Notícies

Totes les notícies

Josep Costa: “Mani qui mani, les elits espanyoles no saben ni volen fer front a cap problema sense una dosi de centralisme”

El vicepresident del Parlament ha assegurat que l’actitud del Govern espanyol davant de la pandèmia de la Covid-19 ha sigut “l’enèsim funeral de l’autogovern de Catalunya”

 

 

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha lamentat que “mani qui mani, les elits espanyoles no saben ni volen fer front a cap problema sense una dosi de centralisme”. Així s’ha referit Costa per denunciar la recentralització de competències per part de l’Estat espanyol durant la crisi de la Covid-19, una actitud que ha posat de manifest que l’estat de les autonomies no té recorregut. “Amb l’estat d’alarma hem assistit a l’enèsim funeral de l’autogovern de Catalunya”, ha reblat, assegurant que després del 155, Catalunya ha tornat a veure com l’estat espanyol prenia la gestió de la crisi al Govern de forma unilateral i a cop de decret: “Ja ens van laminar l’autonomia política. Ara ens han pres la capacitat de govern i administració”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1273640355888496641?

 

Tot i així, Costa s’ha mostrat convençut que el retorn a la normalitat i amb l’aixecament de l’estat d’alarma, Catalunya seguirà patint aquest “estat alarmant”: “La nova normalitat que ve, diria que és molt com la vella: un Estat, que de centralista i autoritari, n’és com sempre”. Costa ha recordat diversos episodis en què el Govern espanyol ha fet servir la Constitució en moments de crisi per centralitzar i prendre capacitat a les autonomies, i per això, ha conclòs que davant del “centralisme unilateral, autodeterminació”.

 

Recupera la rèplica de la consellera de la Presidència Meritxell Budó a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Barcelona, 18 de juny de 2020


 

Darreres notícies

Elsa Artadi: “El 14-F hem d’assegurar unes eleccions amb les millors garanties sanitàries, que tothom pugui votar i que la informació arribi a tots els electors”

Junts per Catalunya aposta per una reducció del cost de la campanya electoral: “Els partits polítics hem de …

Més informació

Albert Batet reclama més recursos per Catalunya i apel·la a la responsabilitat individual per fer front a la crisi, perquè “retrocedir, no és una opció”

El president del Grup parlamentari sosté que “el problema no és el ‘dumping’ fiscal’, és el dèficit fiscal. …

Més informació

Junts per Catalunya remarca la importància del sector químic al sud de Catalunya i demana fer compatible aquesta indústria amb el futur, la salut i seguretat del territori

Albert Batet apel·la a la responsabilitat col·lectiva per no fer passes enrere en la lluita contra la Covid: …

Més informació

Segueix-nos