Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya aposta per una transformació massiva del sector de l’automòbil i polítiques sòlides que facilitin la innovació i transferència de coneixement

Glòria Freixa demana a l’estat espanyol que escolti les organitzacions internacionals quan adverteixen de la vulneració de drets fonamentals que es perpetra a Espanya: “Posin la democràcia per davant de tot”

Aurora Madaula referma l’aposta de Junts per Catalunya pel diàleg en la resolució de conflictes, però reitera la necessitat d’un mediador internacional en les converses amb l’estat espanyol

 

 

La diputada de Junts per Catalunya Elsa Artadi ha considerat que cal una transformació en profunditat del sector de l’automòbil a Catalunya per adaptar-lo als nous temps i situar el país al capdavant de la innovació europea. Artadi ho ha plantejat aquest dijous al Parlament, arran de la decisió de la multinacional Nissan de tancar les seves plantes al país, una decisió que entén que s’ha d’intentar revertir i trobar una solució que no passi pel tancament.

En la seva intervenció, Artadi ha considerat que aquest anunci s’ha de “de transformar en una oportunitat per situar-nos al capdavant de la innovació europea” i ha reclamat una política industrial sòlida, que faciliti la innovació i la transferència de coneixement.  En aquest sentit ha apostat per potenciar l’ecosistema i col·laborar amb els centres tecnològics i universitats i FP dual, i la presència de start-ups. Artadi també ha recordat la importància de la indústria per la generació de llocs de treball de qualitat a Catalunya, per l’activació de sectors del seu entorn i per assolir desenvolupament sostenible i integrador.

 

Recupera la rèplica de la consellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón a través del nostre canal de YouTube:

 

El diàleg a les institucions per abordar els conflictes

En aquest ple, Junts per Catalunya també ha defensat la necessitat del diàleg entre institucions per abordar els conflictes. En aquest sentit, la diputada Aurora Madaula ha assegurat que malgrat que alguns grups parlamentaris estiguin situats en el bloqueig i el negacionisme, “nosaltres mai abandonarem el diàleg i el Govern, tampoc, i ho farà defensant la posició legítima del dret a l’autodeterminació i la independència”.

La diputada ha refermat la voluntat de diàleg de Junts per Catalunya, però ha advertit que “som ben conscients de la poca credibilitat del govern del PSOE i el seu president”. És per això que ha afirmat que “seguirem demanant una taula de diàleg i negociació, on es pugui parlar del dret a l’autodeterminació” i ha reclamat de nou la figura del mediador internacional en les converses amb l’estat espanyol.

 

 

Finalment, Madaula ha reblat que “seguirem defensant la llibertat dels presos polítics, com fan cada cop més institucions i organitzacions internacionals, des d’Amnistia Internacional a l’Organització mundial contra la tortura, defensarem el retorn dels exiliats, la fi de la repressió i treballarem per construir la Catalunya independent que volem, amb diàleg, transparència i democràcia”.

 

Llibertat dels presos polítics i retorn dels exiliats 

La diputada de Junts per Catalunya Glòria Freixa ha lamentat que l’estat espanyol mostri indiferència davant les nombroses crides d’entitats com l’ONU, Aministia internacional, Organització mundial contra la tortura que reclamen la llibertat immediata de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i l’anul·lació de la sentència. “Obrin els ulls, ja ho han fet altres partits polítics de tots l’estat i han sortit a reclamar la defensa dels drets fonamentals de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez”, ha reivindicat la diputada que ha seguit advertint que “si no aturem aquesta vulneració de drets fonamentals, si no deixen de riure de les organitzacions internacionals de prestigi que així es manifesten, els propers poden ser vostès. Posin la democràcia per davant de tot”.

 

 

Recupera la rèplica de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern Meritxell Budó a través del nostre canal de YouTube:

 

 

La necessitat d’introduir la perspectiva de gènere en el sistema sanitari

La diputada i portaveu adjunta de Junts per Catalunya Gemma Geis ha explicat en seu parlamentària que cal invertir en recerca i en formació pel personal sanitari en perspectiva de gènere, ja que les malalties es manifesten d’una forma diferenciada entre gèneres, sobretot en aquelles malalties que afectes especialment a les dones i que sovint són invisibilitzades.

En aquest sentit, Geis ha reclamat més formació als professionals de la salut en violències masclistes; més eines per la detecció i abordatge integral; més formació en l’abordatge de la mutilació genital femenina; més dotació pel desplegament del model d’atenció a les persones trans; un major seguiment dels protocols d’atenció i acompanyament al naixement; disminuir el percentatge de cesàries i episiotomies i un major impuls de mesures de conciliació de la vida laboral en l’àmbit sanitari i familiar.

Finalment, ha conclòs que “la presència de les dones en l’àmbit sanitari requereix un major reconeixement de la seva diferència i, per tant, mereixen un tractament diferenciat”.

 

 

Barcelona, 4  de juny de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya aconsegueix l’aprovació al Congrés de la ‘motxilla austríaca’ per acabar amb la dualitat del mercat de treball

Un error de Podemos permet tirar endavant l’esmena de JxCAT a la comissió de reconstrucció El Congrés ha …

Més informació

La Comissió de Reconstrucció aprova una esmena de Junts per Catalunya perquè les Corporacions Locals puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria per la crisi de la Covid-19

Tots els grups excepte el PSOE han donat llum verda a l’esmena, que també inclou la no aplicació …

Més informació

El Parlament insta el Govern a crear un fons extraordinari pel món local per pal·liar els efectes de la Covid-19, a proposta de Junts per Catalunya

Altres propostes de Junts per Catalunya aprovades pel ple també reconeixen la feina de la societat civil i …

Més informació

Segueix-nos