Notícies

Totes les notícies

Josep Costa: “Felip V va ser el primer Borbó, i Felip VI ha de ser el darrer”

El Parlament aprova la creació de la comissió d’investigació sobre la monarquia i les estructures de corrupció vinculades a la institució

 

El Parlament aprova dues mocions sobre la igualtat de gènere i el dret de les dones, la vigília del 8 de març

 

El Parlament de Catalunya ha aprovat la creació de la comissió d’investigació sobre la monarquia, impulsada per Junts per Catalunya, que té per objecte estudiar les activitats irregulars o delictives de les persones vinculades a la família reial, incloses les destinades a forçar el trasllat del domicili social de bancs, grans empreses i multinacionals fora del territori de Catalunya posteriors al referèndum de l’1 d’octubre. “Aquesta comissió és resultat de la nostra tradició antimonàrquica i antiborbònica però, sobretot, és la llavor de la República que estem construint a Catalunya”, ha dit el vicepresident del Parlament, Josep Costa, que ha seguit senyalant que la investigació al voltant de les estructures de corrupció vinculades a la monarquia, “contribueix a deslegitimar el règim del qual ens volem independitzar”.

 

Durant el debat al ple, el vicepresident del Parlament ha denunciat que la inviolabilitat reial no pot ser impunitat i ha sentenciat que “Felip V va ser el primer Borbó, i Felip VI ha de ser el darrer”, perquè no es pot acceptar com a rei qui no ha guardat drets i llibertats dels seus ciutadans. “Les catalanes i els catalans no volem cap rei, però especialment, no volem aquest rei”, ha dit, perquè en el discurs del monarca del 3 d’octubre “va fer el seu particular 23F al crit d’ “A por ellos” i els ciutadans “tenim el deure moral de combatre aquesta monarquia caduca i antidemocràtica”.

 

El Parlament en defensa el dret de les dones i la igualtat de gènere

 

El Parlament de Catalunya ha aprovat dues mocions sobre la igualtat de gènere i el dret de les dones. El diputat de Junts per Catalunya, Francesc Ten, ha remarcat la necessitat de treballar contra la violència masclista, a favor de la igualtat de gènere, la lluita contra la bretxa salarial, les desigualtats o dificultats de les famílies monoparentals, entre d’altres dels punts que defensaven les mocions. “M’interpel·la el treball, la lluita i la mobilització per una societat més justa, més lliure i més igualitària”, ha conclòs.

 

Al seu torn, la diputada de Junts per Catalunya, Aurora Madaula, ha apuntat que des del Parlament s’està treballant des de diversos fronts per la d’igualtat de gènere i la lluita contra la violència masclista, com ara el pla d’igualtat de gènere que s’està desenvolupant. Madaula ha donat suport la vaga feminista del 8 de març i ha mostrat el seu rebuig a iniciatives com les del bus d’Hazte Oir, “ens congratulem que el Govern de la Generalitat hagi obert un expedient sancionador per tal que aquest autobús no torni a circular mai més a les carreteres de Catalunya”.

 

 

Barcelona, 7 de març de 2019

Darreres notícies

President Puigdemont: “Fem de cada urna un 1 d’Octubre, i omplim-les amb el vot a Junts per Catalunya”

El president Torra reivindica JxCat com els del “sí al diàleg, sí a l’esperit de l’1 d’Octubre i …

Més informació

Laura Borràs: “Cal passar de símbols a accions. Volem legislar en matèria de violència masclista des del Parlament i que les mesures es puguin aplicar”

La número dos de Junts per Catalunya el 28-A ha denunciat que les tres dones mortes per violència …

Més informació

Junts per Catalunya recorda els presos polítics i exiliats durant la diada de Sant Jordi

Laura Borràs apel·la al pacifisme de la jornada i convida Pedro Sánchez a participar a la festa “del …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.