Notícies

Totes les notícies

Elsa Artadi proposa un nou Pla de Seguretat de la Guàrdia Urbana, que preveu promocions per arribar als 3.300 agents en el proper mandat

Artadi afirma que cal “recuperar la confiança en la Guàrdia Urbana i poder dir que Barcelona és una ciutat segura”

 

Jordi Martí considera que el resultat de la no gestió en l’àmbit de Seguretat del govern d’Ada Colau ha estat “un fracàs  absolut”

 

La número dos de la candidatura de Junts per Catalunya a Barcelona, Elsa Artadi, ha proposat un Pla de Seguretat de la Guàrdia Urbana, que preveu promocions per arribar als 3.300 agents en el proper mandat. Artadi afirma que cal “recuperar la confiança en la Guàrdia Urbana. Hem de poder dir que Barcelona és una ciutat segura”. Jordi Martí, candidat número 6 i regidor responsable de seguretat en el darrer mandat, considera que el resultat de la no gestió en l’àmbit de Seguretat del govern d’Ada Colau ha estat “un fracàs absolut”.

Elsa Artadi i Jordi Martí han ofert una roda de premsa per presentar les propostes de Seguretat de la candidatura de Junts per Catalunya, que “és la primera preocupació dels ciutadans de Barcelona”.

Jordi Martí ha afirmat que “hi ha problemes de seguretat i incivisme, dues coses diferents, però que conflueixen a la ciutat”. Martí ha explicat que Barcelona ha  esdevingut, segons dades oficials, la ciutat més insegura de l’Estat. “Aquests 4 anys han estat marcats per l’increment de la inseguretat i també per la degradació progressiva de l’espai públic, per manca de lideratge polític i per la manca d’aplicació de les ordenances municipals”.

Martí ha destacat que la seguretat és el  primer problema pels barcelonins, pel 21% segons el darrer baròmetre, i les enquestes de victimització assenyalen que un de cada quatre barcelonins han estat objecte d’algun fet delictiu a la ciutat, i gairebé un 50% a Ciutat Vella. “Són unes xifres insostenibles.  Ada Colau va voler ser la màxima responsable Prevenció, Seguretat i Emergències de Barcelona. No va voler adscriure la important responsabilitat a cap regidor o regidora; el resultat de la no gestió ha estat un fracàs  absolut”.

“És inconcebible que una ciutat com Barcelona, amb 30 milions de visites a l’any, no tingui un responsable polític en l’àmbit del govern municipal d’aquest àmbit”, ha afirmat Martí que ha afegit que arran d’aquesta manca de gestió, “Colau i el seu govern, han estat reprovats pel plenari de l’ajuntament i a la comissió de Presidència en més d’una ocasió. És una crítica frontal compartida per la resta de forces polítiques i pels sindicats de la Guàrdia Urbana”.

A parer del candidat, “Ada Colau va arribar al govern amb prejudicis en relació a les forces i cossos de seguretat de la Generalitat i la Guàrdia Urbana”. Martí ha recordat que dels 170.000 fets delictius del 2015, en el govern de Xavier Trias amb en Quim Forn al capdavant de la tinença d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, s’ha passat a 225.000 al 2018; “xifres inconcebibles en una ciutat que vol ser font de progrés i benestar econòmic.”.

“Cal retornar l’autoritat, reconeixement i recolzament a la Guàrdia Urbana, també per aplicar les ordenances municipals”, ha afirmat, destacant també el fracàs del govern municipal que ha suposat el fet que no van aconseguir consensuar una nova ordenança de civisme. “Calen més efectius de la Guàrdia Urbana”, i ha afirmat que és fals que el mandat acabi amb 600 agents més, són xifres falses i qüestionades pels mateixos sindicats de la Guàrdia Urbana.

Jordi Martí ha remarcat que el mandat d’Ada Colau ha estat “un mandat perdut en prevenció, seguretat i emergències. Des de JxCat tenim propostes i coneixement; en Quim Forn va ser un líder que va acreditar mesures que es poden dur a terme per la seguretat, per retornar al civisme i la seguretat i capgirar el mal govern de Colau”.

La candidata Elsa Artadi ha afirmat que “la seguretat és la base del benestar i de la igualtat, sense seguretat no hi haurà progrés econòmic o justícia social” i ha insistit que la Guàrdia Urbana ha de tornar a fer de policia i que “cal un responsable polític que cregui, que orienti les polítiques, que planifiqui i que doni la cara; ara no ho hem tingut, però sí que hem tingut declaracions de regidores dient que han trigat tres anys a entendre la importància de la Guàrdia Urbana”.

Artadi ha apostat per fer un nou Pla de Seguretat de la Guàrdia Urbana, preveure promocions de nous agents, “podem acabar el mandat arribant als 3.300 agents, és una xifra realista on podem arribar en 4 anys”.

Elsa Artadi que el mandat Colau, en l’àmbit de seguretat, no només hi ha hagut mentides també manca de col·laboració, “s’ha deixat de fer servir un conveni entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, és més fàcil viure en el conflicte. Cal coordinar equips i tornar a baixar al metro, col·laborar en els espais públics, per fer front no només al top manta, també el descontrol que hi ha a les platges. És un tema d’espai públic,  no de delinqüència, i per tant és la Guàrdia Urbana qui ha d’actuar”

“Com a resultat de 4 anys de desgovern tenim avui que dos terços de la ciutadania no confia en la policia;  la policia ha d’estar al costat de la ciutadania, al costat de la població. Hem de recuperar la confiança i poder dir que Barcelona és una ciutat segura, que és el que fins fa 4 anys dèiem i explicàvem a tothom”, ha finalitzat Artadi.

 

 

Barcelona, 13 de maig de 2019

Darreres notícies

Jordi Sànchez: “Si cal incrementarem el conflicte per guanyar el diàleg que ara es nega i després guanyar la solució al conflicte: l’autodeterminació”

(Entrevista a l’Agència Europa Press)   El diputat de Junts per Catalunya al Congrés, Jordi Sànchez, ha assegurat …

Més informació

La consellera Budó demana anar massivament a la manifestació de l’11-S perquè “la Diada ha d’anar més enllà dels partits”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha …

Més informació

Jordi Sànchez: “La competència electoral entre independentistes ho contamina tot i pot convertir-se en la causa de grans ineficiències i ineficàcies de la sobirania”

(Entrevista a l’Agència Europa Press) El diputat de Junts per Catalunya al Congrés Jordi Sànchez ha rebutjat un …

Més informació

Segueix-nos

Fes-te voluntari

Inscriu-te per sumar-te a la llista de Junts per Catalunya.

Et mantindrem informat de les nostres activitats per correu electrònic.
Hi ha hagut un error en processar la vostra petició. Torneu-ho a intentar més tard.