Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya condiciona el seu posicionament al decret de l’estat d’alarma al resultat de les negociacions amb el Govern espanyol

Trasllada a l’executiu espanyol cinc propostes, entre les quals, reclamar que es reconegui el president Torra com a autoritat competent

Igualment, Junts per Catalunya proposa una prestació per persona a càrrec; que els ajuntaments puguin utilitzar els seus romanents i modificar la regla de despesa; que s’agilitzi el procés de cobrament per ERTO i una moratòria de tributs condicionada a la recuperació econòmica

 

Junts per Catalunya segueix negociant amb el Govern espanyol un seguit de canvis en el decret de l’estat d’alarma que es votarà el proper dimecres al Congrés dels Diputats. La cap de files de la formació a la cambra baixa, Laura Borràs, ha mantingut contactes telefònics amb l’Executiu de Pedro Sánchez en els darrers dies, l’últim aquest diumenge, per tal que la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma incorpori algunes modificacions. Concretament, Junts per Catalunya ha fet arribar al Govern espanyol les cinc propostes següents:

  1. Modificació del règim d’autoritats competents, habilitant el president de la Generalitat, en el cas de Catalunya, com a autoritat competent.
  2. Aprovar la prestació dirigida a aquells que no poden anar a treballar per tenir persones dependents al seu càrrec (fills, persones d’avançada edat i / o persones amb discapacitat).
  3. Corporacions locals. Acord pel qual les administracions locals, individualment, puguin utilitzar els romanents a l’hora de modificar la regla de despesa, per a poder aplicar-les a les despeses corrents i inversions econòmiques i socials per fer front a la crisi de la Covid -19.
  4. Crear un mecanisme vàlid i efectiu per assegurar que:

a) Els préstecs amb avals de l’ICO arriben al destinatari final, sense dilacions ni interferències, amb màxima agilitat i a un interès raonable.

b) Es procedeixi al pagament immediat de les prestacions derivades dels ERTO: és inadmissible que encara hi hagi persones que no han rebut cap prestació.

  1. Aplicació d’una moratòria d’impostos condicionada a la recuperació de l’activitat. Estem a punt d’arribar a finals de maig i la moratòria d’un mes de la liquidació d’impostos està a punt de finalitzar.

 

Madrid, 18 de maig de 2020

Darreres notícies

Comunicat en relació amb l’anunci del tancament de les plantes de la multinacional Nissan a Catalunya

Davant de la decisió de la multinacional automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial de les plantes ubicades …

Més informació

Junts per Catalunya demana explicacions al Govern espanyol pel tancament de Nissan a Catalunya

Reclama la compareixença de la ministra d’Indústria al Congrés i al Senat perquè expliqui quins plans té l’Executiu …

Més informació

Matamala proposa al Senat fer l’activitat parlamentària per videoconferència

Considera que es generaria un estalvi en despeses de transport, allotjament i altres dietes   Josep Maria Matamala, …

Més informació

Segueix-nos