Notícies

Totes les notícies

Gemma Geis: “Amb el decret digital Pedro Sánchez aplica una censura per evitar que Catalunya avanci en l’àmbit digital, lideri i innovi”

 Eduard Pujol qüestiona el diagnòstic que l’Estat espanyol ha fet dels resultats de les eleccions del 10 de novembre i reitera que el diàleg i la negociació són les eines que resoldran el conflicte amb Catalunya

La diputada de Junts per Catalunya, Gemma Geis, ha assegurat que el decret digital que ha aprovat avui el govern espanyol en funcions és “una censura perquè Catalunya avanci en l’àmbit digital, lideri i innovi” i ho ha considerat una “regressió digital, una regressió de l’economia digital, de les oportunitats de negoci i de les polítiques digitals del sector públic”. Així s’hi ha referit Geis en una intervenció al ple del Parlament després que la Diputació Permanent del Congrés hagi aprovat el decret de seguretat digital, una norma que permet tancar sense autorització judicial pàgines d’Internet i quan l’Estat consideri necessari per ‘motius d’ordre públic’.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1199756895340367873?s=20"

 

“Quins seran aquests motius? Ser independentista, tenir un web crític, una aplicació de mòbil transgressora, a on està el límit de l’ordre públic?” s’ha preguntat la diputada, que ha considerat que “amb l’aprovació del decret digital, Pedro Sánchez ha suprimit els límits de l’ordre públic i s’ha votat a favor de la censura digital”. La diputada ha aprofitat també la seva intervenció per lamentar que el grup d’Unidas Podemos s’hagi abstingut en la votació d’aquest matí, “quan estan en joc drets fonamentals, no hi ha abstenció que valgui” i per això “davant els que prioritzen la censura a la democràcia, nosaltres defensem la independència i la política digital d’aquest país”.

 

Recupera la intervenció de la diputada de Junts per Catalunya, Gemma Geis, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Al seu torn de rèplica, el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Pugineró, ha sentenciat que amb aquest decret digital, “Espanya ha superat una línia vermella que l’ha situat fora els estàndards europeus” i ha anunciat que des del Govern de la Generalitat, s’emprendrà una “ofensiva a tots els nivells: judicial, política i internacionalment”, perquè, ha seguit, “no podran aturar aquesta República Digital. Això és un projecte de país per avançar digitalment”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1199761467131777024?s=20

 

Diàleg i negociació com a eines per resoldre el conflicte de Catalunya amb Espanya

El portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha qüestionat el diagnòstic que l’Estat espanyol ha fet de les eleccions del 10 de novembre i ha remarcat que el govern espanyol només ofereix com a resposta al conflicte polític un decret digital contra Catalunya: “On són els gestos per afavorir l’apropament? Algú al govern de Madrid pot mirar el resultat electoral i entendre el pes real de Catalunya?”. En una interpel·lació a la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, Pujol ha assegurat que per iniciar una negociació cal que les dues parts es reconeguin com a subjectes polítics i ha emplaçat Pedro Sánchez a “tractar la investidura com una oportunitat per resoldre un problema gros, que necessita molta intel·ligència”. És per això que ha parlat d’un diàleg “de contingut, dotat de realitat i, sobretot, dotat de solucions”. “És l’hora d’un diàleg sense condicions”, ha dit Pujol, que ha considerat que perquè el diàleg tiri endavant cal que l’Estat espanyol reconegui les institucions del país, el president Quim Torra, així com l’exili, amb les figures del president Puigdemont al capdavant, i els presos polítics. “El que tenim entre mans, és un problema polític que Catalunya només resoldrà votant. Cal que es respecti allò que es voti”, ha conclòs.

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1199730223799054342?s=20

 

Recupera la intervenció sencera del portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Al seu torn de rèplica, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha lamentat que l’Estat espanyol “prefereixi seguir autobloquejat que desbloquejar el conflicte polític amb Catalunya”. Budó ha reiterat la voluntat del Govern d’encarar un diàleg que “passa inexcusablement pel reconeixement dels dos governs i que siguin els dos presidents qui encapçalin aquesta taula de negociació”.

 

Recupera la intervenció de la consellera de la presidència, Meritxell Budó, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Barcelona, 27 de novembre de 2019


 

Darreres notícies

Junts per Catalunya reclama al Govern espanyol que prohibeixi l’ús de pilotes de goma per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat

Els grups parlamentaris de Junts per Catalunya al Congrés i al Senat volen obrir el debat sobre l’ús …

Més informació

Declaració Institucional en defensa de la salut sexual com a part integrant dels drets humans fonamentals i com a contribució a una societat més justa per a totes les persones.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL El dia 14 febrer commemorem el dia Europeu de la Salut sexual. Des de l’any 2003, …

Més informació

Junts per Catalunya exigeix al senador de Vox acusat de violència masclista que entregui la seva acta immediatament

El Grup Parlamentari al Senat no accepta que un presumpte maltractador utilitzi la immunitat parlamentària per a protegir-se …

Més informació

Segueix-nos