Notícies

Totes les notícies

Josep Costa: “L’estat espanyol no busca justícia, sinó que busca trencar amb la justícia per buscar venjança”

Eduard Pujol reclama el traspàs de la competència de la gestió de Rodalies al Govern de la Generalitat

El vicepresident de la Mesa del Parlament, Josep Costa, ha defensat la posició del grup parlamentari en relació amb la defensa dels drets civils i polítics dels membres de la sindicatura electoral del referèndum de l’1 d’octubre – que han estat condemnats amb penes de 2 anys i 9 mesos de presó. “Vull reconèixer la dignitat amb la qual els membres de la sindicatura van fer front a aquestes amenaces”, ha dit en relació amb aquesta petició de presó, que ha considerat que “és una mostra més que l’estat espanyol no busca justícia, sinó que trenca amb la justícia per buscar venjança”.

Costa ha assenyalat que “la repressió desbocada comença amb els membres de la sindicatura, però va molt més enllà”, i ha emplaçat el Govern de la Generalitat, d’acord amb les seves atribucions legals i en defensa de l’interès públic, a adreçar-se al fiscal superior de Catalunya “per reclamar-li formalment que es retirin aquestes acusacions indignes i sense fonament legal, contra la sindicatura i totes les relacionades amb el referèndum de l’1 d’octubre”.

 

Les Rodalies de Catalunya, competència de la Generalitat

El portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha reclamat, al ple del parlament de dijous al matí, el traspàs “definitiu” de la gestió del servei de Rodalies a la Generalitat – un traspàs que es va formalitzar en un acord 10 anys enrere, però que no s’ha executat. En la seva intervenció al ple del Parlament, Pujol ha emplaçat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a reclamar tota la responsabilitat d’aquesta gestió a l’executiu de Sánchez perquè “la deixadesa de funcions de l’Estat amb les rodalies RENFE és, també, una vergonya”. “Les rodalies RENFE no van bé”, ha remarcat, i ha seguit assenyalant que malgrat l’increment d’usuaris que utilitzen aquest mitjà de transport, la implicació de l’estat en les inversions en infraestructures a Catalunya “ha caigut”. Finalment, ha assenyalat que aquesta xarxa ferroviària “és un element cohesionador” i que per això cal reclamar-ne la competència.

 

Barcelona, 13 de desembre de 2018

Darreres notícies

Gemma Geis: “Defensem la recuperació efectiva dels drets dels treballadors públics perquè creiem en la millora de les condicions dels catalans”

El portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, celebra que el president Torra internacionalitzés el conflicte català als …

Més informació

Junts per Catalunya denuncia que els presos polítics no hagin pogut comparèixer a la Comissió d’investigació sobre l’aplicació de l’article 155

Els diputats Gemma Geis i Francesc de Dalmases lamenten que el Tribunal Suprem hagi interferit en la tasca …

Més informació

Puigdemont: “El judici contra els presos polítics és una oportunitat per desemmascarar la construcció d’un relat fals d’uns delictes que no s’han comès”

El president Quim Torra apel·la a un diàleg efectiu amb l’estat espanyol per desencallar el conflicte català i …

Més informació

Segueix-nos

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.