Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya aplaudeix que el Consell d’Europa investigui la persecució de polítics a Espanya i denuncia l’amenaça permanent de l’Estat espanyol

Eduard Pujol destaca que president hagi sortit reforçat del Debat de Política General i la moció de censura de Ciudadanos: “La fórmula Roldán, de no respectar el Parlament, ha patit una rebregada severa”

 

El portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha aplaudit que el Comitè d’Afers Legals i Drets Humans de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa hagi començat a investigar la persecució de polítics a l’Estat espanyol i ho ha contraposat amb l’actitud d’amenaça permanent de l’Estat amb Catalunya, que “fia tot al 155 i no té cap proposta per Catalunya; que la Fiscalia hagi demanat una pròrroga de la presó provisional dels Jordis; o que s’enviïn més efectius de la Guàrdia Civil i Policia Nacional per quan es conegui la sentència”. “A Catalunya volem un futur pròsper, just i lliure”, ha assegurat Pujol, i ha recordat que hi ha presos polítics i que el camí que han escollit els catalans és el del “diàleg i mà estesa per a saltar el mur de la no-política i de la pèssima educació”.

Pujol també ha destacat que després del Debat de Política General que es va celebrar el Parlament i la moció de censura del passat dilluns, el president n’hagi sortit reforçat. “La fórmula Roldán, de no respectar el Parlament, ha patit una rebregada severa”, ha conclòs.

Recupera la intervenció del portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

En aquest sentit, el president de la Generalitat Quim Torra ha senyalat la rellevància d’aquest informe perquè demostra la preocupació que hi ha a Europa sobre la situació política a Catalunya. És per això que Torra s’ha adreçat a l’Estat espanyol per preguntar: “Fins a quin punt la dissidència a Espanya és acceptada, sense repressió i amenaces del 155? Aquest és el debat que cal fer-se Espanya. Hores d’ara no sabem la posició del govern d’Espanya sobre Catalunya. I el Consell d’Europa apunta directament a Espanya”, ha conclòs.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1181891470065881088?s=20

 

Unanimitat en un projecte de llei per fer més real i efectiva l’autonomia de les persones amb discapacitat sensorial

El Parlament ha aprovat per unanimitat el projecte de llei de modificació del llibre quart del Codi civil de Catalunya, que pretén garantir la igualtat de drets i la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial. El secretari primer de la Mesa del Parlament, Eusebi Campdepadrós, ha remarcat que el que busca el text és que en l’àmbit del dret civil, “una persona amb discapacitat sensorial sigui tractada igual que ho està essent qualsevol altra persona, perquè el fet de tenir una disfunció determinada no té per què constituir una limitació, com fins ara, a l’hora de realitzar actes amb eficàcia jurídica”.

 

“Avui retornem autonomia personal a les persones amb discapacitat sensorial, o dit d’una altra manera, fem més real, fem més efectiva”

 

“La disfunció de caràcter físic no és, per ella mateixa, un criteri per determinar la capacitat d’una persona per atorgar vàlidament un testament o    per intervenir en qualitat de testimoni”, ha remarcat i ha celebrat que “avui retornem autonomia personal a les persones amb discapacitat sensorial, o dit d’una altra manera, fem més real, fem més efectiva”.

 

La lluita contra el sobrepès i l’obesitat: polítiques transformadores de la indústria alimentaria

El Parlament ha validat al ple de dimecres al migdia el decret llei sobre l’autoliquidació de l’impost sobre begudes ensucrades envasades que ha presentat el Govern. La diputada de Junts per Catalunya, Elena Fort, ha explicat el vot favorable del grup parlamentari. No podem defallir. Aquesta és una de les moltes mesures d’una intervenció integral necessària en la lluita contra una malaltia que s’ha convertit en epidèmia, el sobrepès i l’obesitat”, ha dit. “És una mesura que s’està demostrant que és molt eficaç i que ha de tendir, com a política transformadora, a què la indústria alimentària busqui alternatives saludables i menys lesives per a les persones”, ha conclòs.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1181904519485112320?s=20

 

Barcelona, 9 d’octubre de 2019


 

Darreres notícies

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

Segueix-nos