Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya condemna les detencions dels alcaldes de Verges i Celrà, així com de la desena de ciutadans més, i abandona les comissions parlamentàries en senyal de solidaritat

La portaveu adjunta, Gemma Geis, ha lamentat que la repressió segueixi afectant els batlles de Catalunya, “alcaldes republicans, demòcrates i de l’1 d’octubre”

El grup parlamentari de Junts per Catalunya condemna les detencions dels alcaldes de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Dani Cornellà, així com les detencions d’una desena de ciutadans més, aquest dimecres al matí, acusats de desordres públics. La portaveu adjunta del grup parlamentari, Gemma Geis, ha lamentat que els batlles de Catalunya segueixin patint repressió, en el que és una causa contra “alcaldes republicans, demòcrates i de l’1 d’octubre”. En aquesta línia, ha defensat la llibertat d’expressió, manifestació i reunió de la ciutadania de Catalunya i ha apuntat que malgrat que a Madrid hi hagi hagut un canvi de govern “la repressió segueix i no podem normalitzar aquesta situació d’excepcionalitat que patim”.

Finalment, Geis ha condemnat que l’advocat Benet Salellas hagi patit un cas de “discriminació lingüística” a una de les comissaries de Girona i ha defensat l’ús del català en totes les instàncies judicials.

Junts per Catalunya abandona les comissions

Els portaveus de Junts per Catalunya han abandonat les comissions previstes per aquest dimecres al matí – la Comissió de Territori, la Comissió d’Acció Exterior i la Comissió de Treball, Afers Socials i Família – amb motiu de protesta i com a mostra de solidaritat amb les persones detingudes per la Policia Nacional.

El portaveu adjunt, Eduard Pujol, a la Comissió de Territori, ha lamentat que la monarquia del 155 segueixi aplicant la repressió a Catalunya i ha justificat l’absència del grup parlamentari al·legant que “si l’estat espanyol no vol normalitat, al Parlament no podem actuar amb normalitat”. També el vicepresident de la Mesa, Josep Costa, a la Comissió d’Acció Exterior, ha condemnat les detencions i ha exigit l’alliberament immediat de les persones afectades, lamentant que segueix la repressió, des de l’1 d’octubre, “sense treva”.

Barcelona, 16 de gener de 2019

Darreres notícies

Eduard Pujol: “L’independentisme serà la muralla democràtica i republicana a favor de Catalunya”

El portaveu adjunt ha lamentat que Pedro Sánchez no hagi fet referència a Catalunya durant el seu discurs, …

Més informació

Eduard Pujol: “Estem veient com un fiscal està fent de polític i com els polítics fan de fiscals”

El portaveu adjunt denuncia que “aquells que van votar el 155 no poden lamentar-se per haver facilitat el …

Més informació

Albert Batet: “Si Pedro Sánchez convoca eleccions estarà donant la raó als que van convocar la manifestació de diumenge”

El portaveu de Junts per Catalunya reitera la voluntat del govern català de trobar una solució al conflicte …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.