Notícies

Totes les notícies

Elsa Artadi: “La llei que regula les àrees de promoció econòmica urbana era necessària però ha esdevingut urgent en el context de pandèmia”

La diputada apunta que la norma afavoreix una relació més directa entre els comerciants i l’administració local “que no sempre ha estat prou fluïda”

La diputada de Junts per Catalunya Elsa Artadi ha celebrat considerat que la llei de les àrees de promoció econòmica i urbana “era necessària, però ha esdevingut urgent” en el context de pandèmia actual. La llei que es debat en aquest últim ple de legislatura “afavoreix una relació més directa entre els comerciants i l’administració local. Una relació que no sempre ha estat prou fluïda i un sector que no sempre s’ha sentit amb prou suport en un moment clau de transformació dels darrers anys o de crisi com l’actual”, ha remarcat Artadi, que ha apuntat que la norma permet propiciar solucions per abordar els reptes de futur del comerç local, com el creixement del comerç electrònic, la competència de les grans superfícies o la pressió de les grans marques sobre l’espai comercial, al qual s’ha d’afegir els tancaments d’establiments provocats per la pandèmia. “Les solucions arribaran donant instruments, com el que fem avui, i implantant mesures proactives de promoció i d’ajuts per transformar-lo, equilibrant el terreny de joc i fer més atractiu pel consumidor el comerç de proximitat que volem viu i viable”, ha apuntat la diputada.

En la seva intervenció durant el debat de la llei, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha sentenciat que aquesta llei marca “un abans i un després dels nostres models de ciutat, i que vol aconseguir que tots els sectors que formen part d’aquests centres comercials s’impliquin i participin i no hi hagi free riders. “Els objectius que volem aconseguir són augmentar la col·laboració público-privada, millorar la professionalitat, millorar la competitivitat, millorar la representativitat del territori, i prestigiar el comerç en els nostres centres de les ciutats”, ha remarcat.

Aquesta llei de les àrees de promoció econòmica urbana té per objectiu modernitzar, innovar i promocionar determinades zones urbanes, i millorar la qualitat de l’entorn urbà per mitjà d’actuacions sostenibles. La norma també pretén consolidar el model de ciutat compacta, complexa i cohesionada i mediambientalment eficient; i incrementar la competitivitat de les empreses, tot afavorint la creació d’ocupació. Finalment, també es promou que la competència de la promoció d’activitats econòmiques i empresarials dels municipis i la planificació urbanística correspongui a l’Administració local en col·laboració amb les altres administracions públiques i amb el sector privat.

Agilitzar i facilitar l’activitat econòmica

Una altra llei que s’ha debatut aquest dijous al Parlament és la de facilitació de l’activitat econòmica, que busca consolidar la finestreta única empresarial a Catalunya i de la que se’n poden beneficiar una bona part d’empreses i autònoms del país. La norma ajuda a reduir càrregues burocràtiques; minimitza la intervenció administrativa; i estableix, per defecte, la relació digital entre empreses i administracions per tal que les empreses i autònoms només hagin de donar les seves dades una única vegada a l’hora de realitzar tràmits administratius. El diputat de Junts per Catalunya Eusebi Campdepadrós ha celebrat aquesta aprovació i ha afirmat que “la pandèmia ha accelerat processos que ja estaven en marxa, com la digitalització. Aquesta llei serà una eina més per ajudar a sortir de la crisi econòmica i social. Es tracta d’una gestió integral de dades“.

 

Barcelona, 17 de desembre de 2020


 

Darreres notícies

Nogueras: “La llei de Podem i PSC es carrega el model català de Bombers i les competències de la Generalitat de Catalunya”

L’esmena de Junts busca preservar i protegir el model català de Bombers, únic a l’Estat espanyol i referent …

Més informació

Albert Batet: “Això no va d’un decret o una decisió del TSJC. Va de defensar la salut dels catalans i la democràcia”

Francesc de Dalmases reconeix la gestió d’Interior amb els confinaments del Ripollès i la Cerdanya, però reconeix que …

Més informació

Albert Batet: “Mentre els estats europeus aboquen més recursos i ajudes, apliquen moratòries i excepcions, l’estat espanyol s’amaga darrera la bandera i les vacunes i no assumeix responsabilitats”

El president del grup parlamentari ha emplaçat les forces polítiques que tenen representació a Madrid que reclamin els …

Més informació

Segueix-nos