Notícies

Totes les notícies

Josep Rull: “El 155 no era un element aïllat, formava part d’una estratègia prèvia i que continua per part d’alguns poders de l’Estat”

Gemma Geis lamenta que el 155 aturés mesures de progrés que es van promoure des del Departament de Territori, com la Llei del Canvi Climàtic

 

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha comparegut aquest dimarts a la tarda a la Comissió d’investigació de l’article 155. Rull ha sentenciat que el 155 “no va ser un element aïllat, formava part d’una estratègia prèvia i que continua per part d’alguns poders de l’Estat. És l’expressió més descarnada de l’estat espanyol a l’hora d’afrontar un plet democràtic. Els forts pacten, els dèbils imposen”.

 

 

Rull ha denunciat que “els que van perpetrar el 155 els era indiferent els drets  i llibertats, els era indiferent elements bàsics de benestar dels 7,5 M de catalans i ciutadans de l’Estat”. En aquesta línia, però, ha refermat el seu compromís i ha sentenciat que “ho tornaríem a fer”. Finalment, ha lamentat que el 155 emmordasses i impedís els presos defensar-se de les fake news i mentides que s’abocaven “respecte al trasllat de seus socials”.

Al seu torn d’intervenció, la diputada de Junts per Catalunya a la Comissió, Gemma Geis, ha denunciat que el 155 aturés mesures de progrés com la Llei del Canvi Climàtic, la Llei de Ports o la Llei del Litoral. “Vostè és un brillant  parlamentari, vostès han vist com arran de l’aplicació d’aquest 155 van ser empresonats i van perdre la seva immunitat, amb totes les conseqüències”, ha reblat.

 

Llegeix algunes de les seves frases més destacades:

– “Som a la presó per haver defensat unes idees legítimes i democràtiques, pacíficament, el president Puigdemont i altres diputats i consellers són a l’exili per haver defensat pacíficament i legítimament unes idees. Aquesta compareixença és l’expressió d’una anormalitat democràtica”

– “Vull agrair que el Parlament ens doni l’oportunitat d’avui ser aquí i explicar com vam viure aquell període gris i sòrdid de la història de Catalunya”

– “El plet que tenim al davant és un plet democràtic. Això va de democràcia. Permetin-me que comparegui davant de la seu de la sobirania nacional de Catalunya amb una actitud positiva sense odi ni rancúnia, perquè des de l’odi la rancúnia no es construeix res i aquestes mai han estat les eines de l’independentisme democràtic del nostre país”

– “Jo no em vaig sentir cessat pel 155, de fet, quan era a la presó, com aquells 3 mesos i mig que vaig gaudir de certa llibertat vaig exercir de conseller. Per nosaltres era fonamental dibuixar una estratègia conjunta per resistir l’ofensiva del 155. Ens va permetre d’entendre el que estava passant i quines havien de ser les contramesures davant d’aquesta ofensiva”

– “La llei del canvi climàtic va entrar en ple 155 i la Generalitat no es va poder defensar amb recurs. Ells ens feien de botxins i ens emmanillaven perquè no ens poguéssim defensar”

– “El 155 que anul·la l’activitat estratègica i de posicionament de l’economia catalana. Això impedia que no ens poguéssim posicionar en el context de globalització”

– “Què hagués passat sense el 155? Que la nostra capacitat de creixement hagués crescut exponencialment”

– “L’any 2016 se’ns va escollir per ostentar la presidència del State and regions of Climate Group. Nosaltres lideràvem aquell projecte. El 155 va aturar de manera abrupta la nostra presidència”

– “El sentit de la sentència del TS, fer una crida als ciutadans de l’estat. Aquesta sentència el que diu és: d’ara endavant qualsevol manifestació que sigui massa discrepant o massa massiva pot acabar sent sedició. Avui som els independentistes, demà qualsevol altre que gosi discrepar”

– “Nosaltres ens mantindrem ferms, serens perquè hi ha un element molt bàsic: aquesta onada de llibertat i esperança no es pot aturar. Com vam explicar al judici: no hi ha prou presos i prou barrots per tancar l’anhel democràtic d’un poble que vol ser lliure”

 

Recupera la intervenció del conseller Josep Rull a través del nostre canal de YouTube:

 

Recupera la intervenció de la diputada de Junts per Catalunya, Gemma Geis, a través del nostre canal de YouTube:

 

Barcelona, 28 de gener de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos