Notícies

Totes les notícies

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per tots els grups menys el PP, que reclama un augment dels recursos tècnics i humans de la Guàrdia Urbana, l’aprovació del Pla Director de Convivència i d’un nou Pla d’equipaments i que es reforci la col·laboració amb Mossos

 

El Portaveu del Grup Municipal de Junts per Catalunya a Barcelona, Jordi Martí, ha assegurat avui que “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern d’Ada Colau segueix sent un suspens; i es que el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”. Jordi Martí ha defensat a la Comissió de Presidència d’aquest matí una proposició, aprovada per tots els grups menys el PP, que reclama un augment dels recursos tècnics i humans de la Guàrdia Urbana, l’aprovació del Pla Director de Convivència i d’un nou Pla d’equipaments i que es reforci la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra.

 

A la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament, celebrada aquest matí, el portaveu del grup Jordi Martí ha promogut un debat a l’entorn “de la inseguretat, que és el principal problema i amenaça que perceben els ciutadans de Barcelona, com recull el Baròmetre municipal del passat mes de desembre”.

 

Les dades fan esfereir. Un 29% dels barcelonines i les barcelonines, efectivament, creuen que la inseguretat és el principal problema de la ciutat, dos punts més que a l’estiu passat, una xifra que suposa un rècord absolut des de que es fa aquesta enquesta. També segons la darrera Enquesta de Victimització de l’Ajuntament de Barcelona, l’índex global de victimització és del 31’8%, cosa que vol dir que en l’any 2018 un 31’8% dels enquestats, pràcticament 1 de cada 3, havia patit algun tipus de fet delictiu. Aquest és també un rècord històric en aquest tipus d’enquesta, que es fa des del 1983, havent-se recollit l’anterior màxim l’any 1986, amb un 26’2%. Igualment, segons dades del Ministeri de l’Interior, les infraccions penals a Barcelona en el període gener-setembre de 2019 havien augmentat en un 5’25%, especialment en la categoria de robatoris amb violència, situant els fets delictius en una xifra també de rècord històric.

 

A parer de Jordi Martí, i dirigint-se al tinent d’Alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, “anem a pitjor”. “Han passat 6 mesos des de la constitució del nou Govern Colau-Collboni”, ha dit Martí, “i entenem i compartim els canvis en les prioritats en matèria de seguretat a la ciutat, però avui les dades són objectivament negatives, i molts preocupants per a la ciutadania”. “Som conscients que revertir segons quines situacions serà complicat, perquè el balanç negatiu en la gestió de la seguretat de l’anterior mandat pesa com una llosa, i no serà gens fàcil de recuperar”, ha dit Jordi Martí.

 

El portaveu del grup de JuntsxCat ha explicat que “el primer examen semestral del Govern municipal és un nou suspens. Els queden set exàmens més fins a final del mandat. Estem parlant de seguretat, de la integritat de les persones, i del patrimoni comú, i les coses no funcionen. Tenim més agents de la Guàrdia Urbana, tenim més agents dels Mossos, amb l’arribada de 300 nous policies, però no en tenim prou, ni amb el canvi d’actitud dels responsables de seguretat, que reconeixem”.

 

És per tot plegat que Jordi Martí ha presentat una proposició a la Comissió per reclamar al Govern municipal més recursos, pressupostaris i humans, per a la Guàrdia Urbana. En concret, la proposició de Junts per Catalunya reclama:.

 

  • “Que en aquest 2020 es dediquin tots els recursos pressupostaris i humans necessaris per tal de revertir les greus dades de criminalitat i de sensació d’inseguretat que pateix la ciutat de Barcelona.
  • Que es creï el Pla Director de Convivència.
  • Que es creï el Pla Director d’Equipaments de la Guàrdia Urbana per tal de dotar al cos dels equipaments necessaris i posar al dia els existents.
  • Que s’estudiïn noves formes de col·laboració entre els diferents cossos de seguretat i de prevenció de la ciutat i s’estudiï l’ampliació de les experiències de col·laboració ja existents.”

 

La proposició s’ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups, excepte el grup del PP, que s’ha abstingut.

 

Darreres notícies

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Junts per Catalunya defensa al Congrés un règim sancionador contra la morositat empresarial

El Ple aprovarà la seva presa en consideració i Ferran Bel demana un tràmit parlamentari ràpid: “moltes empreses …

Més informació

Segueix-nos