Notícies

Totes les notícies

Joaquim Forn: “La candidatura de JuntsxCATBCN, amb Elsa Artadi, Neus Munté i més gent que s’hi incorporarà, és una llista per guanyar Barcelona”

El candidat a l’Alcaldia de Barcelona defensa que lidera un projecte que vol posar el benestar, el progrés, la prosperitat, la seguretat i la qualitat de vida de les persones al centre de l’acció política a Barcelona

 

Laura Masvidal, l’esposa de Joaquim Forn, ha llegit aquest matí una carta del cap de llista de JuntsxCAT a Barcelona en un acte celebrat a tocar de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc i que ha servit per a la presentació formal de la incorporació d’Elsa Artadi com a número dos de la candidatura, i al qual ha assistit també la que serà la número 3, Neus Munté.

 

A la carta, dirigida als barcelonins i barcelonines i escrita des de la presó de Soto del Real, a Madrid, Joaquim Forn exposa:

 

“Aquesta setmana ha fet poc més d’un mes des que formalment vaig fer públic que havia pres la decisió d’encapçalar la candidatura de Junts per Catalunya per a guanyar l’alcaldia de Barcelona en les properes eleccions municipals del 26 de maig. Han passat aquests dies i han canviat algunes coses. Segueixo en presó preventiva injustificada sí, i ja en fa més de 16 mesos, però ja no sóc a Lledoners, al Bages. Ara les cartes com aquesta les escric tancat en una cel·la del centre penitenciari de Soto del Real, a una quarantena de quilòmetres de Madrid, on des del passat 12 de febrer ha començat al Tribunal Suprem el judici polític contra els consellers del Govern de Catalunya, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i en Jordi Sànchez i en Jordi Cuixart.

 

Les primeres sessions de judici han servit per a que els que estem injustament encausats haguem tingut l’opció de declarar i de rebatre i confrontar el relat delirant de les acusacions. Alhora, també hem pogut denunciar el tracte injust que rebem i fer palesa la nostra voluntat ferma de no renunciar a res; tampoc a l’exercici dels nostres drets fonamentals, com ho és el dret a la participació política.

 

Sí, algunes coses han canviat les darreres setmanes. Les limitacions que m’imposen la meva situació de privació de llibertat s’han agreujat, pels 600 quilòmetres que em separen de casa, de la família, dels amics i de la meva enyorada Barcelona, però també per la tensió del judici, en inacabables sessions d’interrogatoris; el temps perdut en trasllats a hores intempestives, i les llargues esperes a la sala del Tribunal Suprem. Però el que us puc assegurar que no ha canviat és el meu compromís amb la meva ciutat i amb la seva gent per fer possible un projecte guanyador que ens permeti fer el canvi a l’Ajuntament de la capital de Catalunya.

 

La proposta de canvi que encapçalo per Barcelona mai no ha estat un projecte personal; ans al contrari, és un projecte col·lectiu, i que defineix la seva fortalesa i determinació en un equip de persones, plural, divers, que reuneix talent, coneixement i experiència. La Neus Munté i jo mateix tenim el compromís de fer possible una candidatura transversal, oberta, que vagi més enllà de les sigles dels partits, amb capacitat de diàleg i de crear complicitats amb tots els sectors i sensibilitats de la ciutat. Aquest compromís personal és, alhora, una obligació democràtica i ètica, perquè per governar Barcelona és imprescindible capacitat de diàleg, empatia i disposició a posar-te en el lloc de l’altre. I ho hem fet.

 

Aquest cap de setmana ha estat molt important pel nostre projecte. Ja em pogut anunciar la incorporació a la candidatura de Junts per Catalunya a Barcelona de la consellera Elsa Artadi. L’Elsa serà la número 2 de la llista. La Neus Munté anirà al tercer lloc i puc avançar-vos que en les properes setmanes explicarem més incorporacions.

 

Amb l’Elsa Artadi al segon lloc de la llista la candidatura de Junts per Catalunya reforça la seva clara voluntat de ser l’opció guanyadora, l’opció de govern. Si fa un dies em presentava per liderar una proposta per a recuperar per a Barcelona l’ambició, el rigor, el diàleg i el lideratge que ha perdut els darrers 4 anys, avui us puc dir que aquests quatre atributs els encarna l’Elsa Artadi a la perfecció.

 

L’Elsa és també preparació, capacitat de treball, solvència i modernitat. Amb l’Elsa, la nostra proposta política es converteix en un projecte amb capacitat per afrontar els reptes de la ciutat de Barcelona pels pròxims 20 anys, que és el que ara necessita la capital i el conjunt del país.

 

El projecte de Junts per Catalunya s’ofereix ara amb tota la seva força per fer de Barcelona un espai de convivència, d’oportunitats i de qualitat de vida. El projecte de Junts per Catalunya també serà imprescindible per aturar alternatives d’importació que es pretenen hereves de la “gauche divine”, però que no són altra cosa que un cavall de Troia de la dreta extrema que representa Ciudadanos; i per superar propostes que rememoren els èxits dels anys 90 del segle passat i que, tot i presentant-se com a noves, neixen ja esgotades i inservibles ben entrat el segle XXI.

 

La candidatura que jo encapçalo, amb l’Elsa Artadi, la Neus Munté i altres persones que s’hi incorporaran, juntament amb l’experiència i coneixement dels candidats que ja ha escollit el Partit Demòcrata, és una llista per guanyar Barcelona. És una proposta que situa Barcelona, al centre de tot. I és un projecte que situa el benestar, el progrés, la prosperitat, la seguretat i la qualitat de vida de les persones al centre de l’acció política a Barcelona.”

Darreres notícies

Junts per Catalunya no veu en l’indult una solució al conflicte polític sinó l’exercici del dret d’autodeterminació i l’amnistia

Albert Batet: “És insòlit que al segle XXI un president pugui der inhabilitat per defensar la democràcia i …

Més informació

Albert Batet: “La causa contra el president Torra és una nova mostra de la decadència de la democràcia espanyola”  

El president del Grup parlamentari denuncia que la justícia espanyola actuï de forma “desproporcionada, abusiva i amb una …

Més informació

Cleries retreu a Govern espanyol que parli de memòria democràtica i diàleg mentre l’Estat practica persecució política

“Volen reparar el passat fosc de la guerra civil i la dictadura franquista, cosa que és imprescindible, però …

Més informació

Segueix-nos