Notícies

Totes les notícies

Gemma Geis: “Amb el decret digital Pedro Sánchez aplica una censura per evitar que Catalunya avanci en l’àmbit digital, lideri i innovi”

 Eduard Pujol qüestiona el diagnòstic que l’Estat espanyol ha fet dels resultats de les eleccions del 10 de novembre i reitera que el diàleg i la negociació són les eines que resoldran el conflicte amb Catalunya

La diputada de Junts per Catalunya, Gemma Geis, ha assegurat que el decret digital que ha aprovat avui el govern espanyol en funcions és “una censura perquè Catalunya avanci en l’àmbit digital, lideri i innovi” i ho ha considerat una “regressió digital, una regressió de l’economia digital, de les oportunitats de negoci i de les polítiques digitals del sector públic”. Així s’hi ha referit Geis en una intervenció al ple del Parlament després que la Diputació Permanent del Congrés hagi aprovat el decret de seguretat digital, una norma que permet tancar sense autorització judicial pàgines d’Internet i quan l’Estat consideri necessari per ‘motius d’ordre públic’.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1199756895340367873?s=20"

 

“Quins seran aquests motius? Ser independentista, tenir un web crític, una aplicació de mòbil transgressora, a on està el límit de l’ordre públic?” s’ha preguntat la diputada, que ha considerat que “amb l’aprovació del decret digital, Pedro Sánchez ha suprimit els límits de l’ordre públic i s’ha votat a favor de la censura digital”. La diputada ha aprofitat també la seva intervenció per lamentar que el grup d’Unidas Podemos s’hagi abstingut en la votació d’aquest matí, “quan estan en joc drets fonamentals, no hi ha abstenció que valgui” i per això “davant els que prioritzen la censura a la democràcia, nosaltres defensem la independència i la política digital d’aquest país”.

 

Recupera la intervenció de la diputada de Junts per Catalunya, Gemma Geis, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Al seu torn de rèplica, el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Pugineró, ha sentenciat que amb aquest decret digital, “Espanya ha superat una línia vermella que l’ha situat fora els estàndards europeus” i ha anunciat que des del Govern de la Generalitat, s’emprendrà una “ofensiva a tots els nivells: judicial, política i internacionalment”, perquè, ha seguit, “no podran aturar aquesta República Digital. Això és un projecte de país per avançar digitalment”.

 

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1199761467131777024?s=20

 

Diàleg i negociació com a eines per resoldre el conflicte de Catalunya amb Espanya

El portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha qüestionat el diagnòstic que l’Estat espanyol ha fet de les eleccions del 10 de novembre i ha remarcat que el govern espanyol només ofereix com a resposta al conflicte polític un decret digital contra Catalunya: “On són els gestos per afavorir l’apropament? Algú al govern de Madrid pot mirar el resultat electoral i entendre el pes real de Catalunya?”. En una interpel·lació a la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, Pujol ha assegurat que per iniciar una negociació cal que les dues parts es reconeguin com a subjectes polítics i ha emplaçat Pedro Sánchez a “tractar la investidura com una oportunitat per resoldre un problema gros, que necessita molta intel·ligència”. És per això que ha parlat d’un diàleg “de contingut, dotat de realitat i, sobretot, dotat de solucions”. “És l’hora d’un diàleg sense condicions”, ha dit Pujol, que ha considerat que perquè el diàleg tiri endavant cal que l’Estat espanyol reconegui les institucions del país, el president Quim Torra, així com l’exili, amb les figures del president Puigdemont al capdavant, i els presos polítics. “El que tenim entre mans, és un problema polític que Catalunya només resoldrà votant. Cal que es respecti allò que es voti”, ha conclòs.

https://twitter.com/JuntsXCat/status/1199730223799054342?s=20

 

Recupera la intervenció sencera del portaveu de Junts per Catalunya al Parlament, Eduard Pujol, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Al seu torn de rèplica, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha lamentat que l’Estat espanyol “prefereixi seguir autobloquejat que desbloquejar el conflicte polític amb Catalunya”. Budó ha reiterat la voluntat del Govern d’encarar un diàleg que “passa inexcusablement pel reconeixement dels dos governs i que siguin els dos presidents qui encapçalin aquesta taula de negociació”.

 

Recupera la intervenció de la consellera de la presidència, Meritxell Budó, a través del nostre canal de YouTube:

 

 

Barcelona, 27 de novembre de 2019


 

Darreres notícies

Jordi Martí: “l’examen a la seguretat en el primer semestre del nou Govern Colau segueix sent un suspens; el balanç negatiu de l’anterior mandat pesa com una llosa”

El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya defensa a la Comissió de Presidència una proposició, aprovada per …

Més informació

JuntsxCat aconsegueix l’acord unànime a l’Ajuntament per instar el Govern Colau a reclamar al de Sánchez la millora integral de Rodalies, i acabar el corredor Mediterrani i els accessos ferroviaris al Port

  El Portaveu del Grup de Junts per Catalunya, Jordi Martí, defensa aquesta Proposició a la Comissió d’Urbanisme …

Més informació

JuntsxCat pacta amb el Govern Colau que eliminarà el risc per proximitat d’amiant de cinc escoles de l’Eixample i Sant Andreu abans d’iniciar el curs que ve

A la Comissió de Drets Socials de l’Ajuntament, el Grup de Junts per Catalunya arrenca també a l’executiu …

Més informació

Segueix-nos