Notícies

Totes les notícies

Josep Costa: “Mani qui mani, les elits espanyoles no saben ni volen fer front a cap problema sense una dosi de centralisme”

El vicepresident del Parlament ha assegurat que l’actitud del Govern espanyol davant de la pandèmia de la Covid-19 ha sigut “l’enèsim funeral de l’autogovern de Catalunya”

 

 

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha lamentat que “mani qui mani, les elits espanyoles no saben ni volen fer front a cap problema sense una dosi de centralisme”. Així s’ha referit Costa per denunciar la recentralització de competències per part de l’Estat espanyol durant la crisi de la Covid-19, una actitud que ha posat de manifest que l’estat de les autonomies no té recorregut. “Amb l’estat d’alarma hem assistit a l’enèsim funeral de l’autogovern de Catalunya”, ha reblat, assegurant que després del 155, Catalunya ha tornat a veure com l’estat espanyol prenia la gestió de la crisi al Govern de forma unilateral i a cop de decret: “Ja ens van laminar l’autonomia política. Ara ens han pres la capacitat de govern i administració”.

 

 

Tot i així, Costa s’ha mostrat convençut que el retorn a la normalitat i amb l’aixecament de l’estat d’alarma, Catalunya seguirà patint aquest “estat alarmant”: “La nova normalitat que ve, diria que és molt com la vella: un Estat, que de centralista i autoritari, n’és com sempre”. Costa ha recordat diversos episodis en què el Govern espanyol ha fet servir la Constitució en moments de crisi per centralitzar i prendre capacitat a les autonomies, i per això, ha conclòs que davant del “centralisme unilateral, autodeterminació”.

 

Recupera la rèplica de la consellera de la Presidència Meritxell Budó a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Barcelona, 18 de juny de 2020


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos