Notícies

Totes les notícies

Josep Costa: “L’estat espanyol no busca justícia, sinó que busca trencar amb la justícia per buscar venjança”

Eduard Pujol reclama el traspàs de la competència de la gestió de Rodalies al Govern de la Generalitat

El vicepresident de la Mesa del Parlament, Josep Costa, ha defensat la posició del grup parlamentari en relació amb la defensa dels drets civils i polítics dels membres de la sindicatura electoral del referèndum de l’1 d’octubre – que han estat condemnats amb penes de 2 anys i 9 mesos de presó. “Vull reconèixer la dignitat amb la qual els membres de la sindicatura van fer front a aquestes amenaces”, ha dit en relació amb aquesta petició de presó, que ha considerat que “és una mostra més que l’estat espanyol no busca justícia, sinó que trenca amb la justícia per buscar venjança”.

Costa ha assenyalat que “la repressió desbocada comença amb els membres de la sindicatura, però va molt més enllà”, i ha emplaçat el Govern de la Generalitat, d’acord amb les seves atribucions legals i en defensa de l’interès públic, a adreçar-se al fiscal superior de Catalunya “per reclamar-li formalment que es retirin aquestes acusacions indignes i sense fonament legal, contra la sindicatura i totes les relacionades amb el referèndum de l’1 d’octubre”.

 

Les Rodalies de Catalunya, competència de la Generalitat

El portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha reclamat, al ple del parlament de dijous al matí, el traspàs “definitiu” de la gestió del servei de Rodalies a la Generalitat – un traspàs que es va formalitzar en un acord 10 anys enrere, però que no s’ha executat. En la seva intervenció al ple del Parlament, Pujol ha emplaçat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a reclamar tota la responsabilitat d’aquesta gestió a l’executiu de Sánchez perquè “la deixadesa de funcions de l’Estat amb les rodalies RENFE és, també, una vergonya”. “Les rodalies RENFE no van bé”, ha remarcat, i ha seguit assenyalant que malgrat l’increment d’usuaris que utilitzen aquest mitjà de transport, la implicació de l’estat en les inversions en infraestructures a Catalunya “ha caigut”. Finalment, ha assenyalat que aquesta xarxa ferroviària “és un element cohesionador” i que per això cal reclamar-ne la competència.

 

Barcelona, 13 de desembre de 2018

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama mantenir i transformar el teixit de carreteres català i apostar per l’avantguarda per assolir un país d’oportunitats

Pep Riera acusa Ciudadanos de treure rèdit polític de l’atac constant als mitjans de comunicació públics de Catalunya: …

Més informació

Joaquim Forn encapçala el grup de Junts per Catalunya en el Ple de constitució del nou Ajuntament de Barcelona

Amb el conseller i extinent d’Alcalde, en la sessió plenària de la Corporació Municipal de demà, prendran possessió …

Més informació

El Parlament aprova tornar a portar el Congrés la llei de despenalització de l’eutanàsia

El diputat de Junts per Catalunya, Josep Maria Forné, defensa que aquesta iniciativa “és una qüestió de justícia …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.