Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya aconsegueix que el Senat aprovi reduir l’IVA del 10% al 4% als serveis d’atenció a la dependència

El Senat ha donat llum verda a la iniciativa de Junts per Catalunya que redueix l’IVA del 10% al 4% a la prestació de tots els serveis d’atenció a la dependència. La Proposició de Junts per Catalunya, per la que es modifica la Llei 37/1992, de 28 de desembre, de l’Impost sobre el valor afegit per aplicar el tipus impositiu de l’IVA del 4% a la prestació de tots els serveis d’atenció a la dependència no exempts,  proposa la reducció de l’IVA al 4% dels “serveis de teleassistència, ajuda a  domicili, centre de dia i de nit i atenció residencial independent del finançament d’aquest servei”. La senadora de Junts per Catalunya, Mayte Rivero, ha destacat que “són serveis  essencials que no són un luxe. I són un dret i una manera de millorar el benestar i la vida de les persones amb dependència, malaltes, amb discapacitat o gent gran”. Per aquests motius, “han de tenir un IVA superreduït”, considera Rivero.

En la defensa de la proposta, Rivero ha explicat que “les persones que reben un servei d’atenció a la dependència a través d’una entitat  privada, perquè no tenen una altra opció mentre estan a l’espera, per exemple, d’una plaça pública, han de pagar un 10% d’IVA, i no és  just“. Amb aquesta Proposició de Llei, “s’ajudarà a les  persones dependents que necessiten aquests serveis i a les seves famílies“.

Tot i això, Rivero ha matisat que “s’ha de millorar” el finançament de la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència, que “no va venir acompanyada per les partides pressupostàries suficients per fer front a la prestació dels serveis”. A més, segons Rivero, “a conseqüència de la crisi econòmica i el Reial Decret-llei  20/2012 es van rebaixar les aportacions de l’Administració central a les  Comunitats Autònomes i es va alentir la implantació de la Llei”, ha afegit.

Finalment, Rivero ha destacat que les prestacions a la dependència són “una necessitat bàsica i una obligació”.Per tant, “qui hi hagi de recórrer és just que pagui un IVA superreduït”.

Aquesta iniciativa ja va ser defensada pel portaveu del grup nacionalista, Josep Lluís Cleries, i aprovada pel Senat fa dos anys però va decaure en finalitzar la legislatura.

 

 

 

Madrid

18 de novembre de 2020

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos