Notícies

Totes les notícies

Josep Costa: “Exigir l’amnistia és un acte de justícia. Per la dignitat, no només de totes les persones represaliades, sinó també per la dignitat de la societat catalana”

El Parlament aprova una proposta de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP que insta el Congrés dels Diputats a aprovar una llei d’amnistia per tots els represaliats en la lluita democràtica en favor del dret d’autodeterminació de Catalunya

El Parlament rebutja la corrupció de la monarquia i institucional, com la que perpetra a l’estat espanyol amb la repressió política, a proposta de Junts per Catalunya

 

 

El ple del Parlament ha aprovat la proposta de resolució en què reclama al Congrés dels Diputats que aprovi una llei d’amnistia que extingeixi de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa, inclosa la del Tribunal de Comptes, per tots els actes vinculats a la lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya. El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha sentenciat que “exigir l’amnistia és un acte de justícia. Per la dignitat, no només de totes les persones represaliades, sinó també per la dignitat de la societat catalana”. En aquest sentit, el vicepresident ha assegurat que l’amnistia és una eina per garantir que ningú més sigui empresonat per les seves idees i és el millor mecanisme per tornar a l’àmbit de la política un conflicte que s’ha judicialitzat.

 

https://twitter.com/JuntsxCatParl/status/1339969227290271745

 

Tot i així, Costa s’ha mostrat escèptic amb el govern central per tirar endavant una normal d’aquest calat. “Amb presos i exiliats, no hi ha normalitat política possible i l’amnistia és efectiva quan hi ha un canvi polític i la repressió no ha conegut encara distinció entre PP, PSOE i Podemos”, ha recordat,

 

Rebuig de la corrupció de la monarquia i institucional

 

 

El ple del Parlament ha rebutjat aquest divendres al matí la corrupció de la monarquia i la corrupció institucional, com la que perpetra l’Estat espanyol amb la repressió política, a proposta de Junts per Catalunya. Durant el debat sobre la corrupció estructural, sistèmica i institucionalitzada a Catalunya, el diputat Lluís Guinó ha sentenciat que només a través de la integritat i l’ètica públiques es podrà combatre íntegrament la corrupció.  “Els codis ètics són bàsics i fonamentals, són propostes que s’han de tenir interioritzades, són també codis de conducta. Les administracions han de ser exemplars a l’hora de complir aquests protocols. Si es donen incompliments, s’ha de procedir en la sanció”, ha reblat, acabant d’aquesta manera, amb el problema de les portes giratòries que s’han produït darrerament.

 

 

Mitjans públics de comunicació que fomentin la cohesió social i enriqueixin la identitat nacional i cultural del país

 

 

El diputat de Junts per Catalunya Pep Riera ha celebrat que el ple hagi aprovat el mandat marc del sistema públic audiovisual de Catalunya, que s’articula en base a cinc pilars fonamentals que han de complir els mitjans públics: com a generadors de valor democràtic, social, cultural, econòmic i tecnològic. L’objecte de la norma és garantir l’accés de la població a la llibertat d’informació, promoure el debat públic i garantir la visibilitat del pluralisme i la diversitat social; promoure els mitjans públics com a eina de cohesió social; potenciar, actualitzar i enriquir la identitat nacional i cultural de Catalunya; treballar perquè els mitjans públics actuïn d’impulsors de la indústria audiovisual del país i que liderin la innovació tecnològica. “Per a nosaltres és una oportunitat per reforçar el model de mitjans públics com a mitjans nacionals. Uns mitjans amb vocació nacional i catalanocèntrics”, ha reblat Riera.

 

https://twitter.com/JuntsxCatParl/status/1339879449613971458

 

Barcelona, 17 de desembre de 2020

 

Darreres notícies

Nogueras: “La llei de Podem i PSC es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”

L’esmena de Junts busca preservar i protegir el model català de Bombers, únic a l’Estat espanyol i referent …

Més informació

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Segueix-nos