Notícies

Totes les notícies

Jordi Sànchez recorda que el moviment independentista ha fet de la “no-violència el nostre senyal d’identitat”

En un acte per recordar els dos anys de presó, Sànchez ha enviat un missatge gravat a la presó de Lledoners on emplaça la ciutadania a seguir “mobilitzats, a seguir actius al carrer i a les urnes”

Laura Borras: “El que no perdonen a Jordi Sànchez és que sigui un home de pau, que sigui un home compromès amb els Drets Humans, aquí i on calgui”

President Puigdemont: “Dels Jordis hem après que la lluita per la no-violència, per la democràcia i els drets és una forma de defensar els drets del món” 

 

Acte 2 anys de presó Jordi Sànchez (16/10/19)

 

Junts per Catalunya ha celebrat aquest dimecres al vespre un acte a la plaça de la Vila de Gràcia de Barcelona per recordar els dos anys de presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En l’acte ha intervingut Jordi Sànchez a través d’un missatge que ha enviat des de la presó de Lledoners, en el qual ha recordat que el moviment independentista ha fet de la “no-violència el seu senyal d’identitat. Hem fet del pacifisme actiu, una manera de combatre de manera molt eficaç l’Estat”. En aquest sentit, Sànchez ha emplaçat els ciutadans “a seguir mobilitzats, sense renunciar a res, i a seguir actius en el carrer i a les urnes”“L’Estat ens vol violents, perquè des de la violència és on ell es legitima”, ha dit, i és per això que ha assegurat que el moviment independentista ha de restar “fort, mobilitzat i ha de rebutjar qualsevol provocació d’aquells que ens volen dividits, enfrontats i violents”.

 

 

El president Puigdemont també ha intervingut en l’acte, a través d’una connexió per videoconferència des de Waterloo, en què ha condemnat la sentència contra els líders socials i polítics: “Seran uns 100 anys que pesaran molt en la història d’Espanya, una història que creu que pot resoldre les desavinences a base de repressió i d’atacs a la dissidència”. Puigdemont ha volgut recordar la figura i els valors que els Jordis transmeten: “D’ells ham après que la lluita per la no-violència, per la democràcia i els drets, com la defensa dels teus drets és una forma de defensar els drets del món”.

També la candidata de Junts per Catalunya a les eleccions del 10 de novembre, Laura Borràs, ha recordat que avui fa dos anys “l’Estat va voler dir prou a una trajectòria plena de llum i va condemnar els Jordis a la foscor de la presó”. “El que no perdonen a Jordi Sànchez és que sigui un home de pau, que sigui un home compromès amb els Drets Humans, aquí i on calgui, que tingui una trajectòria llarga de compromís amb els valors de la democràcia i de la igualtat entre persones”, ha reblat Borràs.

Finalment, el diputat de Junts per Catalunya, Toni Morral, que ha visitat Jordi Sànchez abans de participar en l’acte, ha traslladat la seva fermesa en el mandat de l’1 d’octubre i en el que representa. Sànchez ha assegurat que la resposta a la sentència està en “la unitat, la determinació i la no-violència”.

 

Recupera el vídeo de record de Jordi Sànchez:

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1184549616987058178?s=20

 

Recupera l’acte de Junts per Catalunya: ‘Llum als ulls i força al braç’ a través del nostre canal de YouTube:

 

 

 

Barcelona, 16 d’octubre de 2019


 

Darreres notícies

L’abstenció dels Comuns a la proposta d’Òmnium per revocar l’ús del Palauet Albéniz a la Casa Reial impedeix que s’aprovi la proposició de JuntsxCat que ho demanava

La cap del Grup de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, defensava aquesta iniciativa a la Comissió …

Més informació

El Govern Colau rebutja la proposta de JuntsxCat per impulsar la reforma de La Rambla i manté el bloqueig al projecte

El portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, lamenta el vot contrari de Comuns i PSC …

Més informació

Junts per Catalunya rebutja el decret digital del Govern espanyol i assegura que treballarà per defensar i mantenir intactes del drets digitals dels ciutadans

El Parlament ha manifestat el seu suport a la Carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals …

Més informació

Segueix-nos