Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya creu que seria un “disbarat” que els presos polítics no puguin comparèixer al Parlament

Els propers dies 20 i 21 de gener el grup parlamentari de Junts per Catalunya es reunirà a Waterloo per preparar el segon trimestre de l’any polític en curs

 

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha sentenciat que seria “un disbarat” que els presos polítics que han estat citats pel Parlament per comparèixer a la Comissió d’Investigació del 155 no puguin participar-hi, ja sigui de forma presencial o telemàtica. “L’Estat espanyol no pot afegir més greuges als disbarats perpetrats el 2018”, ha assegurat, i ha seguit remarcant la importància del seu testimoni en seu parlamentària, perquè “han de poder respondre les preguntes dels grups que formen part d’aquesta comissió. Recordin que quan el Parlament et crida a través d’una comissió, és d’obligat compliment assistir. Per això esperem que puguin venir”, ha conclòs finalment. El grup parlamentari de Junts per Catalunya també ha instat el president del Parlament a convocar la ponència sobre la Reforma del Reglament de la cambra, després que el novembre del 2018 es constituís la comissió que s’encarrega de gestionar aquesta modificació, que pretén dotar de més garanties l’exercici dels diputats del Parlament i modernitzar el Reglament en l’àmbit telemàtic i de les noves tecnologies.

Pel que fa al judici contra els presos polítics i exiliats, Pujol ha reafirmat que l’única sentència possible és “l’absolució”, perquè “se’ls acusa d’uns delictes fets a mida, a mida de la literatura judicial, trets de la imaginació i les ganes de venjança d’un estat repressor”, ha dit.

Finalment Pujol ha anunciat que els propers dies 20 i 21 de gener el grup parlamentari es reunirà a Waterloo per realitzar una reunió de treball a fi d’arrencar el segon trimestre de l’any polític en curs. Durant la trobada, es debatrà l’estratègia per les properes setmanes i mesos, com s’enfocarà el judici, i qüestions relacionades amb el dia a dia del Parlament.

 

Barcelona, 7 de gener de 2019

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.