Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya acusa l’estat de mentir i vulnerar drets fonamentals i exigeix l’arxivament de la causa contra l’independentisme

El portaveu assegura que els presos polítics s’enfronten a un judici injust i lamenta que el sistema judicial sigui “un frau”

Albert Batet aposta per la unitat entre les diferents forces polítiques per avançar cap a la República catalana

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet aquest dimecres al matí una compareixença al Parlament després que la Fiscalia General de l’Estat fes públics els escrits d’acusació dels líders socials i independentistes, uns escrits que sumen més de 200 anys de presó. Durant la seva intervenció, Torra ha reiterat la retirada del suport al president espanyol Pedro Sánchez i ha demanat la dimissió del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, així com ha anunciat una campanya internacional per explicar a Europa la situació que viu Catalunya. El portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha celebrat l’anunci del president i l’ha qualificat d’encertada perquè “no podem fer veure que vivim en una situació normal amb presos polítics i exiliats”. En aquesta línia, Batet ha acusat l’estat espanyol de “mentir, vulnerar drets fonamentals i criminalitzar l’independentisme”, per això, n’ha exigit l’arxivament de la causa i la llibertat de tots els represaliats.

Batet ha lamentat que els grups parlamentaris de la “monarquia del 155” hagin perdut l’oportunitat de demostrar “humanitat” en la sessió parlamentària d’avui, envers uns diputats que tenen els drets intactes. En aquest sentit, el portaveu ha assegurat que la convicció que el judici al qual se sotmetran els presos polítics serà “injust” és defensada per bona part de la societat catalana, perquè “som la majoria de demòcrates que cada dia se senten més interpel·lats i senten més vergonya per part de l’estat espanyol”, i ha afegit que els escrits d’acusació atempten contra el dret a reunió, la llibertat d’expressió i hi ha una persecució de les idees per damunt de fets.

Durant la seva intervenció al ple dimecres al matí, Batet ha demanat el grup parlamentari dels socialistes que “no permetin que s’utilitzi la Fiscalia per amenaçar, perquè si ho fan, el sistema judicial és un frau”. “Per vostès, ells ja estan condemnats. Aquesta és la gran separació de poders que hi ha a l’estat espanyol?”, ha dit, i per això, ha assegurat que “som molts els qui hem decidit passar pàgina i trencar de forma definitiva amb l’estat espanyol”. Finalment, Batet ha apuntat que la unitat entre les diferents forces polítiques és l’única sortida per aconseguir acabar amb aquesta situació de repressió i avançar cap a la República catalana.

 

El model d’escola catalana i l’acció exterior

El diputat de Junts per Catalunya, Lluís Font, ha defensat el paper de lingüistes, pedagogs i els professionals que inspiren el model d’escola catalana i n’ha elogiat la seva tasca en la construcció d’aquest sistema i en la contribució a l’assoliment de les competències adequades dels alumnes als centres escolars. També n’ha destacat el paper “de contribuir a evitar la discriminació per raó de llengua”.

D’altra banda, el diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, ha preguntat al conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, sobre l’estratègia del Govern en la reobertura de les delegacions a l’exterior i la seva tasca de coneixement i reconeixement internacional de la causa catalana.

 

 

Barcelona, 7 de novembre de 2018

 

 

Darreres notícies

Junts per Catalunya insta el magistrat Marchena a abandonar la causa que manté els líders sobiranistes en una presó preventiva injustificada

El portaveu adjunt considera que el judici dels presos polítics no serà just, “quan qui hi ha al …

Més informació

El Parlament activa la Comissió del Reglament i posa en marxa la ponència que ha de redactar la reforma del text a petició de Junts per Catalunya

El portaveu de Junts per Catalunya celebra que s’hagi constituït aquesta comissió perquè permetrà impulsar reformes i “dotar …

Més informació

Els diputats de Junts per Catalunya participen com a observadors en les consultes populars al País Basc

Eduard Pujol respon a Carmen Calvo que un govern “que es diu que és democràtic no hauria d’acceptar …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.