Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya apel·la a la unitat i a la intel·ligència política per fer front a les irregularitats del procés judicial contra l’independentisme

El portaveu adjunt de Junts per Catalunya manté que el president Puigdemont i els diputats a la presó no estan “ni suspesos, ni substituïts”

El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha fet una crida a la unitat i a la intel·ligència política per fer front a les irregularitats del procés judicial contra l’independentisme. Així s’hi ha referit després de conèixer-se la notícia que el Jutjat d’Instrucció Número 13, que s’encarrega d’investigar l’1 d’octubre i que ha imputat desenes de persones amb els càrrecs de rebel·lió, s’hagi retirat de la investigació per motius de competències, al·legant que és l’Audiència Nacional qui s’ha de fer càrrec d’aquesta investigació. “Davant d’això, la fórmula és molt clara: unitat i estratègia compartida”, ha sentenciat, “perquè només tindrem força units, per seguir denunciant i fer front a les irregularitats de tot el procés”.

Pujol ha instat l’oposició a sortir a denunciar aquests abusos de la justícia després de conèixer-se també que la marxa de seus socials a Catalunya, que en molts casos justifiquen les acusacions de rebel·lió, hagin estat “fruit de la maquinària de l’Estat espanyol, dirigida des de la Zarzuela, amb l’objectiu de desencadenar una guerra econòmica”. Per això, Pujol ha demanat que al rei “se l’hauria de reprovar o jutjar i s’hauria d’abolir d’una vegada per totes la monarquia”.

 

Els diputats no estan ni suspesos ni substituïts

Igualment, el portaveu adjunt ha mantingut que el president Puigdemont i diputats a la presó no estan “ni suspesos, ni substituïts”, i ha recordat que aquesta tarda la Mesa del Parlament ha desestimat les reconsideracions de l’oposició contraris a la delegació de vot. Sobre l’informe que el president del Parlament ha encarregat als lletrats, en relació amb la decisió d’acceptar o no els vots dels diputats afectats per la interlocutòria de Llarena, Pujol ha assegurat “que es respectaran al màxim les decisions que prenguin els òrgans legítims del Parlament, és a dir el president, la Mesa i el Ple, i seguirem defensant la no-ingerència d’aquells que volen alterar la vida política del Parlament”.

Finalment, el portaveu adjunt ha demanat al govern de Pedro Sánchez que “arxivin les causes, se centrin i deixin els presos polítics en llibertat, que tornin els exiliats i que posin les urnes per resoldre un conflicte polític de manera política” perquè “és l’única solució que tenim per creure novament en la democràcia”, ha conclòs. També ha emplaçat els socialistes a defensar els 135 diputats, “creure en el que han dit les urnes el 21 de desembre” i els ha demanat que “no tinguin tanta pressa per fer de Partit Popular”.

 

Barcelona, 8 d’octubre de 2018

Darreres notícies

Eduard Pujol reivindica els valors del civisme, el pacifisme i la no-violència com a eines polítiques per a vèncer la repressió

El portaveu adjunt s’empara en els principis de la Declaració Universal dels Drets Humans, en el seu 70è …

Més informació

President Puigdemont: “El Consell per la República arribarà allà on no puguin les nostres institucions, anirem pel món en nom de la República que els catalans han decidit a través de processos electorals”

President Torra ha assegurat que “no hi ha marxa enrere en el camí cap a la llibertat” i …

Més informació

Junts per Catalunya celebra l’aprovació del pla de treball de la Comissió d’Investigació del 155: “El 155 necessita la veritat i que els responsables donin la cara”

Eduard Pujol emplaça Rajoy, Sáenz de Santamaría, Rivera i Casado a “comparèixer al Parlament i explicar la jugada …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.