Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya defensa el dret d’autodeterminació i la llibertat del Parlament per poder parlar de tot

El diputat Francesc de Dalmases titlla Pedro Sánchez d’ “irresponsable” davant la seva incapacitat de dialogar amb Catalunya i defensa les protestes contra la sentència com “un índex de qualitat democràtica”

 

Ple del Parlament (12-11-2019)

 

El diputat de Junts per Catalunya Jordi Munell ha defensat el dret d’autodeterminació dels pobles com un dret fonamental reconegut a la carta dels Drets Humans i també la llibertat del Parlament de Catalunya a poder debatre de tot, sense ingerències externes. Durant el debat d’una proposta de resolució de la CUP sobre l’autogovern de Catalunya, Munell ha defensat que “no entenem com la Constitució Espanyola, una constitució d’un país que ha signat la carta dels Drets Humans, pugui negar el nostre dret d’autodeterminació”. Tal com ha defensat Munell, el Parlament “és el lloc on es parla de tot allò que preocupi a la ciutadania i no entenem que un tribunal passi per sobre el parlamentarisme i prohibeixi tractar temes que interessa la ciutadania o que la Mesa pugui tramitar les resolucions que aprova la Cambra”. En aquest sentit, el diputat de Junts per Catalunya ha defensat la veu i la força del vot de la ciutadania a decidir el seu futur lliurement: “Condemnem que es persegueixi les persones per les seves idees i que es judicialitzi la política”.

 

 

Pedro Sánchez com a responsable de la ingovernabilitat a Espanya

El diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases ha titllat el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, “d’irresponsable” davant la seva incapacitat de dialogar amb Catalunya o configurar un govern de coalició, que ha portat Espanya a una nova repetició electoral. Durant la seva intervenció al ple del Parlament, Dalmases s’ha adreçat a Pedro Sánchez i als socialistes i els ha assegurat que “vostès no només s’han manifestat amb ultradreta, l’han blanquejat. I han evidenciat l’Estat on vivim, on no existeix la separació de poders”.

 

 

En aquest sentit, però, ha destacat els bons resultats de l’independentisme a les passades eleccions del 10-N i ha defensat la legitimitat de les protestes contra la sentència com “un índex de qualitat democràtica”. “El nostre deure és protegir aquest dret”, ha conclòs.

 

Recupera la intervenció del diputat de Junts per Catalunya, Jordi Munell, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

 

Recupera la intervenció del diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Barcelona, 12 de novembre de 2019


 

Darreres notícies

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

JuntsxCat aconsegueix l’acord unànime a l’Ajuntament per instar el Govern Colau a reclamar al de Sánchez la millora integral de Rodalies, i acabar el corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al Port

  El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, defensa aquesta Proposició a la Comissió d’Urbanisme …

Més informació

JuntsxCat pacta amb el Govern Colau que eliminarà el risc per proximitat d’amiant de cinc escoles de l’Eixample i Sant Andreu abans d’iniciar el curs que ve

A la Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament, el Grup de Junts per Catalunya arrenca també a l’executiu …

Més informació

Segueix-nos