Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya defensa el diàleg útil en el marc d’una cimera entre els governs català i espanyol

El portaveu adjunt reitera que Catalunya “vol democràcia, llibertat i un referèndum” i emplaça Sánchez a tenir en compte els consensos dels catalans contra la repressió i en defensa de la llibertat dels presos i exiliats

Eduard Pujol apel·la al pacifisme i al civisme en les mobilitzacions convocades pel proper 21 de desembre

 

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha reivindicat el diàleg útil en el marc d’una possible cimera entre els governs català i espanyol al llarg de la setmana. A cinc dies de la reunió del Consell de Ministres a Barcelona, el portaveu adjunt ha assegurat que si es celebra aquesta cimera s’ha d’abordar des de la “intel·ligència política”, reconeixent Catalunya com a subjecte polític i posant sobre la taula el dret a l’autodeterminació de Catalunya i el referèndum acordat, “sense pors”. Malgrat que després de sis mesos les propostes del govern espanyol per a Catalunya no s’han concretat en res, Pujol ha assegurat que és hora d’abordar una reunió “allunyada del màrqueting polític”, i veu la possibilitat d’aquesta cimera com una oportunitat per tractar temes de fons. És per això que Pujol ha emplaçat l’executiu de Sánchez a introduir també al debat “la poca qualitat democràtica de l’Estat”, com un problema a resoldre.

“Sánchez ha de tenir en compte també què pensen els catalans”, ha dit el portaveu adjunt, referint-se a l’última enquesta publicada pel diari Ara, en què es reiteraven els tres grans consensos que la societat catalana defensa: “Catalunya no vol repressió, no vol presos polítics ni exiliats i no vol 155”. “Pedro Sánchez demanava consensos? Doncs Catalunya vol democràcia, llibertat i un referèndum”, ha sentenciat.

Finalment, el portaveu adjunt ha reclamat que les mobilitzacions previstes pel proper 21 de desembre s’emmarquin l’esperit de les últimes reivindicacions, cíviques i pacífiques, que “ja hem demostrat que som capaços de fer” i ha assegurat que “no caurem en la campanya per vendre un clima de falsa violència i de confrontació a Catalunya”, perquè, ha conclòs, “no podem contribuir a crear un fals relat per justificar allò injustificable: l’aplicació del 155”.

 

 

Barcelona, 17 de desembre de 2018

Darreres notícies

Eduard Pujol: “L’independentisme serà la muralla democràtica i republicana a favor de Catalunya”

El portaveu adjunt ha lamentat que Pedro Sánchez no hagi fet referència a Catalunya durant el seu discurs, …

Més informació

Eduard Pujol: “Estem veient com un fiscal està fent de polític i com els polítics fan de fiscals”

El portaveu adjunt denuncia que “aquells que van votar el 155 no poden lamentar-se per haver facilitat el …

Més informació

Albert Batet: “Si Pedro Sánchez convoca eleccions estarà donant la raó als que van convocar la manifestació de diumenge”

El portaveu de Junts per Catalunya reitera la voluntat del govern català de trobar una solució al conflicte …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.