Notícies

Totes les notícies

Gemma Geis: “Volem una República digital, no com un fi en si mateix, sinó com un instrument a favor de les persones”

La portaveu adjunta veu una “oportunitat” en la revolució digital a Catalunya i en destaca els impactes econòmics de la digitalització de les empreses sobre l’ocupació 

El ple del Parlament ha tramitat el projecte de llei de creació de l’Agència de Salut Pública i ha aprovat la creació d’una comissió d’estudi de les polítiques per al millorament de la qualitat de vida de la gent gran

 

La portaveu adjunta de Junts per Catalunya, Gemma Geis, ha destacat la voluntat del Govern de fer front al repte digital a què està sotmesa la societat, perquè “és un repte de país” i ha elogiat que , per primera vegada, el Govern estableixi les polítiques digitals com una acció de caràcter estratègic. Durant la seva intervenció al ple de dijous al matí, Geis ha defensat que “volem una República digital, no com un fi en si mateix, sinó com un instrument a favor de les persones”. Ha explicat que s’està vivint una quarta revolució, fonamentada en l’ús de les tecnologies com el big data, els robots, el blockchain o la realitat virtual. Per això, la portaveu adjunta veu en aquesta transformació una “oportunitat” per a Catalunya, “un país amb tradició innovadora, transformadora, que s’ha caracteritzat sempre perquè el millor actiu és la seva gent i la nostra capacitat de transformació”.

De forma detallada, ha desglossat les xifres del sector de la tecnologia i el seu impacte positiu en la societat, com és un creixement del 29% de les noves tecnologies de la comunicació o un creixement d’empreses que es dediquen al sector en més d’un 5%. També ha destacat les previsions emeses pel Departament d’empreses que apunta que l’ocupació de la digitalització de les empreses generarà 13.342 llocs de treball nets a Catalunya. És per això que Geis ha destacat que “tenim catalans i catalanes liderant i ocupant llocs de responsabilitat en empreses tecnològiques de primer nivell mundial, innovant en nous productes, transformant i adaptant-se al repte d’aquesta revolució”,  i ha apuntat que l’aposta per aquest sector ha de ser una “priorització” de l’executiu i del departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.

 

 

La revolució tecnològica i la seva vertebració al territori

La diputada de Junts per Catalunya ha destacat els usos de la tecnologia a nivell local i territorial com les aplicacions en l’ordenació de la ciutat o el control dels sistemes de regatge per estalviar aigua en llocs públics. En aquest sentit, ha destacat l’accés a la fibra com una “qüestió bàsica” i l’ha reivindicat com un element “cohesionador, garant de la igualtat social i una oportunitat al territori”.

Geis també ha destacat – en paraules del professor geogràfic Jordi Borja – la facultat de resistència de les TIC als poders dominants i el poder democratitzador en democràcia i ha denunciat que l’1 d’octubre “es van vulnerar els drets digitals d’accés a la informació i el dret a la llibertat d’expressió”.

 

L’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Comissió d’Estudi de les polítiques per al millorament de la qualitat de vida de la gent gran

El ple del Parlament ha aprovat la tramitació de la creació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, un projecte de llei impulsat pel Govern que sosté que cal dotar l’estructura territorial d’elements de descentralització territorial com els serveis regionals. En aquesta línia, el diputat de Junts per Catalunya, Lluís Guinó, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa donada la importància de la reivindicació del paper de les administracions locals i els ajuntaments en l’àmbit de la salut pública. “Els ajuntaments hi tenen molta responsabilitat i aquesta llei també ajuda a resoldre els dèficits dels ajuntaments més petits a l’hora de transmetre les responsabilitats, les competències i no tenim els mecanismes per treballar de forma coordinada”.

El ple del Parlament també ha aprovat la creació d’una Comissió d’Estudi de les polítiques per al millorament de la qualitat de vida de la gent gran. La diputada de Junts per Catalunya, Salwa El Gharbi, ha destacat la importància d’aquest espai de treball perquè “hem de velar per la gent gran però amb la gent gran, sense aïllament i sense victimització. Volem que esdevingui un espai real de treball, i no només una resposta a un ús que podria ser a vegades demagògic o oportunista de les necessitats de la gent gran de la nostra societat catalana”.

 

Barcelona, 8 de novembre de 2018

Darreres notícies

El president Puigdemont crida a concentrar el vot independentista en Junts per Catalunya el 26M: “Haurem de decidir entre 155 o 1 d’octubre; entre repressors o llibertat”

Quim Forn: “No renunciarem, no ens rendirem. El 26-M tenim una gran oportunitat per donar una resposta clara, …

Més informació

Borràs sobre la suspensió de diputats: “Els vots dels ciutadans van portar-los al Congrés i ara l’arquitectura juridicoinstitucional de l’Estat s’encarrega d’apartar-los”

El diputat i advocat Jaume Alonso-Cuevillas ha assegurat que és competència del ple del Congrés decidir sobre la …

Més informació

Artadi; “En Quim Forn no pot ser aquí per malaltia democràtica d’un Estat que permet que hi hagi presos polítics i exiliats”

La candidata número dos de Junts per Catalunya a Barcelona apel·la al vot doblement útil, “doble papereta per …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.