Notícies

Totes les notícies

Josep Costa visita el Parlament britànic i es reuneix amb el vicepresident Lindsay Hoyle

Costa també s’ha reunit amb diputats de la cambra a qui ha traslladat la preocupació per la repressió i pels dèficits democràtics a l’Estat espanyol

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha visitat aquest dimarts el Parlament britànic i s’ha reunit amb el vicepresident, Lindsay Hoyle, en el marc d’una visita a la cambra convidat per l’intergrup parlamentari sobre Catalunya (The All-Party Parliamentary Group on Catalonia). Costa també s’ha reunit amb diversos diputats amb qui han analitzat la situació política a Catalunya així com la situació dels presos polítics i exiliats.

En aquesta línia, el vicepresident els ha traslladat la preocupació per la repressió i pels dèficits democràtics a l’Estat espanyol, així com les circumstàncies amb què els presos hauran d’afrontar el judici. Costa ha considerat que la sentència “ja està escrita” i que l’estat espanyol està impedit el lliure exercici de càrrec dels presos i el seu dret de representació política. “Ens estan perseguint amb un fals relat de violència i estan coartant els drets dels votants que els han escollit com a representants parlamentaris”, ha sentenciat.

Els diputats britànics han manifestat interès envers el cas català i sensibilitat envers les reivindicacions catalanes pel que fa al dret d’autodeterminació i han mostrat la voluntat de viatjar a Madrid per seguir en persona els judicis.

 

Barcelona, 8 de gener de 2019

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.