Notícies

Totes les notícies

Elsa Artadi: “No hi ha acord per aprovar el Cartipàs municipal perquè el Govern Colau continua volent ofegar la feina de l’oposició”

La portaveu del Grup Municipal de Junts per Catalunya denuncia que l’oferta de mà estesa de l’Alcaldessa i Collboni “no quadra amb la realitat”, i confia en que si finalment no permeten Quim Forn ser al Ple de dimarts el nou executiu respecti les majories i no ho aprofiti per guanyar la votació  

La portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha declarat avui que “no hi ha acord per aprovar el Cartipàs municipal perquè el Govern d’Ada Colau continua volent ofegar la feina de l’oposició”. Elsa Artadi ha denunciat que l’oferta de mà estesa de l’Alcaldessa i Jaume Collboni “no quadra amb la realitat”, i s’ha mostrat confiada que, si finalment no permeten Quim Forn ser al Ple de dimarts, el nou executiu “respecti les majories i no ho aprofiti per guanyar la votació”.

Aquest dijous al matí s’ha celebrat a l’Ajuntament la primera reunió formal i constitutiva del mandat actual de la Junta de Portaveus municipal que ha servit per ordenar el Ple extraordinari que ha d’aprovar el Cartipàs municipal i que l’Alcaldessa Colau ja ha convocat pel pròxim dimarts, 16 de juny a les 10 del matí. En representació del Grup de Junts per Catalunya hi ha assistit la seva portaveu, Elsa Artadi, amb el regidor Jordi Martí.

En acabar la reunió, Elsa Artadi ha explicat als periodistes que la trobada havia finalitzat sense acord: “La voluntat del Govern municipal és ofegar l’oposició, sense respectar la democràcia, que no és altra cosa que l’oposició pugui controlar el Govern, i pugui exercir la seva feina, pugui fer propostes i fer la feina per la qual els votants ens han escollit”. Artadi també ha exposat que tot i que “ahir l’Alcaldessa Colau i qui serà el seu primer Tinent d’Alcalde, Jaume Collboni, van dir que tenien la mà estesa a l’oposició, la veritat és que, com sempre, no quadra en absolut el que es diu en públic, amb el que després és la realitat”.

La portaveu del grup de Junts per Catalunya ha recordat que “fa més d’una setmana que no podem parlar amb el Govern, que el Govern no convoca l’oposició per a negociar, i no hi ha acord per aprovar el Cartipàs al Ple de la setmana que ve”. “Emplacem el Govern a negociar i treballar perquè l’Ajuntament es posi en marxa”, ha dit Artadi, que ha denunciat que “a la ciutat tornem a veure episodis d’inseguretat, amb l’apunyalament ahir d’un ciutadà; o es produeix la reunió de la taula per a l’emergència climàtica, on es constata que estem en emergència, però es decideix ajornar fins a sis mesos que hi ha aquesta emergència…; per tant, que es posin a treballar, que és el que cal fer”.

“Tenim el Govern que el senyor Manuel Valls ha volgut”, ha dit Elsa Artadi, que ha afegit que “i els seus vots segueixen encarrilats perquè el Govern tiri endavant; però els vots de l’oposició de veritat tenim 21 vots, tenim la majoria absoluta ara mateix al Ple, i només reclamem que se’ns deixi fer la feina”.

Elsa Artadi ha anunciat també que el president del Grup Municipal de Junts per Catalunya, Joaquim Forn, ha sol·licitat al Tribunal Suprem autorització per sortir de la presó de Lledoners i assistir al Ple extraordinari de dimarts que ha d’aprovar el Cartipàs Municipal, i que encara s’està pendent de resposta. En aquest sentit, Artadi ha explicat que “agafant les paraules de l’alcaldessa Colau en el Plenari de la seva investidura, entenem que respectaran els seus drets polítics, que manté intactes ja que és regidor de ple dret de l’Ajuntament, i que no se li manllevarà el seu vot el dia del Ple”. La portaveu de Junts per Catalunya ha explicat que ha parlat de la qüestió amb l’alcaldessa i el secretari general del consistori i que, juntament amb el grup d’ERC, ha emplaçat a mantenir el “fair-play” que s’ha donat altres vegades, en què quan un regidor d’un grup no ha pogut assistir al ple per causa justificada, un regidor del bloc contrari s’absenta o no vota, per no modificar la votació. “Confiem que si a Joaquim Forn no el deixen venir, que es respectin les majories, i no s’aprofiti que és a la presó per a guanyar la votació”, ha dit Artadi.

“Seguim on érem fa una setmana, sense cap altra proposta concreta per part del Govern, i sense cap voluntat d’acord. Reclamem una reunió conjunta -fa 4 anys a aquestes alçades ja se n’havien fet 3 o 4, ara cap-, i esperem que ens posin data i hora per poder treballar, i impulsar mesures a favor de la ciutat que és exactament el que encara no s’està fent ara”, ha conclòs Elsa Artadi.

Barcelona,  11 de juliol de 2019

Darreres notícies

Comunicat en relació amb l’anunci del tancament de les plantes de la multinacional Nissan a Catalunya

Davant de la decisió de la multinacional automobilística Nissan de cessament de l’activitat industrial de les plantes ubicades …

Més informació

Junts per Catalunya demana explicacions al Govern espanyol pel tancament de Nissan a Catalunya

Reclama la compareixença de la ministra d’Indústria al Congrés i al Senat perquè expliqui quins plans té l’Executiu …

Més informació

Matamala proposa al Senat fer l’activitat parlamentària per videoconferència

Considera que es generaria un estalvi en despeses de transport, allotjament i altres dietes   Josep Maria Matamala, …

Més informació

Segueix-nos