Durant la seva intervenció al ple del Parlament, Dalmases s’ha adreçat a Pedro Sánchez i als socialistes i els ha assegurat que “vostès no només s’han manifestat amb ultradreta, l’han blanquejat. I han evidenciat l’Estat on vivim, on no existeix la separació de poders”.

 

 

En aquest sentit, però, ha destacat els bons resultats de l’independentisme a les passades eleccions del 10-N i ha defensat la legitimitat de les protestes contra la sentència com “un índex de qualitat democràtica”. “El nostre deure és protegir aquest dret”, ha conclòs.

 

Recupera la intervenció del diputat de Junts per Catalunya, Jordi Munell, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

 

Recupera la intervenció del diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Barcelona, 12 de novembre de 2019


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos