Notícies

Totes les notícies

Josep Costa: “Creiem que políticament la moció del PSC ha estat rebutjada, perquè ens hem de referir i ser fidels al resultat de les eleccions del 21D”

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, denuncia que “no s’hagin tingut en compte el vot de tots els diputats” i reitera “que no estem en una situació de normalitat”

Laura Borràs denuncia que el Tribunal Constitucional freni la modernització del Parlament: “Pren decisions polítiques per por que es pugui produir el vot electrònic o connexions a distància”

El ple del Parlament ha aprovat una moció del PSC que insta el Govern de la Generalitat a sotmetre el president Quim Torra a una moció de confiança o bé a convocar eleccions a Catalunya. Al seu torn d’intervenció, el vicepresident del Parlament, Josep Costa, ha denunciat que “políticament la moció del PSC ha estat rebutjada, perquè ens hem de referir i ser fidels al resultat de les eleccions del 21D”. Costa ha recordat que la moció s’ha tirat endavant amb 62 vots a favor i 61 vots en contra perquè “no s’han comptat els vots de tots els diputats d’aquesta Cambra”. En aquest sentit, ha dit que seguim en una situació d’anormalitat amb presos polítics i exiliats i ha sentenciat “que ho recordarem tantes vegades com calgui”.

L’objecte de la moció també criticava la inoperància del Govern, al que Costa ha reblat remarcant que “la inoperància és la del govern central que en 8 mesos no ha complert cap dels seus compromisos principals i ha convocat unes eleccions anticipades perquè no tenia majoria”.

Finalment, el vicepresident del Parlament ha lamentat que els socialistes hagin presentat aquesta moció i ha assegurat que és una mostra més que no “han acceptat el resultat de les eleccions del 21 de desembre o de l’1 d’octubre”. “Van fer trampes i no van guanyar. Van fer joc brut i no van guanyar i ara no acceptarem el joc brut quan diuen que el Govern ha perdut el suport del Parlament”, ha dit, refermant el comprimís de la Cambra amb el president Torra.

 

Nou atac a la sobirania del Parlament: veto a la modificació del reglament del Parlament

En una atenció a mitjans durant el ple del Parlament, la diputada de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha denunciat que s’estigui atemptant novament contra la sobirania del Parlament i ha assegurat que “ens volen permanentment ofegats al passat. El Tribunal Constitucional pren decisions polítiques, per por que es pugui produir el vot electrònic o connexions a distància”. Així s’hi ha referit després que el Tribunal Constitucional hagi rebutjat per unanimitat la modificació del Reglament del Parlament que pretenia introduir mecanismes electrònics en la presa de decisions de la Cambra. Aquesta modificació tambñe tenia per objecte modernitzar la Cambra amb l’ús de les noves tecnologies amb la voluntat de garantir el dret de totes les diputades i diputats. En aquest sentit, doncs, Borràs ha apuntat que la decisió respon a la voluntat de vetar la candidatura del president Carles Puigdemont.

Finalment, la diputada ha refermat el compromís amb el diàleg i l’apel·lació a la unitat que han fet el president Puigdemont i els consellers Clara Ponsatí i Toni Comín en un article als mitjans publicat aquest dijous al matí: “Estem i estarem per la unitat, amb mà estesa al diàleg, perquè junts assolirem els objectius”.

 

 

 

 

 

Barcelona, 4 d’abril de 2019

Darreres notícies

Jordi Turull: “Deixem l’orgull i agafem la bandera de la unitat i la dignitat. És el meu prec”

Gemma Geis: “L’única rebel·lió va ser la del poder judicial; l’única unilateralitat, la de les institucions espanyoles; i …

Més informació

Els eurodiputats Puigdemont i Comín demanen a la Comissió Europea que actuï per salvar el Delta de l’Ebre

Els eurodiputats de Junts per Catalunya denuncien que Espanya no està aplicant les mesures especials establertes a la …

Més informació

Junts per Catalunya visita la zona de Deltebre devastada pel temporal i proposa la creació d’un ple monogràfic sobre els efectes de Gloria al Delta de l’Ebre

El grup parlamentari reafirma la posició de defensa del president Quim Torra com a diputat del Parlament: “La …

Més informació

Segueix-nos