Notícies

Totes les notícies

Junts per Catalunya aconsegueix que el govern Colau presenti un informe per conèixer dades i previsions pel cos de la Guàrdia Urbana per aquest mandat

Jordi Martí ha defensat una proposició, aprovada per unanimitat, que reclama conèixer també la destinació dels nous agents i quantes jubilacions i prejubilacions estan previstes al llarg d’aquest mandat

El grup municipal de Junts per Catalunya ha aconseguit aquest matí que el govern que encapçala Ada Colau presenti un informe per conèixer dades i previsions pel cos de la Guàrdia Urbana per aquest mandat. Jordi Martí ha defensat una proposició, aprovada per unanimitat, que reclama conèixer també la destinació dels nous agents i quantes jubilacions i prejubilacions estan previstes al llarg d’aquest mandat.

La seguretat ha centrat gran part del debat de la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció, celebrada aquest matí a l’Ajuntament de Barcelona. Jordi Martí, responsable de seguretat de Junts per Catalunya, ha afirmat que la proposició que ha presentat el seu grup, està relacionada amb “el rovell de l’ou de la seguretat a l’ajuntament, la Guàrdia Urbana com a policia de Barcelona, un cos format per 3.000 agents, i que és la principal eina de prevenció i garantia seguretat a la ciutat”.

“És important saber de què parlem i volem saber quins plans tenen pel cos de la GU”, ha dit Marti, que ha recordat que l’acord de Govern entre Barcelona en Comú i el PSC preveu la incorporació de 1.000 nous agents de la Guàrdia Urbana durant aquest actual mandat. “Més enllà d’anuncis, bones paraules i voluntats, volem veure com es materialitza, perquè tots sabem que entre que es planifica una convocatòria i tens els agent al carrer passen moltes coses; volem saber quants dels 1.000 agents seran d’ampliació real de plantilla i quants de reposició de les baixes que es produeixin davant jubilacions d’agents”, ha assenyalat el regidor.

 

La proposició presentada pel grup de Junts per Catalunya acorda que en la propera Comissió de Presidència el Govern Municipal presenti un informe que inclogui els següents punts:

– Quines promocions de la Guàrdia Urbana es duran a terme durant aquest mandat, nombre d’agents de cadascuna i any.

– Quina serà la destinació d’aquesta nous agents, tant territorialment com en unitats operatives.

– Quantes jubilacions i prejubilacions que s’adheriran al reial Decret pel qual es permet la prejubilació de les policies locals als 59 anys estan previstes al llarg d’aquest mandat.

– Quina és la previsió del nombre d’agents de la Guàrdia urbana, any a any, i les seves franges d’edat.

– Quina serà la distribució dels agents de la Guàrdia Urbana en aquesta mandat, tant territorialment com en unitats operatives.

– Quina viabilitat tindria la descentralització de les unitats de nit (UNOC) de la Guàrdia Urbana, per tal d’assegurar la presència d’agents i patrulles –no compartides- en cadascun dels districtes de Barcelona.

La proposició ha comptat amb el suport unànime de tots els grups municipals, inclosos els grups del govern. Jordi Martí ha agraït el suport de tots els grups, també als grups de govern, “és un bon començament de mandat. Esperem que aquest informe arribi en temps i forma, en farem un seguiment i podrem veure els continguts i com s’executen”.

 

Crisi humanitària

D’altra banda, a la mateixa Comissió de Presidència, la portaveu municipal de JuntsxCat, Elsa Artadi, ha denunciat l’actuació del Govern de l’Estat espanyol davant de la crisi humanitària: “Sabem que el mediterrani s’ha consolidat com la frontera més letal del món. Aquest any hauran mort milers de persones. El comportament del candidat Pedro Sánchez és més que denunciable: tancament de ports, bloqueig d’embarcacions, actuacions de les forces de seguretat fora de la legalitat”. Artadi ha preguntat al Govern Municipal de quin costat està, “del costat de Pedro Sánchez i dels seus socis de govern, el PSC; o al costat de la societat barcelonina i catalana que denuncia i es manifesta i de les ONGs com Open Arms?”. El regidor de Barcelona en Comú, Marc Serra, ha respòs sense aclarir quin és el posicionament de l’actual Govern Municipal. Elsa Artadi ha finalitzat la seva intervenció dient que “esperem que continuïn al costat de les ONGs i no dels qui són aplaudits per personatges com Salvini per fer la mateixa política que el PP”.

 

 

Dimecres, 18 de setembre de 2019

Darreres notícies

Junts per Catalunya aconsegueix l’aprovació al Congrés de la ‘motxilla austríaca’ per acabar amb la dualitat del mercat de treball

Un error de Podemos permet tirar endavant l’esmena de JxCAT a la comissió de reconstrucció El Congrés ha …

Més informació

La Comissió de Reconstrucció aprova una esmena de Junts per Catalunya perquè les Corporacions Locals puguin utilitzar els superàvits i romanents de tresoreria per la crisi de la Covid-19

Tots els grups excepte el PSOE han donat llum verda a l’esmena, que també inclou la no aplicació …

Més informació

El Parlament insta el Govern a crear un fons extraordinari pel món local per pal·liar els efectes de la Covid-19, a proposta de Junts per Catalunya

Altres propostes de Junts per Catalunya aprovades pel ple també reconeixen la feina de la societat civil i …

Més informació

Segueix-nos